به گزارش خبرگزاری شبستان، روابط عمومی پنجمین جشنواره بین المللی فیلم شهر با اعلام این خبر افزود: قرار است در این رویداد سینمایی در مجموع 41عنوان جایزه تخصصی در بخش های فیلم های سینمایی، بلند داستانی ویدیویی، مستند نیمه بلند و بلند، کوتاه، مسابقه طرح اولیه فیلمنامه نویسی سینمایی، اقلام تبلیغاتی و اطلاع رسانی سینما و سینمای بین الملل اهدا شود.
بر پایه این خبر؛ 29 عنوان تندیس، 6 عنوان جایزه ویژه هیات داوران و 6 عنوان دیپلم افتخار به برگزیدگان جشنواره اهدا خواهد شد.
روابط عمومی پنجمین جشنواره بین المللی فیلم شهر؛ عناوین جوایز تخصصی این دوره جشنواره را به این شرح اعلام کرد:
مسابقه فیلم های سینمایی: تندیس زرین بهترین فیلم (به تهیهکننده)/ جایزهی ویژهی هیات داوران/ تندیس زرین بهترین کارگردانی/ تندیس زرین بهترین فیلمنامه/ تندیس زرین بهترین بازیگر زن/ تندیس زرین بهترین بازیگر مرد/ تندیس زرین بهترین دستآورد فنی هنری
مسابقه آثار بلند ویدئوی: تندیس زرین بهترین فیلم (به تهیهکننده)/ جایزهی ویژهی هیأت داوران/ تندیس زرین بهترین کارگردانی/ دیپلم افتخار بهترین فیلمنامه/ تندیس زرین بهترین بازیگر زن/ تندیس زرین بهترین بازیگر مرد
مسابقه آثار مستند: تندیس زرین بهترین فیلم (به تهیهکننده)/ جایزهی ویژهی هیأت داوران/ تندیس زرین بهترین کارگردانی/ دیپلم افتخار بهترین تحقیق و پژوهش/ دیپلم افتخار بهترین دستاورد فنی هنری
مسابقه فیلمهای کوتاه: تندیس زرین بهترین فیلم (به تهیهکننده)/ جایزهی ویژهی هیأت داوران/ تندیس زرین بهترین کارگردانی/ دیپلم افتخار بهترین فیلمنامه/ دیپلم افتخار تجربه و نوآوری
مسابقه طرح اولیهی فیلمنامه سینمایی: تندیس زرین بهترین طرح اولیهی فیلمنامه/ جایزهی ویژهی هیئت داوران/ دیپلم افتخار بهترین طرح اولیهی فیلمنامه / تندیس زرین بهترین طرح اولیهی اقتباسی
مسابقه اقلام تبلیغاتی و اطلاعرسانی سینما: تندیس زرین بهترین عکس فیلم سینمایی/ تندیس زرین بهترین پوستر فیلم سینمایی/ تندیس زرین بهترین آنونس فیلم سینمایی/ تندیس زرین بهترین عنوانبندی فیلم سینمایی
سینمای بینالملل: تندیس زرین بهترین فیلم (به تهیهکننده)/ جایزهی ویژهی هیئت داوران/ تندیس زرین بهترین کارگردانی/ تندیس زرین بهترین فیلمنامه/ تندیس زرین بهترین بازیگر زن/ تندیس زرین بهترین بازیگر مرد/ تندیس زرین بهترین دستآورد فنی هنری
همچنین، در بخش فیلم های کوتاه سه جایزه شامل: بهترین فیلم کوتاه داستانی، بهترین فیلم کوتاه مستند و بهترین پویانمایی کوتاه
برپایه این خبر، جشنواره بین المللی فیلم شهر با محوریت موضوعاتی چون: اشاعهی فرهنگ مهربانی، تقویت روحیهی صبر میان شهروندان، گسترش نشانهها و نمادهای فرهنگ اسلامی - ایرانی در شهر، اشاعه و ارتقاء فرهنگ نظم و قانونگرایی، توجه شهروندان به ارزشها و دستاوردهای انقلاب اسلامی و دفاع مقدس، آشنایی شهروندان با تغییرات فرهنگی نامطلوب و آسیب های آن، تحکیم بنیان خانواده و بیان جنبههای مثبت افزایش جمعیت تولید شده باشند هدف گذاری شده است.
