مردادماه ۹۴؛ ایستگاه پایانی  سی و سومین مسابقات قرآنی دانش آموزان/ساماندهی و جذب معلمان  قرآن

خبرگزاری شبستان: مسیب زاده گفت: سی و سومین دوره مسابقات قرآن و عترت دانش آموزان، مرداد ۹۴ در شهرهای مشهد و شیراز به کار خود پایان می دهد.

محمدرضا مسیب زاده، مدیر کل قرآن، عترت و نماز  وزارت آموزش و پرورش با حضور در خبرگزاری شبستان با اشاره به نامگذاری سال 94 از سوی مقام معظم رهبری به عنوان "دولت و ملت؛ همدلی و همزبانی" گفت: انشاءالله وفاق میان مردم و مسئولان با انجام وظیفه هرچه بهتر از سوی مسئولان تداوم یابد.

وی ادامه داد: یکی از طرح های محوری وزارت آموزش و پرورش، حفظ موضوعی آیات قرآن کریم است که در همین ارتباط سال گذشته گروهی با حضور علما، طلاب و دانشگاهیان تشکیل شد.

 

استقبال خوب از طرح حفظ موضوعی آیات قرآن

مسیب زاده با بیان اینکه طرح حفظ موضوعی قرآن با توجه به سن و مقطع تحصیلی دانش آموزان و همچنین پیام آیات و کاربردی کردن آنها برنامه ریزی شده است، خاطرنشان کرد: این طرح در قالب هفت کتاب برنامه ریزی شده است.

 

وی ادامه داد: علیرغم اینکه حفظ موضوعی آیات قرآن کریم به صورت پایلوت آغاز شده بود با استقبال خوبی از سوی استان ها مواجه شد و جمع بندی آن در اردیبهشت ماه صورت می گیرد؛  هرچند حفظ ترتیبی آیات، کاری زمان بر و خاص افراد علاقه مند است.

 

جذب معلمان قرآنی براساس تخصص در زمینه قرآن و نه مدرک تحصیلی

مدیر کل قرآن، عترت و نماز وزارت آموزش و پرورش با اشاره به طرح جذب مربیان قرآنی گفت: در 2 سال گذشته 5 هزار نیروی قرآنی جذب شدند که عمدتا جزو اساتید فعال در استان ها و مناطق مختلف کشور و همچنین جزو برگزیدگان مسابقات قرآنی هستند.

 

وی افزود: تجربه نشان داده که رشته تحصیلی نمی تواند گویای تخصص افراد در آن رشته باشد همچنان که در میان افراد جذب شده فارغ التحصیلان رشته های پزشکی، فنی و مهندسی بودند اما به دلیل علاقه و ممارست در فعالیت های قرآنی و همچنین طی دوره های مرتبط حایز دانش لازم برای تدریس علوم قرآنی بودند.

 

 

کمبود اعتبارات؛ دلیل اصلی تعطیلی مدارس قرآنی

مسیب زاده با اشاره به اینکه مدارس قرآنی در دو بخش برنامه ای و فوق برنامه ای تاسیس شده اند، تصریح کرد: کار مدارس برنامه ای با جدیت تمام دنبال می شود هرچند مدارس قرآنی در دولت قبل آغاز به کار و در همان دولت به دلایل مختلفی از جمله کمبود اعتبارات تعطیل شدند؛ لذا بهتر است کسانی که در این زمینه از وزارت آموزش و پرورش انتقاد می کنند به این واقعیت توجه نمایند.

 

وی ادامه داد: مدارس قرآنی مانند سایر مدارس هستند اما فعالیت های قرآنی در آنها برجسته تر است به ویژه که کادر آن تخصص قرآنی دارد؛ این مدارس دارای آیین نامه بوده و تاکنون 1320 مدرسه در سطح کشور فعال شده اند.

