همه مبانی و راهبردهای فرهنگی باید مبتنی بر اصول قرآن باشد

خبرگزاری شبستان: عضو شورای عالی قرآن کشور با اشاره به اینکه قرآن برترین کتاب فعالیت های فرهنگی است، گفت: همه مبانی و راهبردهای فرهنگی باید مبتنی بر اصول قرآن باشد

به گزارش خبرگزاری شبستان از مشهد به نقل از پایگاه اطلاع رسانی آستان قدس رضوی، حجت الاسلام و المسلمین سید مصطفی حسینی؛ عضو شورای توسعه فرهنگ قرآن در شورای عالی قرآن، در اولین نشست از سطح دوم سلسله نشست‌های تخصصی رویش فرهنگ، به موضوع «نقش قالب های ترویجی و تبلیغی در زمینه فرهنگ فعالیت های قرآنی» پرداخت و گفت: معارف اهل بیت(علیهم السلام) از قرآن جدا نیست و ایشان در واقع تفسیر، تبیین و تجسم قرآن هستند.


وی با بیان اینکه نخستین گام در فعالیت قرآنی از نگاه رهبر معظم انقلاب، انس عمومی با قرآن است، اظهار داشت: یکی از مصائبی که جامعه فرهنگی ما از آن رنج می برد، عدم انس با قرآن است، بویژه هنگامی که مدیران فرهنگی اهتمام کافی به قرآن ندارند، آموزه های این کتاب آسمانی نیز در عرصه های مختلف سیاسی، اجتماعی و آموزشی نهادینه نمی شود.


وی با بیان اینکه بیانات رهبر معظم انقلاب، یک دوره ترجمه امروزی قرآن کریم را در بر دارد، افزود: بیانات رهبری در عرض آیات و روایات نیست بلکه دقیقا تفسیر روز و کاربردی آنهاست.


حجت الاسلام حسینی نخستین گام را در انس با قرآن، آشنایی با زبان قرآن و توان خواندن آن دانست و گفت: قوی شدن امت اسلام و بسیج دشمنان علیه آن، از ثمرات انس و مجالست با قرآن از نگاه رهبر معظم انقلاب است.


این فعال قرآنی در ادامه، ختم های روزانه و ماهانه قرآن توسط ائمه اطهار(علیهم السلام) را هدفمند دانست و افزود: این اقدام ایشان صرفا از روی عادت و بی هدف نبوده است بلکه قصد داشتند اهمیت انس مسلمانان با قرآن در زندگی روزمره و ضرورت حل مشکلاتشان با رهنمودهای آن را یادآور شوند.


عضو شورای عالی قرآن کشور با اشاره به پیشرفت روش های ترجمه و حفظ قرآن کریم در کشور طی دو دهه اخیر، بیان داشت: به فرموده رهبر معظم انقلاب، آموزش صرف و نحو و زبان عرب باید به گونه ای باشد که به فهم قرآن کمک کند.


وی عدم هم افزایی و موازی کاری را از خلأهای مهم فعالیت های فرهنگی عنوان کرد و افزود: اکنون در رشته های مختلف قرآنی فعالیت های زیادی صورت گرفته اما به علت عدم هم افزایی بین گروه ها، این فعالیت ها به حاشیه رفته و کمرنگ شده است.


وی عنوان داشت: رهبر معظم انقلاب بر تربیت قهرمانان قرآنی تأکید داشته و می فرمایند «اگر می خواهیم عموم مردم را به دامنه برسانیم باید قله هایی را پرورش داده باشیم.»


حجت الاسلام حسینی تاریخچه فعالیت های قرآنی در کشور را از مسابقات دهه 60 اعلام کرد و گفت: بسیاری از قاریان برجسته امروز در همین مسابقات شناسایی و رشد کرده اند.


وی افزود: خواندن ترجمه قرآن و متن های علمی معارف قرآن، درمانوس شدن به قرآن کافی نیست زیرا روخوانی، حفظ و یادگیری تجوید قرآن، باب معارف قرآنی را بیشتر باز می کند و انسان را بیشتر به قرآن مانوس می کند.


مدیر مؤسسه قرآنی نورالثقلین با بیان اینکه برای حفظ قرآن خردسالان نیازمند وجود مدارس قرآن هستیم، افزود: در حال حاضر نونهالان به دلیل عدم همکاری آموزش وپرورش یا حوزه و دانشگاه، میان تحصیل علم و حفظ قرآن باید یک گزینه را انتخاب کنند.


عضو شورای عالی قرآن کشور با اشاره به تدوین سند چشم انداز فعالیت های قرآنی در این شورا، یادآور شد: در آغاز انقلاب، تعداد حافظان قرآن کمتر از 10 نفر بود اما اکنون حداقل پنجاه هزار حافظ و بیش از 5هزار خانه و مؤسسه قرآنی در کشور وجود دارد.


وی با بیان اینکه ظرفیت های زیادی در کشور برای مأنوس شدن به قرآن وجود دارد، گفت: فرصت فهمیدن قرآن برای ایرانیان نسبت به مسلمانان چینی، آمریکایی، اروپایی و آفریقایی بیشتر است زیرا ادبیات فارسی به ادبیات قرآن نزدیک است.


حجت الاسلام حسینی در پایان اظهار داشت: مقام معظم رهبری در زمینه راهکارهای قرآنی، کار چندین پژوهشگر را انجام داده است و در این عرصه اگر فعالان فرهنگی خود را موظف به اجرایی کردن فرمایشات رهبری کنند، گامی موثر در علوم قرآنی کشور برداشته می شود.

 

پایان پیام/

کد خبر 450108

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha