به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بیرجند، مژگان شریفی صبح امروز (24 فروردین) در کارگاه آموزشی نقش کارآفرینی در اصلاح الگوی مصرف و اقتصاد مقاومتی اظهار داشت: پس از پیروزی انقلاب اسلامی ایران، جایگاه و نقش زن در جامعه به نحو چشمگیری بهبود یافت و زن مسلمان ایران توانست با حفظ کرامت ارزشهای والای انسانی خود، حضوری موثر در عرصه های مختلف را تجربه کند و این امر را در انقلاب و هشت سال دفاع مقدس و بعد از آن نیز شاهد بودیم.
وی افزود: به تعبیر مقام معظم رهبری، مسئله زن و خانواده از مسائل درجه یک کشور است و در نظام جمهوری اسلامی ایران، مسئله خانواده بسیار مهم است چرا که پایه اصلی جامعه است و این جامعه نمی تواند بدون بهره مندی از نهاد خانواده سالم، سرزنده و بانشاط، مولد و پویا به پیشرفت و توسعه پایدار رسید.
سرپرست دفتر امور بانوان و خانواده استانداری خراسان جنوبی اظهار داشت: امروز زنان ما دارای نقش دوگانه هستند و از طرفی همپای مردان در تولید و توسعه کشور در ابعاد مختلف فرهنگی و اقتصادی فعالیت می کنند و از طرف دیگر به عنوان مدیری لایق و کارآمد، محور خانه و خانواده را تشکیل می دهند.
وی ادامه داد: زنان به عنوان مدیران اقتصادی خانواده نقش موثری در اقتصاد پویا، اقتصادی مقاومتی، اجرای الگوی مصرف، ترویج سبک زندگی ایرانی اسلامی دارند و می توانند چرخه اقتصاد را به حرکت درآورند.
شریفی با تاکید بر اینکه زنان رکن مهمی در تنظیم مناسبات اقتصادی خانواده ها دارند، گفت: نگاه صرف زنان از مصرف گرایی به نیروی مولد و تولیدگری باید تغییر کند و سهم آنها از درآمدهای اقتصادی خانوار و بهره وری بر مبنای مهارتها، باید نهادینه شود و توسعه یابد.
وی تاکید کرد: توجه به امر مشارکت زنان و تاثیر آن در توسعه کشور، ضرورت خارج شدن زنان از دریافت کنندگان منفعل جامعه به تولیدکنندگان فعال و بهره ور و کمک به نقش آفرینی زنان در شکل گیری اجتماع، تاکید بر حضور بیشتر و اثربخش تشکل های غیردولتی در حوزه های کارآفرینی، اشتغال خانگی، شرکت های تعاونی از جمله برنامه هایی است که دفتر امور خانواده و بانوان استانداری و امور بانوان نهاد ریاست جمهوری دنبال می کند.
شریفی گفت: توسعه متوازن بر پایه حرکت هدفمند تمامی بخش های جامعه محقق می شود و زنان به عنوان نیمی از جمعیت کشور باید سهم خود را در پویایی اقتصادی، عرصه های دانش بنیان و اقتصاد مقاومتی به درستی ایفا کنند.
وی ادامه داد: اقتصاد مقاومتی به معنای ریاضت در عرصه اقتصاد نیست بلکه راهبری صحیح منابع انسانی و بالابردن بهره وری و تولید ثروت است.
وی گفت: یکی از مسائل مهم در اقتصاد مقاومتی، موضوع صرفه جویی و اصلاح الگوی مصرف است که رسالت زنان و مادران ما، در مدیریت منزل و محیط های اجتماعی بسیار سنگین است.
پایان پیام/
نظر شما