رضا منصوری در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار شبستان در بیرجند با اشاره به تاکیدات مقام معظم رهبری در بحث اقتصاد مقاومتی، گفت: در این راستا باید نگاه ما به توانمندیها و پتانسیلهای داخل کشور باشد و بر اساس برنامهریزی حداکثر استفاده را از امکانات کشور داشته باشیم تا وابستگی به خارج از مرزها به لحاظ اقتصادی کمتر شود.
وی با بیان اینکه امکان خودکفایی کامل برای کشورها وجود ندارد، افزود: امروز مسائل اقتصادی و استانداردهای زندگی به قدری توسعه یافته است که هیچ کشوری نمیتواند صد درصد مرزهای خود را ببندد و خودش تمام نیازهایش را تامین کند و این عاقلانه نیست.
فرماندار بیرجند تاکید کرد: ولی باید برنامهریزی شود که اولویت را بگذاریم از وابستگیهایی که در آینده اثرات مخرب دارد و آثار سوء تحمیل میکند در زمینههای مختلف پرهیز شود.
مبادلات با خارج از مرزها باید بر اساس عزت باشد
منصوری با اشاره به اینکه باید مبادلات با خارج از مرزها بر مبنای عزت باشد، تصریح کرد: مبنا این مهم باید این باشد که خود کشور تعیینکننده باشد نه اینکه اجباری یا مانند قبل از انقلاب که سر سپرده بودیم، تحمیل کنند.
به گفته وی در جمهوری اسلامی ایران پتانسیلهای بسیار خوبی وجود دارد که مهمترین آن ظرفیت نیروی انسانی متخصص و پیشرفت علمی در کشور است و در سایر زمینهها نیز امکانات بالقوه زیادی وجود دارد که باید با تلاش آن را به فعلیت برسانیم.
بومی شدن دانش هسته ای؛ دغدغه دشمنان انقلاب
فرماندار بیرجند با بیان این موضوع که در حال حاضر دغدغه مستکبران این نیست که در کشور نیروگاه هستهای وجود دارد، گفت: دشمنان ایران اسلامی دغدغه بومی شدن دانش هستهای کشور را دارند چرا که جوانان غیور ما با همت و تلاش خود به این دانش پیشرفته دست پیدا کردهاند و در زمینههای علمی پیشرفته روز دنیا حرف برای گفتن دارند.
منصوری با اشاره به اینکه در مسئله اقتصاد مقاومتی باید توجه مردم به استفاده از تولیدات داخل کشور معطوف شود، افزود: در استان خراسان جنوبی نیز بر استفاده مسئولان و مردم از تولیدات بسیار خوب و باکیفیت داخل استان تاکید شده است چرا که این تولیدات در سایر استانهای کشور با استقبال مواجه شده اما در داخل استان کمتر به آن توجه شده است.
اقتصاد مقاومتی با دستورالعمل محقق نمی شود
وی با بیان اینکه اقتصادی مقاومتی را نمیتوان با دستورالعمل محقق کرد، گفت: مردم باید کمک کنند چون آگاه هستند و این مهم بستر و سرنوشت کشور و مردم است و طبیعتاً اگر غیر از این باشد بایستی تمام منابع کشور را ارزان در اختیار بگذاریم تا در خارج کشور تبدیل کنند و آنان نیز چندین برابر قیمت به ما برگردانند.
فرماندار بیرجند تاکید کرد: در بحث اقتصاد مقاومتی فرهنگ و نگاه مردم بسیار موثر است و باید تلاش شود که همه به این مسئله با دیدگاه ملی و مهم نگاه کنند.
منصوری در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه خراسان جنوبی در بخش فرهنگی وضعیت بسیار خوبی دارد، اظهار کرد: در بخش فرهنگی استان منابع انسانی آگاه و متخصص دارد البته به لحاظ موقعیت جغرافیایی و خشکسالی 16 ساله اخیر مشکلاتی در زمینه اقتصادی وجود دارد و طبیعتاً با توجه قابل حل است.
وی در پاسخ به این سوال که در استان خراسان جنوبی توسعه سیاسی مهمتر است یا توسعه اقتصادی یا فرهنگی؟ بیان کرد: همه این موارد لازم و ملزوم یکدیگر هستند اگر ما توسعه فرهنگی داشته باشیم در زمینه اقتصادی توسعه نباشد قطعاً توسعه فرهنگی تحت تاثیر قرار خواهد گرفت.
بی توجهی به توسعه فرهنگی، به ارزشها صدمه می رساند
فرماندار بیرجند عنوان کرد: اگر در زمینه تامین معاش مردم مشکل داشته باشیم توسعه سیاسی فایدهای نخواهد داشت و هر کدام اینها باید به جای خود باشد و همانطور که مهمترین شعار دولت، اعتدال است در این زمینهها نیز باید اعتدال رعایت شود چرا که افراط و تفریط به نتیجه نمیرسد و در بازه زمانی متوجه صدمات آن خواهیم شد.
منصوری ادامه داد: اگر به توسعه فرهنگی کم توجهی کنیم قطعاً ارزشها دچار صدمه میشود و هنجارها با تبدل به ناهنجار در آینده عوارضی دارد که بایستی برای آنها هزینه گزافی پرداخت شود که طبیعتاً مفید نخواهد بود.
وی تاکید کرد: سیاست دولت تدبیر و امید نیز براین است که همه مسائل را با رویه اعتدال پیش ببرد.
نیروی انسانی؛ مهمترین محور توسعه و توانمندی بیرجند
فرماندار بیرجند مهترین محور توسعه و توانمندی مرکز استان خراسان جنوبی را وجود نیروی انسانی متخصص دانست و افزود: در این استان انسانهای آگاه و فرهیخته زیادی است و باید با حفظ این پتانسیل آن را در راستای تقویت سایر زمینهها استفاده کنیم و با برنامهریزی مناسب میتوان آن را کاربردی کرد.
منصوری با اشاره به اینکه در زمینه مسائل اقتصادی استان باید تلاش بیشتری انجام شود، تصریح کرد: پتانسیل خوبی در زمینه معادن و مواد کانی در استان وجود دارد و باید در بحث مبادلات مرزی از همجواری با کشور افغانستان استفاده شود.
به گفته وی باید در مسائل ترانزیتی برنامهریزی شود و با استفاده از پتانسیل نیروی انسانی آگاه و وجود مواد معدنی در اسستان بتوانیم آنها را تبدیل به فرصتهای خوب در زمینه رونق اقتصادی کنیم.
پایان پیام/
نظر شما