قاسم رضیعی، قاری بین المللی کشورمان با اشاره به بایدها و نبایدهای برگزاری مسابقات قرآن به خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان گفت: یکی از جدیترین آسیبهای مسابقات سراسری قرآن نزدیکی تلاوتهای قاریان قرآن است که نمیتوان برای آن به صورت قانونمند و دقیق رتبهبندی قایل شد، برای حل مشکلات و معضلات اینچینی کمیته عالی مسابقات شکل گرفته و من نیز در آن عضو هستم.
وی افزود: این کمیته از طرف سازمان اوقاف و امور خیریه اداره میشود و در کمیته فنی مسابقات اساتیدی همچون دکتر محمدحسین سعیدیان، هاشم روغنی و غلامرضا شاهمیوه و دیگر اساتید کشور عضو هستند.
رضیعی تصریح کرد: یکی از بحثهای مطرحشده در این کمیته عدم رتبهبندی یک کار هنری است، نمیتوان برای تلاوتهای قاریان قرآن به صورت دقیق رتبه 1، 2 یا 3 قایل شد به طور مثال در خطاطی درجاتی همچون متوسط، ممتاز، فوق ممتاز و عالی وجود دارد و تلاوت قرآن مستثنی نبوده و باید برای آن درجاتی اینچنینی در نظر گرفت.
وی عنوان کرد: یعنی همزمان با برگزاری مسابقات کشوری چندین نفر به عنوان قاریان ممتاز معرفی شوند و از تمام تسهیلات و امتیازهایی که برای قاریان بینالمللی وجود دارد برای آنها نیز اجرا شود که اگر این طرح عملی شود دیگر متسابقین اصراری ندارند که حتما به رتبه اول یا دوم مسابقات برسند و همچنین استرس نیز در میان متسابقین کاهش یافته و پس از منتخبشدن طیفی از قاریان میتوان با برگزاری اردوهایی نسبت به اعزام آنها در رقابتهای بینالمللی قرآن اقدام کرد..
رضیعی با اشاره به علاقه مندی خود برای شرکت در مسابقات قرآن پیش از کسب رتبه بین المللی اش گفت: در دورانی که مسابقات قرآن را به صورت جدی پیگیری میکردم تلاوت شرکتکنندگان را به صورت دقیق گوش کرده و زیباترین فراز قرائت آنها را انتخاب میکردم به عنوان مثال قرائت دکتر حسین کرمی در مسابقات سراسری قرآن استان قزوین، قرائت استاد علیاکبر ملکشاهی در مسابقات سراسری اراک و قرائت استاد محمدحسین لطفینیا در مسابقات سازمان تبلیغات اسلامی از زیباترین نمونههای زمان خود بود.
وی خاطرنشان کرد: ما در آن زمان علاقهمندانه در مسابقات شرکت میکردیم و حقیقتا نکته یاد میگرفتیم اما متاسفانه در مسابقات سالیان اخیر قاریان برای عرضه خودشان در این رقابتها شرکت میکردند.
پایان پیام/
نظر شما