مسابقه کتابخوانی"دفتر خاطرات فضه" به مناسبت میلاد حضرت زهرا(سلام الله علیها)برگزار شد

خبرگزاری شبستان: در سالروز ولادت حضرت صدیقه طاهره، مسابقه کتابخوانی از کتاب"دفتر خاطرات فضه" نوشته محمدرضا انصاری، از سوی ستادنمازجمعه، آموزش و پرورش و مسجد فاطمه الزهراء راین برگزار و از برگزیدگان با هدایای نفیس تجلیل شد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از کرمان، همزمان با بیستم جمادی الثانی، خجسته زادروز باسعادت حضرت زهرا(سلام الله علیها)و میلاد رهبر کبیر انقلاب اسلامی، حضرت امام خمینی(رحمت الله علیه)جای جای استان غرق در سرور و شادی است.

 

 

مردم استان در شب و روز و شام میلاد با برپایی آئین های جشن و شادی به ساحت مقدسه بی بی دو عالم حضرت صدیقه طهره(سلام الله علیها)عرض ارادت کردند.

 

حجت الاسلام محسن محمدی، در جشن ویژه این مناسبت در مسجد شیرخدا راین در سخنانی با بیان اینکه بیش از 13 میلیون نفر از اسامی زنان کشور "فاطمه" است؛ افزود: اسلام به زن بها داده است و زنانی که بی عفتی کنند به خودشان احترام نگذاشتند.

 

 

وی در خصوص سبک زندگی همسران با تأسی به سیره امیرمؤمنان حضرت علی علیه السلام و حضرت زهرا سلام الله علیها بر نداشتن دید دنیایی، شناخت روحیات طرف مقابل، احترام به شخصیت همسر و ایجاد آرامش در خانه تأکید کرد.

 

 

حجت الاسلام محمدی همچنین با استفاده از فرمایش رسول اکرم که فرمودند برادرم جبرئیل در مورد احترام به زنان خیلی به من سفارش کرد؛ با استناد به روایات، جهاد زن را خوب شوهرداری کردن دانست و افزود: زنی که به همسرش احترام نگذارد اعمالش پذیرفته نیست.

 

 

همچنین در سالروز ولادت آن بانوی صدیقه مسابقه کتابخوانی از کتاب"دفتر خاطرات فضه" نوشته محمدرضا انصاری، از سوی ستادنمازجمعه، آموزش و پرورش و مسجد فاطمه الزهراء راین در سه سطح دانش آموزان، فرهنگیان و آزاد برگزار شد و از 13 نفر از برگزیدگان در بخش آزاد با هدایای نفیس تجلیل شد؛ نتایج دو بخش دیگر همزمان با هفته معلم اعلام می شود.

 

 

کتاب"دفتر خاطرات فضه" با مطالبی شیرین و خواندنی و جذاب، دفتری از خاطرات تنها کنیز خانه حضرت زهرا (سلام الله علیها) که لحظه به لحظه زندگی‌اش توأم با عطر اهل بیت بود. تک تک داستان‌های این کتاب را او برایمان به یادگار گذاشته است.

 

 

مؤلف کتاب می نویسد: کتاب دفتر خاطرات فضه، از لحاظ ادبیات نوشتاری دریچه‌ای جدید را به روی مخاطبان گشوده است. شیوه  آماده‌سازی دفتر خاطرات اینگونه بوده که ابتدا داستان‌هایی که فضه به نوعی در آنها بوده و در منابع شیعه و سنی ذکر شده، جمع آوری شده است.

 

 

سپس آن ماجراها به عنوان دفتر خاطرات به صورت متکلم و اول شخص مفرد برگردان شده است. به گونه‌ای که گویا خود فضه لحظات زندگیش را برای مخاطبان بازگو می‌کند، همچنین داستان‌ها به ترتیب زمانی چینش شده تا جهت‌گیری دفتر خاطرات در آن معنادار شود و حالت روزشمار پیدا کند.

 

 

در شیوه ترجمه اصل داستان و محتوای آن به طور کامل حفظ شده و در بعضی فرازها که نیاز به توضیح بوده جملاتی – بدون تغییر در معنی– اضافه شده است.فصل نخست کتاب مقدمه‌ای درباره آماده‌سازی دفتر خاطرات و همچنین بیان شخصیت فضه و زندگی شخصی اوست. در این فصل خلاصه‌ای از سیر زندگی فضه از زمان کنیز شدنش تا رسیدن به بارگاه فاطمی و پس از آن در کربلا ذکر شده است.

 

 

فصل دوم  کتاب «دفتر خاطرات فضه»، مجموعه کامل داستان‌هایی بوده که از لسان فضه کنیز حضرت زهرا (سلام الله علیها) بیان شده است. اهمیت شخصیت فضه و دفتر خاطرات او به خاطر حضور وی در بسیاری از ماجراها بوده است. از جمله اینکه او در ماجرای هجوم غاصبان به خانه وحی شخصاً حاضر بوده است.

 

 

فضه دختر یکی از پادشاهان هند بوده که در جنگ اسیر شد و به آفریقا برده شد.سپس از طرف پادشاه حبشه خریداری شد و نام "میمونه" به معنای مبارک برای او انتخاب شد.پس از چند سال پادشاه حبشه او را به عنوان کنیز همراه هدایای دیگری توسط جعفر طیار برای پیامبر فرستاد. پیامبر او را با دستور خدا به دخترش حضرت زهراسلام الله علیها بخشید و نامش را فضه گذاشت.

 

 

فضه از نظر اعتقادی ابعاد مهمی از تولی و تبری را از خود نشان داد؛ در نگاه علمی، آگاهی او به علم کیمیا نشانگر ظرفیت فکری بالای اوست. در وصف فصاحت و بلاغت آن خادمه سعیده همین بس که حتی در کارهای روزمره و گفتگویش با مردم در هر مناسبتی از آیات قرآنی مربوط به موضوع استفاده می کرد و 20 سال جزء با آیات قرآن حرف نزد.

 

 

پایان پیام/

 

کد خبر 450064

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha