به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از خرم آباد، حجت الاسلام سید احمد میرعمادی، نماینده ولی فقیه در لرستان امروز(25 فروردین) در جمع هنرمندان لرستانی در تفسیر آیات 68 و 69 سوره نحل، گفت: آیات قرآنی برای بصیرت بخشی و آگاهی بخشی به انسان است.
وی با بیان اینکه هدف از آیات قرآنی سعادت بخشی به انسان است، افزود: آیات قرآنی اهداف تربیتی و هدایتی دارد.
حجت الاسلام میرعمادی، اظهار داشت: آیات 68 و 69 سوره نحل به خانهسازی و تولید عسل توسط زنبور اشاره دارد و به همین دلیل این سوره به سوره نحل نامگذاری شده است.
وی با بیان اینکه زنبور عسل یکی از شگفتیهای آفرینش و هنرهای خداوند است، عنوان کرد: این هنر و شگفتی آفرینش آنقدر اهمیت داشته است که سورهای از قرآن به نام نحل نامگذاری شده است.
نماینده ولی فقیه در لرستان با بیان اینکه سوره نحل در لغت بهمعنای اشاره سریع و فهماندن مخفیانه سریع است، افزود: در قرآن این کلمه در معانی ارتباط بین پیامبران و خدا و مخفیانه بودن مطرح است.
حجت الاسلام میرعمادی، با تاکید به اینکه ارتباط و پیامرسانی بین خدا و پیامبر را وحی میگویند، وحی بهمعنای الهام نیز آمده است، خاطرنشان کرد: وحی که در مورد زنبور عسل بهکار رفته الهام غریزی است.
وی ادامه داد: کلمه وحی به مادر موسی بهمعنای الهام خودآگاه، در مورد زکریا بهمعنای اشاره سریع و در مورد شیطان بهمعنای وسوسه بهکار رفته است.
نماینده ولیفقیه در لرستان گفت: در آیه 68 سوره نحل خداوند متعال به زنبور عسل الهام کرده است که «وَأَوْحَى رَبُّکَ إِلَى النَّحْلِ أَنِ اتَّخِذِی مِنَ الْجِبَالِ بُیُوتًا وَمِنَ الشَّجَرِ وَمِمَّا یَعْرِشُونَ؛ و پروردگار تو به زنبور عسل وحى [=الهام غریزى] کرد که از پارهاى کوهها و از برخى درختان و از آنچه داربست [و چفتهسازى] میکنند خانههایى براى خود درست کن».
وی از خانهسازی زنبور عسل بهعنوان یکی از شگفتیها یاد کرد و افزود: این موجود عجیب و غریب میتواند خانهای بسازد که این خانه ویژگیهایی داشته باشد.
حجت الاسلام میرعمادی با اشاره به ضرورت مسکن برای موجودات و حیوانات و اینکه مسکن انسان با مسکن موجودات دیگر فرق دارد، ابراز کرد: مسکن انسان باید آگاهانه و با آداب و شرایطی باشد که متاسفانه امروز وضعیت مسکن انسانها بسیار اسفبار شده است و وضعیت مسکن برخی انسانها حتی از مسکن موجودات و حیوانات پایینتر آمده است.
وی خاطرنشان کرد: مسکن موجودات و حیوانات بر یکدیگر اشراف ندارد هرگز موجود یا حیوانی مسکن خودش را در دید حیوان دیگر قرار نمیدهد و این در حالی است که امروز مسکنهای ما به همدیگر اشراف دارد و این یک اشکال مهم است.
وی اضافه کرد: تمام موجودات و حیواناتی که برای خودشان مسکن میسازند یک حریمی قائل میشوند مراقب هستند دیدی به همدیگر نداشته باشند اما امروز مسکنهای ما در دید کامل است در حالیکه سبک زندگی اسلامی اینطور نیست این سبک عریان سبک زندگی غربی است.
نماینده ولیفقیه در لرستان با بیان اینکه مسکن نیاز اولیه هر موجود، حیوان و انسانی است، گفت: قرآن به ما دستور میدهد که شما مسکنی که انتخاب میکنید آگاهانه باشد حریم و حرمت داشته باشد.
وی افزود: خداوند متعال در آیه 69 سوره نحل میفرماید: «ثُمَّ کُلِی مِن کُلِّ الثَّمَرَاتِ فَاسْلُکِی سُبُلَ رَبِّکِ ذُلُلًا یَخْرُجُ مِن بُطُونِهَا شَرَابٌ مُّخْتَلِفٌ أَلْوَانُهُ فِیهِ شِفَاء لِلنَّاسِ إِنَّ فِی ذَلِکَ لآیَةً لِّقَوْمٍ یَتَفَکَّرُونَ؛ سپس از همه میوهها بخور و راههاى پروردگارت را فرمانبردارانه بپوى [آنگاه] از درون [شکم] آن شهدى که به رنگهاى گوناگون است بیرون میآید در آن براى مردم درمانى است راستى در این [زندگى زنبوران] براى مردمى که تفکر میکنند نشانه [قدرت الهى] است».
حجت الاسلام میرعمادی با اشاره به اینکه زنبور هم در درونش کارخانه عسلسازی و هم کارخانه زهرسازی دارد و عسل زنبور بالاترین شفا و زهرش بالاترین دردهاست، گفت: زنبور در کنار عسلسازی مواد شیمایی، زائد و مضر را دفع میکند.
وی با بیان اینکه یک نظم و شرح وظایفی در زندگی زنبور عسل وجود دارد و یک گروه آنها مأمور شناسایی گلها، گیاهان و میوهها، یک گروه مسئولیت نشانهگذاری و اطلاعرسانی و گروهی نیز مسئولیت مکیدن گلها را دارند و کار تولید عسل را زنبور ملکه انجام میدهد، اضافه کرد: حیوانات از هدایت تکوینی و غریزی برخوردار هستند و آنها به حال خود راها نشدهاند.
پایان پیام/
نظر شما