به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بیرجند، حجت اله عبدالملکی شب گذشته (24 فروردین) در جلسه پرسش و پاسخ با موضوع " اقتصاد مقاومتی" در دانشگاه علوم پزشکی بیرجند، اظهار کرد: باید در جنگ اقتصادی کنونی علیه کشور هر کدام از افراد جامعه بدانند سنگرشان کجاست و چه نقشی میتوانند ایفا کنند.
وی با اشاره به تاکیدات مقام معظم رهبری در خصوص اقتصاد مقاومتی، افزود: نظریهپردازی، گفتمانسازی و فرهنگ سازی، مطالبهگری و برنامه ریزی چهار مقدمه برای تحقق اقتصاد مقاوتی است که هر کسی به نحوی در آن نقش آفرینی میکند.
کارشناس اقتصاد و عضو هیات علمی دانشگاه امام صادق (علیه السلام) ادامه داد: مقدمه نظریه پردازی به طور کامل بیان شده و همه اقتصاددانان می دانند اقتصاد مقاومتی چیست و خصوصیت مقدمه گفتمانسازی در این است که اگر این کار به خوبی و به درستی صورت گیرد به دنبالش مطالبه گری صورت خواهد گرفت.
عبدالملکی ادامه داد: با مطالبه گری مدیران اقتصادی که توجهی به جهاد اقتصادی ندارند و نمی دانند اقتصاد مقاومتی چیست مجبور به برنامه ریزی و اجرا خواهند شد.
وی با بیان اینکه نقش کلیدی متخصصان پزشکی و سلامت در تحقق اقتصاد مقاومتی برنامهریزی است، تصریح کرد: ایین نقش در دو حوزه کارآفرینی دانش بنیان با هدف خلق ثروت و خودکفایی و ارتقا کیفیت خدمات است.
عضو هیات علمی دانشگاه امام صادق (علیه السلام) با اشاره به اینکه برای شناخت ماهیت و شدت جنگ اقتصادی کنونی باید کلان آموزههای اقتصادی مقاومتی را بشناسیم، گفت: هدف امریکا از تحریم فلج کردن زندگی مردم و تورم شدید و جنگ با آرمانها است نه برنامه هستهای است.
عبدالملکی با بیان اینکه تحریمها مشکل جدی برای اقتصاد ایجاد نکرده، تصریح کرد: تحریمها تنها 10 درصد مشکل اقتصادی برای کشور ایجاد کرده و 90 درصد مشکلات اقتصادی به دلیل ناکارآمدی عدم مدیریت در داخل است.
وی یادآور شد: تحریمها به ما نشان داد که در داخل اقتصاد ایران مشکل وجود دارد و صرف برداشتن تحریمها مشکلی از اقتصاد ما حل نمیشود.
این کارشناس اقتصادی ظرفیتهای شگفت انگیز اقتصاد ایران و خصومتهای اقتصادی دشمنان را ضرورتهای اصلی برای تحقق اقتصاد مقاومتی عنوان کرد .
تقویت تولید ملی و جهاد اقتصادی؛ کلید تحقق اهداف اقتصادی انقلاب اسلامی ایران
عبدالملکی با بیان اینکه با وجود پیشرفتهای شگرف تا تحقق کامل اهداف اقتصادی انقلاب اسلامی فاصله زیاد است، افزود: هنوز وابستگی به نفت داریم و به صورت بی رویه کالا وارد کشور میشود و رفاه عمومی نیز وضعیت خوبی ندارد و با بیکاری و تورم بالا و کمبود کالا مواجه هستیم.
وی تاکید کرد: تقویت تولید ملی و جهاد اقتصادی کلید اقتصاد مقاومتی جهت تحقق اهداف اقتصادی انقلاب اسلامی است.
عضو هیات علمی دانشگاه امام صادق (علیه السلام) در ادامه سخنان خود با بیان اینکه از سال 88 به بعد با دو دسته دشمنی خارجی و داخلی مواجه هستیم، عنوان کرد: تحریمها بعد خارجی دشمنیها با اقتصاد کشور است که تحریمهای شورای امنیت، سازمان ملل و اتحادیه اروپا و در نهایت تحریمهای یک جانبه آمریکا را شامل میشود.
عبدالملکی با اشاره به اینکه تحریمهای شورای امنیت و سازمان ملل و اتحادیه اروپا آنقدر دارای اهمیت نیستند، افزود: تحریمهای کنگره و ریاست جمهوری آمریکا تحریمهای مشکل ساز هستند که شامل 10 قانون تحریم از کنگره و 18 دستور تحریم از ریاست جمهوری آمریکا است.
وی مهمترین قانون تحریم را قانون سیسادا 2010 دانست و تصریح کرد: تحریمهایی که از سال 2010 به ایران تحمیل شد خیال میکنیم به خاطر انرژی هستهای بوده اما آمریکا و اروپا تحریمها را به صورتی طراحی کردهاند که اگر به طور کامل انرژی هستهای در کشور نداشته باشیم همچنان تحریمها پابرجا خواهد بود.
برچیده شدن نظام اسلامی؛ هدف نهایی تحریم های دشمنان است
این استاد دانشگاه با تاکید دوباره این موضوع که تحریمهای که در حال حاضر علیه ایران وجود دارد تنها به دلیل انرژی هستهای نیست، بیان کرد: دشمنان از ایجاد تحریمهای اقتصادی اهداف عملیاتی و نهایی را دنبال میکنند که اهداف عملیاتی آنان تورم و بیکاری شدید و کمبود کالا است و این زمینه ساز تحقق اهداف نهایی خواهد بود.
عبدالملکی برچیده شدن نظام اسلامی ایران را از اهداف نهایی تحریمها در میان مدت دانست و گفت: تعطیل شدن انرژی هستهای، به رسمیت شناختن اسرائیل و عدم حمایت از جریان مقاومت از اهداف نهایی تحریمها در کوتاه مدت است.
وی ادامه داد: اهداف نهایی مورد توجه آمریکا و انگلیس است که خواستار تغییر ساختار سیاسی کشور به یک حکومت دیکتاتوری مانند اوکراین است.
عضو هیئت علمی دانشگاه امام صادق (علیه السلام) با بیان اینکه در سال 88 بیداری اسلامی و نفی سلطه اقتصادی غرب رخ داد، افزود: انقلاب اسلامی ایران الهامبخش جریان بیداری اسلامی است و آنچه غرب دید این بود که نظام اسلامی در آینده تمدن غرب را به طور کلی نابود میکند.
عبدالملکی با اشاره به اینکه تمدن غرب به منابع نفت و گاز و بازارهای کشورهای اسلامی احتیاج دارد، عنوان کرد: جنگ اصلی ما با دشمن تمدنی است که آوردگاه اصلی آن اقتصاد است و غرب به این نتیجه رسیده که برای سرکوب کردن بیداری اسلامی باید سرشاخه که انقلاب اسلامی است را نابود کند.
پایان پیام/
نظر شما