حجتالاسلام والمسلمين محسن تاج لنگرودي، کارشناس و مبلغ امور ديني به خبرنگار شبستان گفت: قرآن کريم در سوره رعد آيه 21 در توصيف اولاباب و صاحبان عقل آورده است که کساني که به آنچه خداوند امر به پيوند آن کرده ميپيوندد.
وي افزود:: يکي از مصاديق اين ارتباط و پيوند ارتباط با اهل بيت (ع) است که در روايات بر آن تأکيد شده است. در زمان زندگي ايشان شيعيان به حج ميرفتند و در آنجا به ديدار اهل بيت (ع) نايل ميآمدند و يا از طرق ديگر ايشان را زيارت ميکردند. همينطور در زمان حال هم شيعيان وظيفه دارند تا به اين دستور خداوند عمل کنند و به زيارت قبور ايشان بروند.
حجتالاسلام تاج لنگرودي برلزوم آسيبشناسي موضوع زيارت تاکيد کرد و گفت: يکي از اين آسيبها اين است که مثلا مردم وقتي به زيارت امام رضا (ع) ميروند خود را طلبکار ميدانند و امام رضا(ع) را بدهکار، فکر ميکنند که امام رضا (ع) وظيفه دارند هر چه را که زايران ميخواهند، برآورده کنند، در صورتي که اگر اهل بيت (ع) حاجتي را هم برآورده ميکنند از سر لطف است و نبايد اينقدر بيظرفيت باشيم که اگر حاجتمان برآورده نشد ارتباطمان را با ايشان قطع کنيم.
اين مبلغ ديني 2 اثر از اثرات زيارت را برشمرد و گفت: يکي از اثرات زيارت اين است که با زيارت اهل بيت (ع) خود به خود انسان به سمت حسنات و کارهاي نيک گرايش پيدا ميکند، اثر دوم زيارت نيز اين است که بالاخره پس از مرگ همه محتاج هستيم و همانطور که ميدانيم در روايتي از امام رضا (ع) آمده است که هر کس به زيارت من بيايد در سه جا به زيارتش ميآيم، هنگام مرگ، هنگام ورود به قبر و هنگام ورود به صحراي محشر.
اين کارشناس امور ديني با اشاره به دهه کرامت گفت: دليل نامگذاري اين ايام به دهه کرامت اين است که در ابتداي اين دهه ميلاد حضرت معصومه (س) ملقب به کريمه اهل بيت است و در آخر اين دهه ميلاد بابرکت امام رضا (ع) قرار دارد و که کرامت وي بر هيچکس پوشيده نيست.
وي ادامه داد: دليل اينکه حضرت معصومه (س) را کريمه اهل بيت ناميدهاند، اين است که شيعيان و حتي غيرشيعيان نيز کرامات زيادي از ايشان ديدهاند. در واقع دليل اين نامگذاري تجربه مردم است نه اينکه در روايات حضرت معصومه(س) را به اين لقب ناميده باشند.
حجتالاسلام تاج لنگرودي به بررسي معناي کرامت پرداخت و گفت: مسايل اخلاقي بر دو قسم است برخي مسايل انجامشان راحت است و برخي ديگر از مسايل اخلاقي هستند که انجام دادنشان سخت است که اين قسم را کرامت و مکارمالاخلاق مينامند.
حجتالاسلام تاج لنگرودي تصريح کرد: در روايتي از پيامبر (ص) خطاب به اميرالمؤمنين (ع) آمده است که سه چيز است که امت من طاقت انجام دادنش را ندارند، اولين آنها ذکر و ياد خدا در هر حال است، اين ذکر به معناي ذکر زباني نيست بلکه به اين معناست که در حلال و حرام ياد خدا باشيم.
وي ادامه داد: دومين چيزي که پيامبر (ص) نام برد مواسات است، مواسات يعني برادري در همه حال، چه در حال سختي و چه در آساني، حتي در روايت ديگري در معناي مواسات آمده است که مواسات يعني اينکه اگر برادرتان آمد و در جيب شما پولي را برداشت شما ناراحت نشويد.
اين مبلغ امور ديني اظهار کرد: سومين مسئلهاي که در روايت پيامبر (ص) آمده عبارت است انصاف با مردم است، انصاف يعني آنچه را براي خود ميپسنديم براي ديگران نيز بپسنديم و آنچه را براي خود نميپسنديم براي ديگران نيز نپسنديم.
حجتالاسلام تاج لنگرودي اهل بيت(ع) به ويژه امام رضا(ع) را مظهر مکارم اخلاق دانست و گفت: به يک نمونه از زندگي امام رضا (ع) اشاره ميکنيم، ميدانيم که امام رضا (ع) تا سن 47 سالگي بچهاي نداشت، در 47 سالگي خداوند امام جواد (ع) را به وي اعطا کرد. در روايت آمده است که تا 25 ماه بعد از به دنيا آمدن امام جواد (ع) مردم و حتي فاميلهاي نزديک حضرت به او ميگفتند اين بچه، بچه تو نيست.
حجتالاسلام تاج لنگرودي بر لزوم ترويج کرامتهاي اخلاقي اهل بيت (ع) در ميان جوانان تاکيد کرد و گفت: من عقيده دارم جوانهاي ما علاقه فراواني به اهل بيت (ع) دارند و اگر کوتاهياي است از جانب ماست. به عقيده من بايد از تمام ظرفيتهاي موجود مانند کتاب، قصه، رمان، فيلم، سريال، تئاتر و غيره براي ترويج مکارم اخلاق اهل بيت (ع) استفاده کنيم و مطمئن باشيم که جوانان به راحتي از آنان الگو ميگيرد.
پايان پيام/
قرآن و معارف: حجتالاسلام تاج لنگرودي بر لزوم ترويج کرامتهاي اخلاقي اهل بيت (ع) در ميان جوانان تاکيد کرد و گفت: امام رضا(ع) مظهر مکارم اخلاق هستند.
کد خبر 45
نظر شما