به گزارش خبرنگار کتاب شبستان، خرافات به معنی اعتقاد غیرمنطقی و ثابت نشده به تأثیر امور ماورای طبیعت در امور طبیعی و به عبارت دیگر، هر نوع پندار عجیب برای مردم عوام است. معمولاً خرافات ریشه در گرایشهای درونی یا باطنی در زندگی بشر داشتهاند و به مرور تبدیل به خرافه شدهاند.آنچه مورد اتفاق فیلسوفان است این است که هیچ تعریف مشخص و همه پسندی درباره خرافه وجود ندارد و تعریفی که از خرافه به معنای امر موهوم در ذهن مردم است بسیار نا مشخص و گنگ به نظر می رسد.
واژه خُرافَه عربی است جمع آن خرافات و به معنای افسانه غیرواقعی، باور و سخن موهوم است.همجنین به هر سخن عجیب که از عالمی غیر از عالم بشری و علم برهانی و تجربه انسانی آگاهی میداد، حدیث خرافه میگویند.
خرافات به خصوص در زمان انحطاط جامعه و حکومت رشد کرده و توسط رهبران بی کفایت ترویج میشود تا هم بار مشکلات به نیروهای ماورایی نسبت داده شود و هم اینکه مردم به جای تلاش، اتحاد و مبارزه برای حل مشکلات خود دست به دامان نیروهای ماورایی شوند.
هویت یک انسان زاییده تفکرات اوست و یکی از مهمترین رکن تفکر را اعتقاد شکل می دهد؛ از این رو دریافت عمیق از مبانی اعتقادی و مرزبندی میان حقیقت و بطلان، یکی از اصول ضروری در حیات فکری انسان تلقی می شود.
از طرف دیگر، یکی از مهمترین عواملی که تاثیر مستقیم در انحراف اندیشه؛ عمل و هویت انسان ها دارد؛ مسئله خرافه است. با توجه به ظرافت مرز میان حقیقت و خرافه؛ پرداختن به این موضوع و تلاش در جهت طبقه بندی اعتقادات بشری نه تنها ضروری می نماید، بلکه می توان از آن به عنوان واکسیناسیونی در جهت حفظ سلامت فکری و ساحت اعتقادی افراد و جوامع یاد کرد.
خرافه عاملی در انحراف باورف اندیشه و رفتار است و خرافه گرایی تهدیدی برای جامعه تلقی می شود. بدیهی است آشنایی مرز میان حقیقت و خرافه، در تحکیم اعتقادات، مؤثر و ضروری است؛ از این رو برای مخاطبان جوان، خلأ اثری با هدف ارائه تفاوت های بنیادین بین خرافه و حقیقت، ماهیت، خاستگاه و گونه های خرافه و خرافه در جامعه مدرن احساس می شد که کتاب پیش روی، در پرکردن آن تلاش می کند.
این کتاب به قلم محبوبه زارع با شمارگان 1000 نسخه، 109 صفحه و قیمت 6500 تومان منتشر شده است.
پایان پیام/
نظر شما