مراسم اختتامیه مسابقه کتابخوانی "شرح ماجرا" برگزار شد

مراسم اختتامیه مسابقه کتابخوانی "شرح ماجرا" با معرفی نفرات برتر در دانشگاه امام صادق (ع) برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری شبستان، مراسم اختتامیه مسابقه کتابخوانی شرح ماجرا عصر روز گذشته شنبه 21 خرداد در دانشگاه امام صادق (ع) و با معرفی نفرات برتر برگزار شد.

 

در این مراسم، کبریایی، مدیر اجرایی مسابقه کتابخوانی شرح ماجرا در مورد این مسابقه گفت: با توجه به فتنه سال 88 و مشکلاتی که در کشور رخ داد و فرمایشات مقام معظم رهبری در این زمینه ما وظیفه خودمان دانستیم به عنوان یکی از دانشجویان دانشگاه امام صادق (ع) و به تعبیر مقام معظم رهبری افسر جنگ نرم وارد عرصه شویم.

 

وی گسترش فرهنگ کتابخوانی را از دیگر اهداف مسابقه عنوان کرد و ادامه داد: یکی از مهم‌ترین راهکارهای بصیرت افراد جامعه رسانه‌ها است و کتاب به عنوان رسانه‌ای مکتوب در این زمینه می‌تواند نقش مهمی ایفا کند.

 

کبریایی با ذکر این سؤال که چرا کتاب مقام معظم رهبری را انتخاب کردید، یادآور شد: مقام معظم رهبری به عنوان رهبر جامعه بصیرت‌هایشان برای افراد جامعه راهگشا است.

 

وی اضافه کرد: ما ابتدا کتاب‌ها را در مناطق عملیاتی جنوب، هویزه، فکه و شلمچه توزیع کردیم که این کار از 20 اسفند تا 15 فروردین و ویژه کاروان‌های راهیان نور بود اما مرحله دوم توزیع کتاب‌ها در سطح استان‌ها بود که ما توانستیم در سه استان اصفهان، همدان و گیلان به عنوان استان‌های اصلی توزیع کتاب را داشته باشیم.

 

مدیر اجرایی مسابقه کتابخوانی شرح ماجرا با بیان اینکه شیراز، بوشهر و خوزستان به عنوان پایگاه‌های فرعی ما برای توزیع کتاب بوده است، تصریح کرد: ما تا 20 اردیبهشت به نحو احسن توزیع همه کتاب‌ها را انجام دادیم که این مجموعه شامل نرم‌افزار حدیث ولایت که متشکل از سخنان مقام معظم رهبری از سال 68 تاکنون بوده است و همچنین کتاب شرح ماجرا و برگه مسابقه بود.

 

وی نحوه شرکت در این مسابقه برای شرکت‌کنندگان از طریق SMS، پست و اینترنت ذکر کرد و ادامه داد: در مجموع 10 هزار پاسخ به دست ما رسید که از این تعداد 2 هزار نفر پاسخ صحیح داده بودند که دوشنبه هفته گذشته با قرعه‌کشی به روش گام افراد برنده انتخاب شدند و اسامی آنها روز پنج‌شنبه هفته گذشته بر روی سایت قرار گرفت.

 

کبریایی با بیان اینکه این مسابقه با همکاری اداره کل فرهنگی دانشگاه امام صادق (ع)، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، ستاد مرکزی راهیان نور، نهاد مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها برگزار شد، اظهار کرد: این مسیری که برای ما افتتاح شد یعنی توسعه کتابخوانی و افزایش بصیرت افراد جامعه ما را بر آن داشت که این مسیر را ادامه دهیم و در حال حاضر پنج هزار مخاطب ثابت داریم که این نشان می‌دهد زمینه‌های گسترش فرهنگ کتابخوانی در کشور ما مهیا است.

 

وی مسابقه کتابخوانی را یکی از راه‌های توسعه فرهنگ کتابخوانی عنوان کرد و تأکید کرد: در این حوزه کتاب‌های معارف اسلامی نقش مهمی ایفا می‌کنند کما اینکه در شش ماهه منتهی به سال جاری بیشترین مراجعات به کتابخانه‌ها برای کتاب‌های معارف اسلامی بوده است.

 

مهدی مشفق، معاونت فرهنگی و دانشجویی دانشگاه امام صادق (ع) نیز در این مراسم با بیان اینکه بحث فتنه 88 یکی از پیچیده‌ترین فتنه‌هایی بود که جمهوری اسلامی ایران با آن مواجه شد، گفت: بار اصلی بصیرت‌افزایی و حل بحران در این فتنه به عهده مقام معظم رهبری بود و ایشان با دیدارها و سخنانی که داشتند توانستند نظام و انقلاب را از این بحران عبور دهند.

 

وی با بیان اینکه یکی از کلیدی‌ترین مسایل که مقام معظم رهبری نیز بر آن تأکید می‌کند بحث بصیرت‌افزایی است، تأکید کرد: در واقع با این مسابقه کتابخوانی که با هدف بصیرت‌افزایی و افزایش آگاهی جوانان و مردم بود به افزایش فرهنگ کتابخوانی در کشور انجامید و در واقع دوستان ما با یک تیر دو نشان زدند.

