به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از استانداری کرمانشاه، مهندس هوشنگ خندان دل معاون وزیر کشور، در نشست مشترک با استاندار کرمانشاه، معاون عمرانی و مدیران مختلف حوزه عمران شهری و روستایی، گفت: تسهیلاتی که در اختیار روستاییان قرار می گیرد با هدف رسیدن به یک توسعه درون زا است و روستایی باید تلاش کند این تسهیلات را در جاهایی سرمایه گذاری کند که با توجه به پتانسیل ها و ظرفیت های آن روستا، از بازدهی مناسب تری برخوردار است.
وی ابراز کرد: البته برای کمک به نهادینه شدن این موضوع، دولت در اولین گام اقدام به تدوین یک چهارچوب مشخص کرده است تا روستاییان طرح های خود را در قالب این حوزه ها تعریف کنند.
وی تزریق مصنوعی طرح ها و پروژه ها به روستاها را یک کار اشتباه دانست و افزود: با مرور طرح های گذشته درمی یابیم که بسیاری از آن ها شکست خورده هستند زیرا زمینه خدمات کافی در روستاها وجود ندارد و نتوانسته ایم در روستاها شغل ایجاد کنیم.
این مدیر ارشد حوزه عمران شهری و روستایی، خاطرنشان کرد: باید زمینه ای را فراهم کنیم که این طرح ها و برنامه ها همانند یک چشمه جوشان از دل خود روستاها بجوشد.
خندان دل در ادامه یکی از مشکلات طرح های هادی را گستره زیاد آن دانست و عنوان کرد: در بسیاری از روستاها طرح های هادی بسیار گسترده تر از حد معمول هستند و به این بهانه بسیاری از عرصه های زراعی و جنگلی با ساخت ویلاهای متعدد از بین رفته اند.
وی ادامه داد: در شهرها نیز وضعیت همین گونه است و طی سالیان گذشته با ساخت و سازهای غیرمجاز آن هم در سطح وسیع، مشکلات بسیار زیادی برای شهروندان به وجود آمده است که با نظارت و سختگیری باید این روند را متوقف کرد.
خندان دل در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به اینکه کرمانشاه در برخی زمینه ها همچمون مدیریت پسماند پیشرو بوده است اظهار کرد: طرح مدیریت پسماند می تواند در دیگر استان ها به عنوان یک الگو مورد استفاده قرار گیرد.
معاون عمران و توسعه امور شهری و روستایی وزارت کشور همچنین رویکردهای عمرانی استان در حوزه های شهری و روستایی را بسیار خوب توصیف کرد و آن را مورد حمایت وزارت کشور دانست.
اجرای طرح های نوآورانه و ارزان قیمت در دستور کار قرار دارد
در دنباله این نشست استاندار کرمانشاه گفت: مدیریت استان به دنبال طرح های ارزان قیمت و نوآورانه است تا بتوان آن ها را در یک گستره بالا اجرایی کرد.
مهندس ابراهیم رضایی بابادی عنوان کرد: نمونه های ارزان قیمتی از پکیج های تصفیه فاضلاب در برخی روستاها ساخته شده است که در صورت تکمیل می توان با 30 تا 40 میلیون هر کدام از آن ها را راه اندازی کرد.
وی همچنین با اشاره به اینکه با رقم های بسیار اندک می توان بسیاری از روستاها را سر و سامان داد و گفت: سیاست مدیریت ارشد استان انجام کارها با محوریت خود مردم است که در این میان بخش دولتی هم نقش حمایت کننده را دارد.
پایان پیام/
نظر شما