همچنین، جشنواره بین المللی فیلم شهر فیلم هایی را به نمایش می گذارد که بر تعامل شهروندان با شهرشان بر بستری از زندگی انسانی و متعالی تاکید دارند. اهداف جشنواره نمایش و بذل توجه به آثاری با کیفیت در جهت پاکیزه سازی حیات شهری و تکریم مقاومت برای بقاء در شهرها در دوران مصائب است.
حسین شهابی: داوری جشنواره شهر از مسائل سیاسی و جناحی به دور باشد
حسین شهابی در تعریف فیلم شهری گفت: همانطور که از اسم جشنواره مشخص است فیلم شهری فیلمی است که به زندگی شهری و مشکلات آدم هایی که در آن زندگی می کنند می پردازد و اساس آن زندگی شهری و شهرنشینی است.
وی افزود: آنچه مسلم است مشکلات شهر با روستائیان بسیار متفاوت است و زندگی شهری، آداب و رسوم و سنت ها را شامل می شود که می توان آن را در یک فیلم شهری گنجاند.
کارگردان «روز روشن» خاطرنشان کرد: مهمترین اقدام فرهنگی که شهرداری و سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران انجام داده برگزاری جشنواره فیلم شهر است و با توجه به اینکه اغلب فیلم هایی که در طول سال ساخته می شوند فیلم های شهری هستند باید در جایی این فیلم ها داوری قرار گیرند که جشنواره فیلم شهر جای مناسبی برای این نوع فیلم ها است.
شهابی ادامه داد: در اذهان عمومی همه سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران را یک سازمان غیرسیاسی و متعلق به مردم می دانند که در اصل هم باید به همین شکل باشد.
وی با بیان اینکه این جشنواره باید موجب تشویق فیلمسازان شهری شود، گفت: جشنواره فیلم شهر محفل خوبی است تا فیلمسازان جوان که اغلب در حوزه شهری فعالیت دارند به سمت آن کشیده شوند و آثارشان مورد ارزیابی و دیده قرار گیرد.
کارگردان فیلم سینمایی«حراج» با بیان اینکه وظیفه شهرداری فیلمسازی نیست، گفت: شهرداری باید امکانات لازم برای ساخت فیلم از جمله لوکیشن های مناسب و همچنین بیلبوردهای شهری را دراختیار فیلمسازان قرار دهد زیرا این دو مولفه برای فیلمسازان شهری از اهمیت زیادی برخوردار است.
شهابی درباره طرح ایده فیلمنامه نویسی در جشنواره فیلم شهر نیز گفت: این بخش بسیار مهمی در جشنواره فیلم شهر است زیرا فیلمنامه نویسی از خود فیلمسازی مهمتر است. به طور کلی این جشنواره با حمایت از تولید فیلم های شهری و جایزه های مناسب می تواند فیلمسازان حوزه شهری و مخصوصا جوانان را به سمت خود جذب کند.
وی با بیان اینکه جشنواره فیلم شهر باید سالانه برگزار شود، گفت: کشور ما از معدود کشورهایی است که اغلب فیلم ها در حوزه شهری ساخته می شود و با توجه به اینکه از نظر شهرنشینی مشکل داریم شهرداری می تواند با تبیین راهکارهای صحیح و نشت های تخصصی جشنواره پرقدرتی را برگزار کند.
کارگردان «سایه روشن» ادامه داد: دبیرخانه جشنواره فیلم شهر باید در طول سال فعال باشد و با برگزاری اختتامیه جشنواره تا سال بعد تعطیل نشود و تنها به صرف برگزاری جشنواره و رفع تکلیف نباشد.
شهابی به جشنواره فیلم شهر پیشنهاد داد: داوری های جشنواره فیلم شهر باید به دور از مسائل سیاسی و جناحی باشد تا بتوانند جشنواره ای آرام و سالم برگزار کنند.
وی همچنین گفت: دو فیلم «روز روشن» و «حراج» را برای شرکت در جشنواره به دبیرخانه تحویل داده ام زیرا معتقدم این دو فیلم نماهای کاملا شهری دارند ضمن اینکه بی طرفانه مشکلات شهر و آدم های شهری را به تصویر می کشد.
شهابی متذکر شد: بازهم تاکید دارم که جشنواره فیلم شهر باید خود را از مسائل سیاسی و جناحی دور کند.
شایان ذکر است، پنجمین جشنواره فیلم شهر توسط سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران 3 تا 12 خردادماه به دبیری سیاوش حقیقی در تهران برگزار خواهد شد.
پایان پیام/
نظر شما