حجت الاسلام محسن زین العابدینی، پژوهشگر جامعه المصطفی(ص) العالمیه در گفت وگو با خبرنگار سرویس مسجد وکانون های مساجد خبرگزاری شبستان با بیان اینکه مسجد تنها یک مکان صرف محسوب نمی شود، گفت: جایگاه مسجد فقط بُعد مکانی آن نیست بلکه تقدس و تشخص هایی برای مسجد وجود دارد.
وی ادامه داد: مسجد مکانی است که از نظر فقهی برای بسیاری از موارد برایش لحاظ شده است همچنین از نظر معنوی در شاکله دین مبین اسلام از مقام و جایگاه والایی برخوردار است و از این جهت است که در دین، تمدن اسلامی جایگاه مهمی دارد و از همان صدر اسلام به عنوان اصلی ترین محور مرکز برای مسلمین محسوب شد.
حجت الاسلام زین العابدینی افزود: بنابراین مسجد فقط قائم به مکان نیست و مکان تنها یک جهت از ابعاد مختلف مسجد است، این مکان تحت تاثیر امام جماعت و انسان صالحی است که در قامت امام مسئولیت مسجد را بر عهده دارد.
این پژوهشگر با بیان اینکه مآمومین نیز در این میان وظایفی دارند، افزود: حضور در مسجد هویت دینی را شکل می دهد، مساله ای که شخص دین دار را از غیر دین دار جدا می کند، اساسا وقتی حضور در مسجد تبدیل به یک برنامه و عادت برای افراد و اعضای خانواده شد به تدریج این فرهنگ دینی در فکر و عقیده ریشه خواهد کرد و چنین فردی در صورتی که در مسیر صحیح قرار گیرد هرگز اعتقادات اش رنگ نخواهد باخت.
وی با بیان اینکه حضور در مسجد نیازمند آن است که والدین از همان بدو کودکی مسجد را در زندگی روزانه خود قرار دهند، گفت: وقتی کودکان می بینند که اقامه نماز در مسجد برای پدرو مادر تا چه اندازه اهمیت دارد به تدریج این سوال هم برایشان ایجاد خواهد شد که چه تفاوتی میان اقامه نماز در منزل و مسجد وجود دارد، همین مساله کودک را کنجکاو و در عین حال علاقه مند می کند که همراه با والدین خود به مسجد برود.
این محقق تصریح کرد: فارغ از این تعریف بسیاری از فعالیت های دینی فرهنگی در مسجد ویژه کودکان و نوجوانان اقدامی است که می تواند بسیاری از بچه ها را جذب کند، این مساله از بعد اجتماعی و روان شناسی نیز اهمیت دارد چرا که کودک در یم محیط دینی که قداست دارد به این فعالیت ها می پردازد و مسجد برایش تبدیل به یک محیط جذاب می شود.
پایان پیام/
نظر شما