به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از حوزه هنری، غلامعلی طاهری گفت: بحث هنر انقلاب از همان سال های 1356 و 1357 مطرح شد. تعدادی از هنرمندان مسلمان انقلابی ما در آن دوران احساس وظیفه می كردند و می دانستند بعد از پیروزی انقلاب اسلامی باید هنر انقلاب زایش داشته باشد و بارور شود تا این هنر بتواند به عنوان یك مكتب هنری در فضای هنرهای كشور برای خودش نام و نشان داشته باشد.
این هنرمند نقاش اظهار كرد: مولفه های زیادی در جهان وجود دارد و هنر مكزیك، روسیه و فرانسه بعد از انقلاب تولید شده و جایگاه خودشان را پیدا كردند؛ به طوری كه در مكاتب هنری دانشگاه های هنری جهان تدریس می شوند و آشنایی هنرمندان انقلابی ما هم با این هنرها صورت گرفت و برای خلق آثار هنری با موضوع انقلاب انگیزه گرفتند.
طاهری ادامه داد: دهه اول انقلاب، این تلاش هنرمندان، شبانه روزی بود اما متاسفانه به دلایل گوناگون این روند ادامه پیدا نكرد. یكی از مهم ترین این دلایل، این بود كه مورد حمایت قرار نگرفتند؛ منظورم هم حمایت مالی است و هم حمایت غیرمالی. هنرمندان مورد حمایت علمی قرار نگرفتند به این معنی كه مبانی هنر توسط پژوهشگران و تئوریسین های هنر تدوین شود، با هنرمندان جلساتی برگزار شود و به صورت علمی در جوهر هنر انقلاب دمیده شود تا این هنر بتواند پایه های علمی قوی داشته باشد.
وی بیان داشت: بعد از گذشت بیش از سی سال می بینیم كه هنوز حتی دو واحد درسی هنر انقلاب در دانشگاه در هیچ كدام از رشته های هنری نداریم چه برسد به این كه یك رشته هنری به نام هنر انقلاب داشته باشیم. زمزمه هایی در این زمینه شنیده می شود اما تا همین جا هم دیر شده و باید مسئولان هرچه زودتر برای این اقدام وارد عمل شوند.
این مدرس دانشگاه همچنین اظهار كرد: در صورتی كه نسبت به این موضوع غفلت شود، پیش كسوتان انگیزه هایشان را از دست می دهند و جوانان هم زمینه ای برای فعالیت نخواهند داشت بنابراین جا دارد كه شورای انقلاب فرهنگی و شورای گسترش وزارت علوم نسبت به این موضوع توجه ویژه داشته باشند تا بتوانیم هنر انقلاب را به جایگاه واقعی اش برسانیم.
پایان پیام/
نظر شما