تاثیرگذاری بانوان در ادبیات انقلاب راضی كننده نیست

خبرگزاری شبستان: راضیه تجار با این كه حضور كمی بانوان در عرصه ادبیات انقلابی را می‌ستاید اما معتقد است سطح كیفی آثار بانوان راضی كننده نیست.

به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از حوزه هنری، راضیه تجار، نویسنده با اشاره به حضور پر رنگ بانوان نویسنده انقلابی در چند سال اخیر در عرصه «هنر انقلابی» گفت: بعد از انقلاب خصوصا در چند سال اخیر تعداد بانوانی كه در عرصه هنر انقلابی فعالیت می‌كردند بسیار بیشتر شده است.
 
وی با اشاره به بانوانی كه در عرصه ادبیات انقلابی فعالیت می‌كنند، افزود: نویسنده‌های خانمی كه فعالیت ادبی می‌كنند به دو گروه نویسنده‌های جدی و نویسنده‌های عامه پسند تقسیم می‌شود. به نظر می‌رسد بانوانی كه به عنوان نویسنده‌های عامه پسند مطرح هستند بسیار بیشتر از كسانی است كه ادبیات جدی را دنبال می‌كنند. البته این مسئله تا حدی طبیعی است. ولی آن عده‌ای كه به عنوان نویسنده ادبیات جدی فعالیت می‌كنند هم در سال‌‌های بعد از انقلاب بیشتر شده است و این نقطه قوت است.

خدا باوری و شهید باوری از شاخصه‌های مهم این ادبیات است
 
این نویسنده و داور چند دوره از مسابقات داستان نویسی در ادامه به بررسی ادبیات انقلاب پرداخت و گفت: ادبیات انقلاب و هم زمان با دیگر شاخه های هنر انقلاب كه از نظر كیفی پیشرفت كرده است، مبانی خود را تعریف كرده و جایگاهش را تثبیت كرده است. خدا باوری و شهید باوری از شاخصه‌های مهم این ادبیات است كه به قاطعیت می‌توان گفت ادبیات انقلاب در سایه این ویژگی‌ها به جان می‌افزاید. مخاطب را از نظر اخلاقی و معنوی تحت تاثیر قرار می‌دهد.
 
تجار ادامه داد: جایگاه بانوان در ادبیات انقلاب هر چند از نظر كمی قابل توجه است اما از نظر تاثیر گذاری و كیفی راضی كننده نیست.
 
نویسنده آثاری مانند «سفر به ریشه‌ها» و «زن شیشه‌ای» در خصوص عدم تاثیر گذاری بانوان نویسنده در مسیر ادبیات انقلاب توضیح داد: دلیل این تاثیرگذاری اندك این است كه بانوان نویسنده از مسیر تحقیق و پژوهش دور هستند. همین عدم تحقیق و دانش كافی نویسنده موجب شده است كه مفاهیمی كه مورد توجه نویسنده قرار می‌گیرد در سطح باقی بماند. این در حالی است كه نویسنده موظف است ذهن مخاطب را به لایه های عمیق و زیرین مفاهیم جلب كند.

 

پایان پیام/

کد خبر 449613

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha