بداخلاقی رسانه‌ای هلاکت جهانی را به دنبال دارد

خبرگزاری شبستان: امروز اغلب رسانه‌های دنیا در پی کسب منافع خود بوده و حاضر نیستند از این سود بگذرند، بنابراین در تمام دنیا باید مساله اخلاق رسانه‌ای تقویت شده و برای آن جایگاه ویژه‌ای ترسیم شود.

عباس اسدی، استاد روزنامه نگاری دانشگاه علامه طباطبایی در گفتگو با خبرنگار اندیشه خبرگزاری شبستان با تاکید بر اینکه باید در رسانه ها اخلاق حرفه ای تقویت شود، اظهار کرد: رسانه ها نقش مهمی در انتقال پیام و رخدادهای جامعه دارند، بنابراین باید ضمن امانتداری در خبر و نحوه اطلاع رسانی دقیق، از تحریف وقایع دور ماند و از سوی دیگر نیز مخاطب را دچار سردرگمی و ناامیدی نکرد.

 

وی با بیان اینکه رسانه ها نباید ورود به حریم شخصی افراد داشته باشند، ادامه داد: رسانه ها رسالتی فراتر از رسالت حرفه ای خود دارند و آن توجه به کرامت انسانی و انسانیت است؛ در این راستا بخشی از جنگ هایی که در جهان اتفاق می افتد مربوط به بی اخلاقی رسانه ها و عملکرد نادرست آنهاست، لذا اگر توجه به بُعد اخلاقی داشته باشیم، تا حدودی می توان بداخلاقی رسانه ای را کنترل کرد.

 

وی تصریح کرد: امروز اغلب رسانه های دنیا در پی کسب منافع خود بوده و حاضر نیستند از این سود بگذرند، بنابراین در تمام دنیا باید مساله اخلاق رسانه ای تقویت شده و برای آن جایگاه ویژه ای ترسیم شود.

 

اسدی با تاکید بر اینکه قلم از جایگاه ارزشمندی برخوردار است تا جایی که در خداوند در قرآن کریم به آن سوگند یاد کرده و سوره ای نیز تحت همین عنوان وجود دارد، گفت: بنابراین در فضای رسانه ای باید احترام و ادب حاکم شده و افراد در حفظ و صیانت از کرامت انسانی دیگران تلاش داشته باشند.

 

وی عنوان کرد: در این راستا باید منشور اخلاقی برای رسانه ها تدوین شود و به نظر می رسد تا این اتفاق به وقوع نپیوندد، کرامت انسانی نیز در رسانه ها مورد توجه قرار نمی گیرد.

 

این استاد دانشگاه با بیان اینکه امروز در برخی کشورهای جهان رسانه ها تبدیل به بنگاه های تجاری شده اند، بیان کرد: در جهان امروز به دلیل رخنه ایدئولوژی سرمایه داری، رسانه ها به سمت و سوی تجاری شدن و اقتصادی شدن پیش می روند اما کمتر به کرامت انسانی اهمیت می دهند و حتی گاه دیده می شود در فضای تحریریه خود، به یکدیگر توهین کرده و با تنگ نظری و هتک حرمت، رعایت احترام را میان خود و مخاطب نمی کنند.

 

گفتنی است، در همین راستا کتاب "کرامت انسانی در حقوق رسانه" در چهار فصل با عناوین مفهوم کرامت انسانی در جوامع اسلامی و غیر اسلامی، جایگاه کرامت انسانی در نظام حقوقی رسانه ای جهانی و منطقه ای، کرامت انسانی در نظام های حقوقی رسانه ای ملی، بررسی ضمانت های اجرای نقض کرامت انسانی در قوانین و مقررات رسانه ای و وظایف دولت ها، به قلم مشترک عباس اسدی و امیر سلمان پور، در 141 صفحه با شمارگان یک هزار نسخه، با بهای 9000 هزار تومان از سوی انتشارات آوای نور به چاپ رسیده است.

پایان پیام/

 

کد خبر 450706

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha