به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بجنورد، رضا لنگری، نماینده هنرمندان عرصه نمایش در خراسان شمالی در دیدار با قائم مقام نماینده ولی فقیه در خراسان شمالی که به مناسبت هفته هنر انقلاب اسلامی صورت گرفت؛ با اشاره به شعار تعیین شده در سال جاری با عنوان «دولت و ملت، همدلی و همزبانی» بر تحقق این شعار و همدلی هر چه بیشتر در بین هنرمندان در سال جاری تاکید کرد.
وی با اشاره به وقوع اتفاقات مطلوبی در عرصه هنر طی سال گذشته در استان، افزود: توسعه و پیشرفت و موفقیت عرصه هنر در سال 94، همدلی و همزبانی مسئولان و هنرمندان را می طلبد.
لنگری خاطرنشان کرد: به همین منظور تشکیل شورایی متشکل از مسئولان دستگاه های مخلف اجرایی و هنرمندان بخش های مختلف برای یک کاسه شدن فعالیت ها می تواند در رسیدن به این هدف بسیار تاثیرگذار باشد.
وی تصریح کرد: همچنین تشکیل این شورا می تواند در کاهش هزینه های جاری و نظارت و هدایت بهتر برنامه ها و بیشتر شدن مخاطبان اصلی که همانا مردم هستند، بسیار تاثیرگذار باشد.
این هنرمند عرصه نمایش استان، کمبود فضای تمرین و اجرا را از جمله کمبودها برشمرد و اظهار داشت: با همکاری دستگاه ها می توان از فضاهای موجود در دستگاه ها برای این امر استفاده کرد و یکسان سازی مطلوبی صورت گرفته و خروجی مثبتی به دست آید.
خلیل رستمی از پیشکسوتان عرصه هنرهای تجسمی نیز خواستار استفاده از هنرمندان تمامی رشته های هنری در همایش ها و نشست ها و برنامه های مختلف و انجام کارهای تولیدی در استان شد.
وی با اشاره به برگزاری همایش آقانجفی قوچانی در استان طی سال گذشته، خاطرنشان کرد: در این همایش هیچ گونه استفاده ای از هنرمندان خوشنویسی استان نشده بود در حالی که می توانست در کیفیت بهتر همایش بسیار تاثیرگذار باشد.
حسین حصاری، مسئول واحد موسیقی حوزه هنری خراسان شمالی نیز با تاکید بر لزوم روشنگری عمومی در نگاه به موسیقی، تصریح کرد: موسیقی نوعی علم است و نباید از آن فقط با دید تفریح و سرگرمی نگریست.
وی متذکر شد: باید جایگاه هنرمند موسیقی به واسطه هنرش به خوبی تبیین شود و به عنوان یک وسیله تفکر آفرین معرفی شود.
حصاری با اشاره به صرف عمر و سال های بسیار برای تبدیل شدن یک شخص به یک هنرمند موسیقی، اظهار داشت: باید اصطلاحاتی از قبیل لهو و لعب و وسیله غم و شادی صرفا از موسیقی اصلاح شود.
وی متذکر شد: باید به محتوای موسیقی از دید عقلی و با خلوص و عرفان آمیخته با آن پرداخته شود و جایگاه آن ارتقاء یابد.
این هنرمند موسیقی استان خاطرنشان کرد: باید زمینه های لازم برای فعالیت بدون دغدغه هنرمند موسیقی و ادامه دار بودن جایگاه موسیقی در عرصه هنر، همواره فراهم شود.
مرتضی خدادادی از هنرمندان فیلم ساز استان نیز با اشاره به تاثیر فیلم در روشنگری جامعه، گفت: هم اکنون جشنواره فیلم های مردمی از قبیل جشنواره عمار از جایگاه خوبی در بین مردم برخوردار شده و به صورت خودجوش و مردمی اکران می شود.
وی با اشاره به علاقه مندی مردم به هنر دینی و ارزشی، به تشکیل جمعی برای برگزاری دوره های آموزشی مستندسازی ویژه برای علاقه مندان فیلم سازی ارزشی و انقلابی اشاره کرد و فراهم سازی زمینه اکران فیلم ها را خواستار شد.
خدادادی متذکر شد: متاسفانه کم توجهی به مساله آموزش در حوزه فیلم سازی کاملا مشهود است و جای خالی ادارات مرتبط با این حوزه از قبیل فرهنگ و ارشاد و صدا و سیما و متولیان هنر در این حوزه احساس می شود.
وی بر آموزش و اهمیت دادن به این مقوله تاکید کرد و گفت: هم اکنون ضعف های شدیدی در حوزه آموزشی وجود دارد.
خدادادی تصریح کرد: در حال حاضر انجمن سینما در استان کارکرد و تاثیر چندانی به صورت عملی ندارد و باید تقویت شود.
سید باقر سیدی زاده، از هنرمندان مداح استان نیز توجه ویژه به بحث نوحه و مدیحه سرایی را مورد تاکید قرار داد و اظهار داشت: باید همان گونه که به بحث شعر آئینی توجه می شود به نوحه نیز توجه شود.
وی با اشاره به توجه رهبری به بحث نوحه، متذکر شد: باید جایگاه نوحه به عنوان یک هنر شاخص دینی در جامعه حفظ و ظرفیت های آن شکوفا شود.
میثم مرادی بیناباج، مدیر حوزه هنری خراسان شمالی نیز در این دیدار با اشاره به حمایت هر چه بیشتر از هنرمندان، از فعالیت مطلوب حوزه هنر در استان در سال گذشته خبر داد.
وی از برگزاری 5 جشنواره ملی و استانی از جمله دومین کنگره ادبیات آیینی و جشنواره ملی کاریکاتور با موضوع جمعیت به عنوان اهم این فعالیت ها یاد کرد.
مرادی تصریح کرد: تعداد 9 عنوان کتاب در موضوعات مختلف شعر و داستان و تاریخ انقلاب اسلامی و دفاع مقدس منتشر و 10 نمایش نیز تولید و اجرا شده است.
وی از تولید سه آلبوم موسیقی با هدف ذخیره سازی و ثبت و ضبط آثار موسیقی غنی استان با موضوعات ایران، بهار و توجه به خدا و نیز تولید 10 عنوان فیلم کوتاه و 180 اثر خوشنویسی، گرافیک، پوستر و عکس و کاریکاتور و برگزاری 238 کارگاه و دوره آموئزشی در رشته های مختلف هنری به عنوان دیگر فعالیت ها یاد کرد.
مدیر حوزه هنری خراسان شمالی یادآور شد: 8 جلسه نقد و بررسی آثار هنرمندان و 32 برنامه و محف فرهنگی و 11 اردو برای گروه های هنری و 7 عنوان پروزه جمع آوری خاطرات انقلاب و دفاع مقدس نیز انجام گرفته است.
گفتنی است، دیدار اهالی فرهنگ و هنر خراسان شمالی با «حجت الاسلام یعقوبی» قائم مقام نماینده ولی فقیه در خراسان شمالی به مناسبت هفته هنر انقلاب اسلامی صورت گرفت.
پایان پیام/
نظر شما