تهذیب نفس؛ مهمترین لازمه تربیت و اثرگذاری سازنده

خبرگزاری شبستان: افضل نژاد با بیان اینکه مهمترین لازمه تربیت و اثرگذاری سازنده، پاک بودن و تهذیب نفس است، خاطرنشان کرد: تا روح انسان از آلودگی ها رها نشود اثرگذاری کلامش بسیار ضعیف است.

محمدعلی افضل نژاد، استاد حوزه و معاون آموزش مدرسه علمیه امام حسین (ع) تهران با بیان اینکه مهمترین لازمه تربیت و اثرگذاری سازنده، پاک بودن و تهذیب نفس است، خاطرنشان کرد: تا روح انسان از آلودگی ها رها نشود اثرگذاری کلامش بسیار ضعیف و در حد صفر خواهد بود.

 

وی ادامه داد: تبلیغ عالم بدون عمل، نتیجه عکس خواهد داشت لذا یک روحانی باید مبتنی بر آیات و روایات متخلق به اخلاق و متأدب به آداب الهی باشد و بداند رفتارش بیش از کلامش مورد توجه مخاطب است.

 

عدم تهذیب نفس؛ مانعی جدی در مسیر اثرگذاری حداکثری کلام مبلغ

این استاد حوزه با اشاره به اینکه عدم پرداختن به تهذیب نفس، مانعی جدی در مسیر اثرگذاری حداکثری کلام مبلغ است، تصریح کرد: اگر یک مبلغ، تهذیب نفس را جدی بگیرد بسیاری از آسیب ها و آفات اخلاقی جامعه از بین خواهد رفت.

 

وی افزود: مرکز مدیریت حوزه های علمیه مهمترین وظیفه را در اصلاح وضعیت اخلاقی نامناسب طلاب که اثرات سوئی در جامعه بر جای گذاشته است بر عهده دارد و می بایست با نگاهی آسیب شناسانه، جامع و کلان، برنامه ریزی هایی راهبردی برای احیای اخلاق اسلامی در میان طلاب داشته باشد.

 

افضل نژاد با ابراز تاسف از عدم آشنایی دقیق طلاب با بحث مخاطب شناسی اظهار داشت: در این زمینه نیز مرکز مدیریت باید اقدام به راه اندازی دروس مرتبط کند زیرا امروزه طلاب صرفا به صورت خودجوش و نه منظم به مطالعه در این ارتباط می پردازند.

وی ادامه داد: رعایت ادب در برابر استاد به عنوان یکی از تعالیم جذاب دین اسلام، سابقه ای دیرپا در حوزه های علمیه دارد؛ هرچند متاسفانه امروزه شاهد عدم رعایت این آموزه اخلاقی از سوی برخی طلاب هستیم.

 

مدیران ارشد حوزه چاره ای برای وضعیت نامناسب اخلاقی طلاب بیندیشند

معاون آموزش مدرسه علمیه امام حسین (ع) تهران با تاکید بر اینکه تمرین و ممارست لازمه ملکه شدن آموزه های اخلاقی در انسان است، گفت: متاسفانه ضعف اخلاقی که امروزه در حوزه های علمیه و سطح جامعه مشاهده می شود چندان از سوی برنامه ریزان ارشد حوزه های علمیه جدی گرفته نمی شود؛ وضعیتی که هزینه های سرسام آوری بر دوش جامعه نهاده است.

 

وی افزود: کار تربیتی و پرورشی بسیار سخت تر از آموزش است زیرا تربیت پذیری امری فرار و نیازمند تمرین و ممارست است.

 

افضل نژاد در پایان خاطرنشان کرد: طلاب و مبلغین طبق کلام امام صادق (ع) «كونوا دُعاةً لِلنّاسِ بِغَيرِ ألسِنَتِكُم» به رفتارشان بیشتر از گفتارشان توجه داشته باشند زیرا مردم به عمل مبلغین و روحانیون بسیار بیشتر از گفتارشان توجه می کنند.

 

 

پایان پیام/

کد خبر 450398

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha