به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از تبریز، مسجد آیت الله طالقانی(ره)(عربلر سابق) در شهر تبریز واقع شده است. از بیرون که به مسجد می نگری، نشان می دهد که این مسجد علیرغم اینکه یکی از مساجد قدیمی شهر تبریز می باشد، در حال بازسازی است.
بازسازی مجدد این مسجد توسط مردم و خیرین این منطقه، در چهار طبقه در حال انجام است. به گفته یکی از اعضای هیأت امنای مسجد آیت الله طالقانی، تاکنون جهت بازسازی این مسجد بیش از یک میلیارد تومان توسط خیرین و مردم هزینه شده است.
زیبایی و معماری منحصربفرد صحن ها و شبستان های داخلی، یکی از جذابیت های این مسجد به شمار می رود. حسینیه و محیط های مختلف فرهنگی و آموزشی نیز جهت فعالیت های فرهنگی و آموزشی در این مسجد در نظر گرفته شده است.
راه اندازی کانون فرهنگی هنری و کتابخانه و قرائتخانه به نام مرحوم حجت الاسلام علی ایزدی امام جماعت پیشین این مسجد، فعالیت پایگاه مقاومت بسیج، انجمن اسلامی، برگزاری جلسات متعدد قرآنی و تفسیر آیات قرآن ویژه برادران و خواهران، تعبیه آسانسور جهت رفاه حال نمازگزاران و ... از جمله فعالیت های رونق بخش مسجد آیت الله طالقانی(ره) به شمار می رود.
بر سر درب ورودی صحن شبستان این مسجد که از جنس چوب ساخته شده،«الله اکبر» و «لا اله الاالله» درج شده که در بدو ورود، آرامش خاصی را به انسان متجلی می کند.
این مسجد که در چهار طبقه در حال احداث و بازسازی است، هنوز تکمیل نشده و به کمک خیرین و مردم نمازگزار به زودی به بهره برداری کامل می رسد. سقف یکی از طبقات این مسجد که در دست احداث است، تماما به شکل زیبایی از گرانیت شیشه ساخته شده و به نام پنج تن آل عبا متبرک شده است.
محراب زیبای شبستان این مسجد در ارتفاع هفت متری، کاشی کاری تصویر بین الحرمین و 63 شهید این منطقه از دیگر زیبایی های شبستان در حال احداث مسجد است.
همچنین تدابیر لازم جهت مقاوم سازی این مسجد در برابر زلزله احتمالی لحاظ شده است.
کمک یک میلیارد تومانی خیرین در بازسازی مسجد
اسماعیل تقوی نژاد، عضو هیأت امنای مسجد آیت الله طالقانی، در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در تبریز، با اشاره به اینکه مسجد آیت الله طالقانی بیش از 50 سال سابقه دارد، خاطرنشان کرد: بازسازی این مسجد از سال 1389 آغاز شده، این مسجد 2 هزار متر زیربنا دارد که بیش از یک میلیارد تومان جهت بازسازی آن هزینه شده است.
تقوی نژاد افزود: این مسجد در چهار طبقه احداث شده که طبقه آخر جهت راه اندازی قرائتخانه و کتابخانه اختصاص داده شده است.
وی با اشاره به برنامه های این مسجد ابراز داشت: برنامه های متعدد فرهنگی مذهبی در طول هفته در این مسجد برگزار می شود که روزهای شنبه قرائت قرآن، یکشنبه، دوشنبه، چهارشنبه و پنچشنبه تلاوت قرآن همراه با تفسیر، روزهای سه شنبه دعای توسل و روزهای جمعه زیارت عاشورا قرائت می شود.
عضو فعال پایگاه بسیج مسجد آیت الله طالقانی تاکید کرد: پایگاه بسیج نیز فعال و حلقه های صالحین با حضور نوجوانان و جوانان دایر است.
عضو هیأت امنای مسجد آیت الله طالقانی تبریز در پایان از راه اندازی شاخه نیکوکاری در این مسجد خبر داد و عنوان کرد: شاخه نیکوکاری کمیته امداد امام خمینی(ره) در این مسجد راه اندازی شده و با کمک خیرین و مردم نیکوکار، جهیزیه نوعروسان در اختیار نیازمندان قرار می گیرد.
آبادانی مسجد به همت مردم و خیرین
حجت الاسلام جواد اوجاقی، امام جماعت مسجد آیت الله طالقانی نیز، به خبرنگار خبرگزاری شبستان در تبریز گفت: این مسجد با کمک خیرین و مردم خیر منطقه طالقانی تبریز، بازسازی شده و در اختیار نمازگزاران قرار گرفته است.
وی افزود: یک خیر مبلغ 50 میلیون تومان جهت تهیه لوستر متبرک به نام ائمه اطهار(علیهم السلام) و اسماء الهی، به این مسجد کمک کرده است.
امام جماعت مسجد آیت الله طالقانی تاکید کرد: این مسجد دارای 36 در چوبی است که چند تن از نجاران خیر، به مدت یکسال به صورت رایگان و صلواتی، جهت ساخت آن ها تلاش کردند.
حجت الاسلام اوجاقی همچنین گفت: هزینه احداث محراب مسجد آیت الله طالقانی نیز در هفت متر ارتفاع توسط یکی دیگر از خیرین تأمین شده است.
گزارش و عکس از بیت اله احمدی
پایان پیام/
نظر شما