 

مردادماه 94؛ ایستگاه آخر  33 دوره مسابقات قرآنی دانش آموزان

مدیر کل قرآن، عترت و نماز وزارت آموزش و پرورش گفت: سی و سومین دوره مسابقات قرآن و عترت دانش آموزان، تابستان سال 94 در 2 شهر مقدس مشهد و  شیراز به کار خود پایان می دهد؛ از 2 الی 5 مرداد پسران و 7 الی 10 مرداد دختران در استان فارس به رقابت در زمینه تحقیقی می پردازند؛ و از 15 الی 18 مرداد، پسران و از 19 الی 23 مرداد، دختران در مشهد مقدس در زمینه آوایی (صوت، لحن و قرائت) به مسابقه با یکدیگر می پردازند.

 

وی ادامه داد: این مسابقات در 9 رشته بدین شرح برگزار می شود: در حوزه قرآن در زمینه های قرائت، حفظ، تفسیر و یا مفاهیم؛ در بخش عترت در زمینه های نهج البلاغه، صحیفه سجادیه و مداحی؛ و در بخش نماز در زمینه های احکام، انشاء و اذان.

 

مسیب زاده با بیان اینکه در سال گذشته به برکت وجود همکاران ارزشمند و حمایت وزیر و معاونین محترم برنامه های مصوب طبق برنامه های پیش بینی انجام شد، عنوان کرد: شاید نتوانسته باشیم آنچنان که لیاقت ملت عزیز باشد فعالیت داشته باشیم با این وجود امیدواریم تلاش های ما مرضی خداوند متعال باشد.

 

تأکید وزیر آموزش و پرورش بر نقد پذیری

مسیب زاده اظهار داشت: وزیر آموزش و پرورش تاکید دارند اولا هیچ برنامه ای را تعطیل نکنید، ثانیا برنامه ها را هرچند کوچک باشد به شکل زیبا انجام دهید، ثالثا تمام برنامه هایتان را در معرض نقد و ارزیابی قرار دهید و رابعا اگر برنامه ای مشکل داشت اصلاح و یا حذف شود.

 

وی ادامه داد: اتاق فکری در ستاد با حضور برخی از بهترین فحول حوزه و دانشگاه تشکیل شد؛ و همچنین 5 کارگروه در استان ها با حضور مدیران راه اندازی شده است. و در نتیجه فعالیت های این دو کارگروه فکری در سال گذشته 4 کار محوری را انجام داده ایم.

 

احیای 600 مرکز دارالقرآن با هدف توسعه فضای آموزشی قرآنی

 

مدیر کل قرآن، عترت و نماز وزارت آموزش و پرورش افزود: 4 برنامه محوری در 3 بخش قرآن، عترت و نماز داشته ایم. در بخش قرآنی، حفظ موضوعی آیات؛ در بخش عترت؛ امام شناسی برنامه محوری بود که تحت عنوان طرح "مصباح الهدی" اجرایی شد و در بخش نماز برای اجرایی شدن مصوبه سند جامع توسعه و تعمیق اقامه نماز در مراکز آموزشی تلاش کرده ایم؛ و چهارمین برنامه محوری در سال گذشته احیای 600 مرکز دارالقرآن با هدف توسعه فضای آموزشی قرآنی بود.

 

مسیب زاده ادامه داد: سایر برنامه های ما در بخش قرآن بدین شرح است: فعالیت مدارس قرآن در بخش برنامه ای، برگزاری محافل انس با قرآن -به طوری که هر مدرسه مکلف است هر سال حداقل سه محفل انس با قرآن با الویت برگزاری در هفته معلم، دهه فجر و هفته گرامی داشت قران کریم، برگزار نماید-؛ برگزاری سی و سومین دوره مسابقات قرآن، عترت و نماز دانش آموزان؛ دوره های ختم قرآن و حفظ ترتیبی.

