به گزارش خبرگزاری شبستان از اهواز و به نقل از دانشگاه علوم پزشکی اهواز، آیت الله سید علی شفیعی نماینده مردم خوزستان در مجلس خبرگان رهبری، در دیدار با رئیس و مسئولان دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز ضمن تبریک فرا رسیدن سال جدید گفت: فرصت خدمتگذاری به مردم یک نعمت الهی است که باید از این فرصت به نحو احسن استفاده شود.
وی در ادامه خاطر نشان کرد: مسئولان باید در خدمت رسانی به مردم علاوه بر تلاش شبانه روزی، نیت خالص نیز داشته باشند تا بتوانند موفق شوند و دعای مردم بدرقه راهشان باشد.
آیت الله شفیعی، به شغل شریف پزشکی اشاره کرد و افزود: پزشکان باید بدانند که قسمتی از شفای بیماران که خداوند متعال به آنها عطا می کند از طریق اطبا صورت می پذیرد، پس همیشه در همه اقدامات رضای خداوند را مدنظر قرار دهند و اقدامات خود را همیشه با نیت خیر همراه سازند.
دکتر اسماعیل ایدنی رئیس دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز نیز به شرح اهداف اجرای طرح تحول نظام سلامت پرداخت و اضافه کرد: هدف از اجرای طرح تحول نظام سلامت، گسترش عدالت در سلامت به خصوص در کاهش میزان پرداخت های درمانی از جیب مردم بوده است، در عین حال دستاوردها و نتایج دیگری از جمله افزایش کیفیت خدمات و گسترش برخورداری مردم از خدمات درمان را نیز به دنبال داشته است.
وی ادامه داد: پرداخت از جیب مردم در حوزه سلامت یکی از عوامل شکاف های اجتماعی است. متاسفانه در سالهای اخیر هزینهٔ پرداختی از جیب مردم به میانگین 60 در بیمارستان های خصوصی و دولتی و مشخصا 37 درصد در بیمارستان های تابعه وزارت بهداشت رسیده بود و تهیهٔ آن برای مردم مشکل بود که با اجرای مرحله اول طرح تحول نظام سلامت، حداکثر پرداختی مردم در مناطق شهری 10 درصد و در مناطق روستایی 5 درصد شد.
ایدنی، با بیان اینکه توجه به حوزه درمان نباید باعث غفلت از حوزه بهداشت شود گفت: باید به سمت اصلاح زیر ساخت های حوزه سلامت برویم و اصلاح زیر ساخت ها یعنی توجه ویژه به بخش بهداشت که فاز دوم طرح تحول نظام سلامت به ارتقای سطح شاخص های بهداشتی در مناطق روستایی و حاشیه کلان شهرها و حوزه های شهری برای غربالگری بیماری های مزمن اختصاص دارد.
رئیس شورای عالی نظام پزشکی کشور به برنامههای دیگر این طرح اشاره کرد و افزود: کاهش جراحیهای سزارین و رایگان کردن هزینههای زایمان طبیعی در همهٔ بیمارستانها از برنامه های دیگر این طرح است.
وی عنوان کرد: همچنین در بعد خدمت رسانی به مناطق محروم، اقدامات بسیار خوبی انجام شده و نیرو های تخصصی مورد نیاز با توجه به جمعیت مناطق مختلف استان فراهم شده و بیمارستان های دانشگاه علوم پزشکی از نعمت وجود نیروهای تخصصی و فوق تخصصی برای خدمت رسانی به مردم برخوردار می باشند.
وی با اشاره به اینکه فاز سوم طرح تحول نظام سلامت مربوط به کاهش پرداخت از کل جامعه است، گفت: برای اینکه بستر دریافت های خارج از تعرفه در کشور جمع شود و زمینه دریافت وجوه خارج از تعرفه برچیده شود لازم بود که یک بازبینی در ارزش گذاری نسبی خدمات سلامت به ویژه خدمات پزشکی در کشور صورت گیرد.
ایدنی بیان کرد: فاز سوم طرح تحول نظام سلامت نیز با ابلاغ کتاب ارزش های نسبی خدمات سلامت اجرایی شد که گام بسیار مهمی در تعدیل هرچه بیشتر پرداخت هزینه های مردم در زمینه دریافت وجه در مراکز خصوصی و دولتی اعمال شده است، چرا که یکی از مشکلات مردم، ناتوانی در پرداخت هزینه های درمانی چه در بیمارستان های دولتی و چه در بیمارستان های خصوصی بود که با اجرای کتاب ارزش گزاری نسبی خدمات و مراقبتهای سلامت، سهم پرداختی بیمار در شهرها از 10 درصد به 6 درصد و در مراکز روستایی از 5 درصد به3درصد کاهش یافت که این مهم در ایجاد رضایتمندی مردم بسیار تاثیرگذار است.
رییس شورای عالی نظام پزشکی با تاکید بر این که بسیاری از تعرفه های غیرعادلانه با اجرایی شدن کتاب تعرفه سلامت اصلاح شده اند، خاطرنشان کرد: با اجرایی شدن این کتاب ،زمینه تخلف در تعرفه ها برطرف شد و پس اجرای تعرفه های کتاب جدید به تخلفات پزشکی که مربوط به دریافت هزینه غیر متعارف از مردم است رسیدگی میشود و مجازاتی چون توبیخ و ابطال پروانه مطب نیز در نظر گرفته شده است.
پایان پیام/
نظر شما