گروه قرآن و معارف _ خبرگزاری شبستان: «علی رجبی» حافظ کل قرآن کریم و نفر اول بیستوهفتمین دوره مسابقات بینالمللی قرآن کریم و نخستین فردی است که توانسته، مدرک تخصصی درجه یک حفظ قرآن را از دارالقرآن دریافت کند در گفت و گوی تفصیلی به تأثیرات برگزاری مسابقات بین المللی قرآن جمهوری اسلامی ایران پرداخت که از نظرتان می گذرد:
به نظر شما مسابقات بین المللی قرآن چه تأثیری در بین مردم داشته است؟
مسابقات بین المللی قرآن برای جامعه قرآنی، فعالان عرصه قرائت و حفظ قرآن یک میعادگاه سالانه است این رقابت ها با برگزاری مراحل مختلف از شهرستان ها، استان ها تا مرحله کشوری ایجاد موج می کند و برای فعالان و نخبگان قرآنی جایگاه و تاثیر جدی در ارتقای کیفی حفظ و قرائت شان دارد.
برنامه ریزی فرهنگی و نوآورانه برای عمومی سازی فرهنگ مسابقات
برای عمومی سازی و توجه مردم به این رخداد قرآنی چه پیشنهاداتی دارید؟
برای تاثیرگذاری این مسابقات در بین عموم جامعه شایسته است طرح هایی به موازات آن اجرا شود تا فضای عمومی کشور نسبت به این رقابت ها حساس شود در این راستا می توان از نظرات و پیشنهادات نخبگان و کارشناسان قرآنی استفاده کرد تا شاهد تاثیرات مسابقات بین المللی قرآن از جهات مختلف فرهنگی در لایه های مختلف جامعه باشیم و با طراحی های نوین مسابقات را توسعه داده که این امر نیازمند عزم جدی و برنامه ریزی فرهنگی و نوآورانه است.لذا باید مجریان برگزاری مسابقات اسلوب کار را طراحی کنند و از طیف های مختلف کارشناسان از جمله هنرمندان کمک بگیرند.
دولتمردان مسابقات بین المللی قران را از خودشان بدانند
به نظر شما حضور دولت مردان در صحنه مسابقات بین المللی قرآن چه اندازه اهمیت دارد؟
حضور دولتمردان در صحنه مسابقات قرآن کریم می تواند بسیار تاثیرگذار باشد این رقابت ها به قدری اهمیت دارد که باید همه وزرا در آن شرکت کنند قرآن قانون اساسی نظام ما و ارزشی است که خون شهدا برای آن ریخته شده است لذا مسابقات بین المللی قرآن از جایگاه والایی برخوردار است و جزء مهم نظام و ملت است.
دولتمردان باید این مسابقات را از خودشان بدانند و با حضور گرمشان ساعات و دقایقی را در جمع مردم حول محور قرآن کریم سپری کنند. ارزش قایل شدن برای مسابقات قرآن از سوی دولتمردان می تواند در توسعه و ارتقای برنامه های قرآنی و سایر وزارتخانه ها موثر باشد. اینطور نباید باشد که تنها وزیر فرهنگ در مسابقات حضور پیدا کند مسابقات بین المللی قران نماد و پیشانی فعالیت های نظام جمهوری اسلامی ایران است و با حضور دولتمردان طیف قرآنی کشور و ملت با آنها احساس همدلی و همزبانی می کنند و از این طریق شعار سال که از سوی مقام معظم رهبری مبنی بر دولت، ملت، همدلی و همزبانی است، محقق می شود.
لزوم صدور بیانیه قرآنی برای محکوم کردن جنایات منطقه
با توجه به شرایط حساس منطقه برگزاری مسابقات بین المللی قرآنی در چه تأثیری در بین سایر جوامع اسلامی دارد؟
مسابقات بین المللی قرآن در ابعاد بین المللی تاثیرات فراوانی داشته است و در شرایط حساس منطقه و تجاوز سعودی ها به یمن و کشته شدن مسلمانان این تاثیر باید بیش از پیش باشد، نمی شود جمعیت قرآنی ای که نماینده کشورهای اسلامی هستند و خود را از قران می دانند در مسابقات حضور پیدا کرده و فقط به دنبال داوری کار هم باشند و نسبت به کشته شدن سایر مسلمانان جهان کم اهمیت باشند شایسته است سازمان اوقاف و امور خیریه و مجموعه شرکت کنندگان و اساتید در بیانیه ای قرآنی به اتفاق نظر شیعه و سنی و نخبگان قرآنی جهان اسلام وضعیت کنونی یمن، سوریه، لبنان، افغانستان را محکوم کنند و این سوغاتی برای نمایندگان قرآنی سایر کشورها باشد که در این مسابقات حضور دارند شایسته نیست در یک همایش بین المللی قران نسبت به وضعیت کنونی جهان اسلام اعتراضی نشود و وقتی نخبگان قرآنی دور هم جمع می شوند و نسبت به این اتفاقات موضع نمی گیرند این اتفاق موجب جریع تر شدن دشمنان اسلام می شود.
لزوم بازنگری در آیین نامه مسابقات قرآن
نظر شما در خصوص آیین نامه فنی مسابقات قرآن چیست؟
آیین نامه مسابقات بین المللی قرآن در عین دقت و نکته سنجی می تواند با بازبینی و تغییر پویاتر و پیشرفته تر شود به عنوان مثال در بخش حسن حفظ که خود نیز در این رقابت ها شرکت داشته ام نیازمند تبیین آیین نامه دقیق تر هستیم که پیشنهادات خود را به مسئولان امر ارایه کرده ام.
برای ارتقای سطح فنی شرکت کنندگان مسابقات قرآن تنها به ارتباطات ساده بین المللی اکتفا نکنیم حضور شرکت کنندگانی با سطح فنی بالا به روابط بین المللی کشورمان از لحاظ سیاسی، فرهنگی با سایر ملت های مسلمان بستگی دارد. سازمان اوقاف و امور خیریه برای بهتر شدن مسابقات قرآن در کل سال با رابطین قرآنی و نمایندگانی که هر ساله در کشور حضور پیدا می کنند ارتباط داشته باشند.
سازمان اوقاف و امور خیریه دیپلماسی قرآنی را جدی بگیرد
چه پیشنهادی برای ارتقای سطح فنی شرکت کنندگان مسابقات دارید؟
هر ساله بیش از 60 نفر از نخبگان قرآنی از کشورهای مسلمان به کشورمان می آیند که هر کدام سرمایه هایی هستند برای تبلیغ و حضور قاریان و حافظان بهتر در این رقابت ها. اگر مسئولان برگزاری مسابقات برای حضور قاریان و حافظان بین المللی تنها به یک دعوتنامه و بروکراسی خشک اکتفا کنند سطح این مسابقات ارتقا نخواهد یافت سازمان اوقاف و امور خیریه دیپلماسی قرآنی را جدی بگیرد و روابط قرآنی خود را با نخبگان سایر کشورها در طول سال داشته باشد تا بهترین ها به این رقابت ها راه یابند.
یکی از توفیقات الهی حضور من در مسابقات بین المللی قرآن سال 1389 بود که به عنوان نماینده کشورمان در رشته حفظ کل قرآن مقام اول را کسب کردم شایسته است از تمام دوستان و مجریانی که در برگزاری این رقابت ها شبانه روز زحمت کشیده اند تشکر کنم لحظه کسب مقام اول فراموش نشدنی است زیرا حس معنویت همراه با خضوع شکرگذاری را به آدم می دهد و من پس از کسب رتبه اول از این موقعیت برای ترویج حفظ قرآن و توسعه آن در بین عموم مردم استفاده کردم.
مردم در مسابقات قرآن حضور گرم و پرشور داشته باشند
در پایان اگر سخنی دارید بفرمایید:
جا دارد از همه کسانی که در حوزه حفظ و قرائت قرآن فعالیت می کنند و یا در هر بخش قرآنی کاری را در دست دارند، دعوت کنم برای یک روز هم شده در صحنه مسابقات بین المللی قرآن حضور پیدا کرده زیرا این رقابت ها نمادی از فعالیت قرآنی کشورمان است و این رقابت ها را از خودشان بدانند تا شاهد برگزاری مسابقاتی باشکوه، مستحکم و حضور حداکثری مردم باشیم.
پایان پیام/
نظر شما