 

وزارت آموزش و پرورش؛ اولین نهاد فعال در تربیت 10 ملیون حافظ قرآن

 

وی عنوان کرد: بعد از فرمایشات مقام معظم رهبری مبنی بر تربیت 10 میلیون حافظ، ما اولین نهادی بودیم که به درخواست ایشان لبیک گفتیم و با راه اندازی سایت و مرکزی مرتبط، آموزش حافظان را آغاز کردیم؛

 

مسیب زاده در ادامه برنامه های وزارتخانه آموزش و پرورش در زمینه عترت را تشریح کرد: گرامیداشت مناسبت های ولایی مانند دهه کرامت، دهه بصیرت، گفتمان های دینی و ... و برگزاری هیئت های مذهبی؛ در حال حاضر 30 هزار هیئت دانش آموزی در سراسر کشور فعال هستند و در سال گذشته جشنواره ای تحت عنوان "احلی من العسل" با همکاری صدا و سیما و هیئت رزمندگان برگزار کردیم.

 

وی برنامه های این وزارتخانه در حوزه نماز را بدین شرح اعلام کرد: آموزش عملی نماز در آموزشگاه ها، آموزش تقلید و مرجعیت و همچنین برگزاری روز مرجع شناسی، توسعه و تعمیق نماز در استان ها، برگزاری جلسات ستاد اقامه نماز با حضور نماینده مقام معظم رهبری جناب آقای قرائتی، طرح شبکه سازی نماز با حضور مدیران، معلمان و دانش آموزان تحت عنوان "یاوران نماز"، کسب رتبه برتر در سمینار اقامه نماز کشور و ساماندهی ائمه جماعات مدارس کشور.

 

 

برگزاری 4 دوره آموزشی برای ائمه جماعت با حضور 4 هزار نفر

مدیر کل قرآن، عترت و نماز وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه در سال گذشته چندین برنامه برای اولین بار برگزار شد، خاطرنشان کرد: 4 دوره آموزشی ائمه جماعت با حضور 4 هزار نفر با هدف آشنایی ائمه جماعت با فعالیت های مدارس برگزار شد.

 

برگزاری مجدد تجلیل از خادمان نماز پس از 4 سال

وی افزود: آیین تجلیل از خادمان نماز که 4 سال برگزار نشد در سال گذشته برگزار شده و یک درصد خادمان در مقر یاوران مهدی جمکران حضور یافتند. همچنین برنامه تشکر و تقدیر از فعالان نماز که 2 سال برگزار نشد با همکاری ستاد اقامه نماز کشور برگزار شد.

 

مسیب زاده در پایان با بیان اینکه برخی از فعالیت های این مدیریت با همکاری مشترک سه بخش قرآن، عترت و نماز برنامه ریزی و اجرا شد، گفت: برخی از این برنامه ها بدین قرار است: برگزاری دوره های آموزشی مسئولان و کارشناسان در کرمان با حضور برخی از مسئولان فرهنگی و قرانی کشور از جمله حجت الاسلام والمسلمین حمید محمدی دبیر شورای توسعه فرهنگی کشور و دکتر مظفر قائم مقام ستاد اقامه نماز کشور و ...؛ برگزاری کارگروه های معین در قالب 5 کارگروه طرح و برنامه، مسابقات، ارزیابی، آموزش، تولید محتوا و آموزش نیروی انسانی؛ بازدید از استان ها؛ تولید نرم افزار نیایش  در زمینه نماز در قالب سه بعدی و چندرسانه ای؛ تهیه نشریه جنات برای اولین بار؛ تهیه ویژه نامه کمیسیون عمومی که امسال توزیع می شود؛ تهیه 28 کتاب برای طرح مصباح الهدی در دو دوره متوسطه اول و دوم؛ برگزاری 43 نشست کمیسیون آموزش عمومی با حضور همه اعضا و ... .

 

 

پایان پیام/

 

 

 

 

 

 

کد خبر 449512

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 6
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • هانیه IR ۰۱:۱۲ - ۱۳۹۴/۰۳/۳۱
    0 0
    ممنون