نبود زیرساخت های مناسب فرهنگی و سینما در خراسان شمالی

خبرگزاری شبستان: جمعی از هنرمندان خراسان شمالی در دیدار با استاندار با اشاره به وجود ناملایمات بسیار در حوزه فرهنگ و هنر، خواستار ارتقای این حوزه به ویژه بخش فیلم و سینما در استان شدند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بجنورد؛ حامد ظریفیان، از هنرمندان تصویربردار، کارگردان و مستندساز خراسان شمالی در دیدار با استاندار خراسان شمالی با اشاره به وجود ناملایمات بسیار در حوزه فرهنگ و هنر، گفت: متاسفانه استان در عرصه فیلم و سینما هیچ حرفی برای گفتن ندارد.

 

وی افزود: جای بسی تاسف است که خراسان شمالی 35 سال پیش از این، سه سینما داشته و مردم نیز ارتباط نزدیکی با سینما داشتند اما امروز حتی یک سینما هم ندارد.

 

وی متذکر شد: امروز روزی است که به نام هنر انقلاب اسلامی نامگذاری شده ولی برای سینمای استان در سالی که گذشت و به نام مدیریت جهادی نیز نامگذاری شد، هیچ اتفاق خاصی نیفتاد.

 

ظریفیان به نبود عزم جدی در کسانی که صاحب تصمیم در این حوزه هستند اشاره کرد و اظهار داشت: اگر قرار است در عرصه سینما و فیلم اتفاقاتی در استان رخ دهد نیازمند فراهم کردم زیرساخت ها و تربیت افراد متخصص است چرا که مادامی که مسئولان به دنبال کمیت و اعلام آمار هستند، اتفاقی نخواهد افتاد.

 

وی تصریح کرد: برای تربیت نیروها لازم است بودجه های سرگردان را در اختیار کسانی قرار داد که اطلاعاتی از اوضاع فرهنگی و اجتماعی مردم دارند تا هنرمند دلزده نشود و در سایه نباشد.

 

این هنرمند خراسان شمالی با اشاره به اثر "آیینه جادو" شهید اوینی که در ان تاکید شده که سینما را جدی بگیرید، خاطرنشان کرد: حل این همه معضلات پیش رو که پیرامون ما را فرا گرفته در گرو توجه به هنرمند و مشارکت در تصمیم گیری ها است تا حداقل برای سینمای استان اتفاقی بیفتد.

 

منیژه درتومیان، از شاعران استان نیز با اشاره به تعدد قومیت ها در استان خواستار برگزاری یک همایش بومی به شکل مشترک شد.

 

وی ایجاد پژوهشکده عام فرهنگ و دایره المعارف بومی خراسان شمالی را از خواسته های اهل قلم استان برشمرد.

 

درتومیان همچنین بر تشکیل اتاق فکر متشکل از نمایندگان تمامی هنرهای موجود در استان و مسئولان برای حل معضلات فرهنگی و هنری در استان و حمایت از پدیدآورندگان آثار مکتوب تاکید کرد.

 

محمد مهنانی، از پیشکسوتان عرصه نمایش در استان نیز از هنر تئاتر به عنوان یک هنر مرکب یاد کرد که از پتانسیل بالایی برای مشارکت در همه عرصه ها برخوردار است.

 

وی افزود: هنر ابزار موثر و اثرگذاری است که می تواند فکرها و خواسته ها را کنار هم گذاشته و به نتیجه مطلوب برساند.

 

مهنانی متذکر شد: با توجه به اینکه پرکردن مطلوب اوقات فراغت از جمله دغدغه ها است می توان در فضایی مناسب با استفاده از هنر، این اوقات را پر کرده و نشاط و شادابی به وجود آوریم.

 

وی با اشاره به نبود فضاهای مناسب و لازم در استان، از نبود یک سینما به عنوان مشکلات و کمبودها در استان یاد کرد و گفت: با ایجاد فضاهای فرهنگی و هنری و گسترش آنها می توان از بسیاری ناهنجاری ها جلوگیری کرد.

 

عباس ناصری، هنرمند کاریکاتوریست استان نیز با اشاره به موفقیت هنر کاریکاتور در استان، از موفقیت جشنواره کاریکاتور استان در سطح کشور و موفقیت هنرمندان این عرصه در سطح جهان خبر داد.

 

مهدی رستمی، پیشکسوت موسیقی مقامی استان نیز از تعدد فرهنگ ها و قومیت ها به عنوان یکی ازفرصت های ارزشمند یاد کرد و گفت: می توان از این سرزندگی موجود در بین قومیت های مختلف برای بروز قابلیت های هنری بهره برد.

 

وی متذکر شد: ما معتقد هستیم قالب موسیقی ما برگرفته از آیین های مذهبی و معرفتی است که نیازمند توجه بیشتر است.

 

رستمی یکی از نیازهای ضروری موسیقی مقامی را ایجاد پژوهشکده موسیقی با عنوان هنرستان موسیقی و با رویکرد پژوهشی اعلام کرد.

 

وی با تاکید بر توجه هر چه بیشتر به بزرگان و پیشکسوتان عرصه هنر، متذکر شد: هم اکنون هنرمندان و پیشکسوتان هنر استان با کمترین توجه از بین ما می روند همان گونه که در حال حاضر "آنا مراد رستگاری" از هنرمندان به نام استان در حالت کما در مشهد به سر می برد.

 

وی خواستار حمایت هر چه بیشتر از این هنرمندان در زمان زنده بودنشان و ایجاد فرصت انتشار مقالات پژوهشی شد.

 

علی اکبر پرویزی، استاندار خراسان شمالی نیز در این دیدار با بیان اینکه ما هنوز در زیرساخت های فرهنگی و هنری با مشکلات جدی روبه رو هستیم، ابراز امیدواری کرد در سال جاری برخی از این زیرساخت ها فراهم شده و به نتیجه برسد.

 

پایان پیام/

 

 

کد خبر 450008

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha