به گزارش خبرگزاری شبستان از اردبیل و به نقل از روابط بنیاد نخبگان استان اردبیل، نشست صميمي شركت هاي دانش بنيان، استعدادهاي برتر و نخبگان با پروفسور عظيم اكبرزاده خياوي، دانشمند برجسته بيوشيمي كشور و استاد انستيتو پاستور ايران، به مناسبت روز ملی فناوری هسته ای کشور در محل سالن اجتماعات بنياد نخبگان استان اردبيل برگزار شد.
اکبر شایقی، رئيس بنياد نخبگان استان اردبيل، در ابتداي اين جلسه به برخي از فعاليت هاي علمي و پژوهشي پروفسور اكبرزاده خياوي اشاره و با بيان اينكه وی متولد مشگين شهر و از چهره هاي ماندگار كشور در عرصه علم و فناوري است، افزود: پروفسور اكبرزاده مولف 25 جلدي دايره المعارف ملي نانو فناوري بوده و در انجمن بيوشيمي باليني آمريكا، كميته سياست گذاري علوم دارويي وزارت بهداشت و درمان، كميته اوليه مواد دارويي كشور و شبكه هاي كاربردي نانو فناوري نهاد رياست جمهوري عضويت دارد.
وی، از افتخارات پروفسور اكبرزاده به دريافت جايزه كتاب سال(1390)، رتبه دوم بخش بین المللی جشنواره خوارزمی، تاليف 73 جلد كتب پژوهشي و اهدای آن به استان قدس رضوی، توليد و واكسيناسيون یک هزار و ۵۰۰ نفر معتاد به مورفين، توليد نانو ذرات فلزات و ارائه طرح ملي بتاسل ترنس پلانيشن براي ديابتي ها اشاره كرد.
رئيس بنياد نخبگان استان اردبيل خاطر نشان كرد: استاندارد زهر زنبور عسل با همكاري بنياد نخبگان استان اردبیل، استادان و كارشناسان استان اردبيل تدوين و با همكاري و مساعدت هاي اين دانشمند برجسته كشور در سازمان استاندارد ملي ايران تصويب شد.
در ادامه این جلسه، عظيم اكبرزاده خياوي، مديرگروه پايلوت نانو بيوتكنولوژي انستيتو پاستور ايران، با بيان اينكه براي توسعه دانش محور استان اردبيل بايد از پتانسيل هاي موجود در زمينه گياهان دارويي و معادن فلزات به طور بهينه استفاده كرد، تصریح کرد: مورچه هاي مرده اين منطقه داراي ماده ضدسرطان است كه اين موضوع مي تواند در شركت هاي دانش بنيان مورد پژوهش قرار بگيرد.
رئيس انستيتو تغذيه ايران، با تأكيد بر استفاده مستمر از قارچ جايگزين مرغ و رعايت اصول تغذيه سالم و گياهي، ادامه داد: با توليد كمپوست در استان اردبيل و صادرات آن در سطح كشور مي توان به اقتصاد اين منطقه رونق و شكوفايي بخشيد.
اكبرزاده، وجود آب هاي درماني گاوميش گلي و قينرجه و آب هاي گرم سرعين را از ظرفيت هاي هاي درماني استان اردبيل عنوان كرد و گفت: در اين آب هاي گرم نوعي سدوموناس رادون خوار زندگي مي كند كه با تخليص و كشت اين باكتري مي توان به دانش جديدي دست يافت.
استاد انستيتو پاستور ايران با ابراز تأسف از كم توجهي مردم ايران نسبت به تحقيق و صنعت، تصريح كرد: سرمايه هاي ما دانش گرا نيست، ساختمان گرا است، چرا كه سرمايه گذاري در ساختمان سازي زودبازده است، از طرفي مشکلات اخذ پروانه توليد و موانع بروكراسي اداري را ندارد، بدين سبب بخش خصوصي سرمايه گذاري در ساختمان سازي را بر صنعت ترجيح مي دهند.
اكبرزاده، دانش فني هيدروكسيداوره را به مدیر عامل یکی از شرکت های دانش بنیان استان اردبیل اهدا كرد و با بيان اينكه ما آماده واگذاري شركت هاي دانش بنيان به نخبگان و صاحبان فكر استان اردبیل هستيم حمايت خود را از ايده هاي نخبگان و استعدادهاي برتر استان اردبيل اعلام كرد.
استاد نمونه دانشگاه علوم پزشكي ايران، با بيان اينكه نور علم در سايه ايمان و بندگي خدا ساطع مي شود، موفقيت هاي خود را مديون فرهنگ قرآن دانست و افزود: عالمي كه ايمان نداشته باشد، به علم دست نمي يابد، بنابراين استادان دانشگاه بايد در محدوده قرآن كريم تدريس كنند چرا كه اسرار و علم كائنات در آيه هاي اين كتاب الهي نهفته است.
چهره قرآني كشور، اردبيل را به عنوان مركز الهييون ايران و جهان ياد كرد و گفت: كسي كه مي خواهد به درجات علمي برسد و در دنيا و آخرت سعادتمند شود، بايد نگاه كنكاش گرانه اي به زندگي داشته باشد، امانت دار باشد، به كشور خود خالصانه خدمت كند، در آيات قرآن كريم تدبر كرده و به آموزه هاي اسلامي عمل كند.
وی با بيان اينكه «كاش قرآن كريم را به اندازه نانو درك مي كردم»، ادامه داد: قرآن حبل المتين است و هر كس با قرآن پيش برود، به حبل المتين نزديك مي شود.
اکبرزاده، در پایان سخنرانی خود به پرسش های شرکت کنندگان در زمینه تشکیل یک شرکت دانش بنیان موفق و و نحوه پرورش ایده به طور مبسط پاسخ داد و مقرر شد استعدادهای برتر استان بازدیدی از آزمایشگاه تحقیقاتی و شرکت های دانش بنیان وی در تهران در آینده نزدیک داشته باشند.
شايان ذكر است در پايان اين مراسم، به پاس قدرداني از چندين دهه پژوهش و كسب درجات علمي برتر این استاد ارجمند با اهداي لوح يادبود و يك جلد نفيس قرآن كريم توسط رياست بنياد نخبگان استان اردبيل و همچنین تقديم هديه و لوح تقدير توسط معاون اداره کل ورزش و جوانان استان تجليل شد.
پایان پیام/
نظر شما