 

همچنین محمد الله‌یاری، مدیر کل اداره کتاب معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با تأکید بر بحث کتابخوانی در کشور گفت: اگر بخواهیم فرهنگ کتابخوانی در کشور ایجاد شود در وهله اول باید جامعه‌ای کتابخوان داشته باشیم و بعد از آن نهضت مطالعه مفید را داشته باشیم.

 

وی ادامه داد: یکی از کارهایی که در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی طی دو سال گذشته در مسیر کتابخوانی انجام شد همراهی با جریان‌های دانشجویی است که با حمایت این وزارتخانه مسابقه کتابخوانی راه‌اندازی شد.

 

الله‌یاری بیان کرد: ما در سال‌های گذشته نیز مسابقه کتابخوانی برای کتاب‌های مراجع تقلید داشتیم و امسال نیز مسابقه کتاب شرح ماجرا را که بیانات مقام معظم رهبری در رابطه با فتنه 88 است، داشتیم.

 

وی با ابراز امیدواری از اینکه این‌گونه حرکت‌ها در جامعه ادامه پیدا کند، گفت: ما اعتقاد داریم دانشگاه امام صادق می‌تواند منشأ این حرکت باشد.

 

مدیر کل اداره کتاب معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی خاطرنشان کرد: جریانی که پس از انتخابات در کشور راه افتاد در حوزه کتاب نیز بازتاب‌هایی داشت و جریان‌های مختلف در کشور در این زمینه کتاب‌هایی نوشتند که از مجموعه دانشگاه امام صادق (ع) نیز چند کتاب در این زمینه منتشر شد و حتی به چاپ‌های دوم و سوم نیز رسید.

 

وی با بیان اینکه برخی کتاب‌های برای بازشناسی فتنه 88 احساسی، برخی منطقی‌تر و برخی در حد روزشمار آن روزها بودند، گفت: ما با آثار مختلفی که در حوزه جنگ نرم نوشته و یا ترجمه می‌شود مواجه هستیم و عمده این کتاب‌ها در حوزه روان‌شناسی و به ویژه در بخش داستان است که برخی از آنها به دلیل درون‌مایه خاص‌شان امکان انتشار ندارند.

 

وی ادامه داد: مثلا در حوزه روان‌شناسی ما با بحث عرفان‌های نوظهور که به صورت قارچی رشد یافته‌اند، مواجه هستیم و عمده این آثار چون نماد‌سازی از یک زندگی غربی است اصل خانواده‌های ما را تهدید می‌کند.

 

الله‌یاری تأکید کرد: ما در حوزه داستانی چه داستان‌های عامه‌پسند و چه نخبه‌گرا با تهدیداتی از این دست مواجه هستیم که امیدواریم با بحث‌های جدی‌تر بتوانیم نه تنها اقدامات سلبی بلکه اقدامات ایجابی را نیز در این زمینه انجام دهیم.

 

همچنین قاضی‌زاده، دبیر شورای عالی ارتباطات اسلامی که حامل پیام شفاهی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به اختتامیه این مسابقه بود، گفت: وزیر در پیام شفاهی خود به همه دست‌اندرکاران این مسابقه خسته‌ نباشید گفت و بر حمایت خاص وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و حوزه‌های فرهنگ از حرکت‌های اینچنینی تأکید کرد.

 

وی اظهار کرد: حرکت‌های اینچنینی کماکان بعد از گذشت قریب دو سال از سال 88 در کشور برگزار می‌شود که این حرکت‌ها نشان‌دهنده این است که ما نیازمند کار فرهنگی برای افزایش بینش جامعه هستیم.

 

وی اظهار کرد: سطح اتفاقاتی که در سال 88 صورت گرفت فراتر از یک سری حرکت‌های به ظاهر میدانی و سیاسی بدون هیچ عقبه‌ای بود.

 

قاضی‌زاده تصریح کرد: عقبه و جریان عمیقی که بر سطوح فرهنگی، رسانه‌ای و مطبوعاتی وجود داشت طبعا نحوه برخورد با آن و روبرو شدن با آن نیازمند ظرافت و پیچیدگی خاص بود و از اینکه از این اتفاقات به عنوان فتنه و جنگ نرم یاد می‌شود اصطلاح ساده‌ای نیست.

 

وی با بیان اینکه دانشگاه نیاز به رصد، جلسات اتاق فکر و مباحث دانشجویی وسیعی برای افزایش بینش دانشجویی نیاز دارد، گفت: دانشجو به عنوان جریان سازنده برای انقلاب و نظام ایفای نقش می‌کند و امیدواریم دانشگاه امام صادق که در جریانات مختلف کشور و جریانات اجتماعی نقش مهمی داشته است در این زمینه نقش خود را ایفا کند.

گفتنی است، در پایان این مراسم به هشت نفر از برندگان این مسابقه به صورت نمادین جوایزشان اعطا شد.

 

جوایز این مسابقه عبارت بود از 14 کمک هزینه سفر به عتبات عالیات، 14 کمک هزینه سفر به سوریه، 14 کمک هزینه سفر به مشهد مقدس و 114 پلاک طلا بود.

 

پایان پیام/
 

کد خبر 45055

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha