به گزارش خبرگزاري شبستان از قم، 18 فروردين سال 66 بود كه رزمندگان اسلام در جبهههاي نبرد حق عليه باطل در عرصه حاضر شده و دست به عمليات بزرگ كربلاي 8 زدند، عملياتي غرور آفرين كه همراه با غيرت ديني بود.
اين عمليات با رمز مبارک يا صاحب الزمان (عج) و با هدف انهدام نيروهاي دشمن و تحکيم مواضع بدست آمده در عمليات کربلاي 5 به مدت پنج روز در منطقه عملياتي شرق بصره به وقوع پيوست.
در اين عمليات 60 دستگاه تانک و نفربر و دهها دستگاه خودرو از تجهيزات دشمن منهدم و 5 هزار نفر از نيروهاي دشمن به هلاكت رسيدند.
همچنين در اين عمليات غرور آفرين كه دنيا صدام را حمايت ميكرد 200 نفر از دشمنان اسير شده و غنائم جنگي بسياري به دست آمد، غنائمي كه در آن دوران كه ايران حتي براي تهيه سيم خاردار هم تحريم بود بسيار با ارزش بود.
طبق گفته فرماندهان جنگ، سپاه پاسداران ابتدا در نظر داشت طي چند عمليات محدود، به صورت تدريجي خطوط منطقه تصرف شده را با رسيدن به کانال زوجي اصلاح و تکميل كند و به همين دليل با توجه به موانعي که وجود داشت، عمليات کربلاي 8 را طرح ريزي و در دو محور طراحي كرد، محور نخست: آبگرفتگي شمال بوبيان با فرماندهي و هدايت قرارگاه قدس و محور دوم نيز حد فاصل کانال ماهي تا جاده شلمچه غرب کانال ماهي، با فرماندهي و هدايت قرارگاه کربلا بود.
اين عمليات در ساعت 2 و 15 دقيقه بامداد آغاز شد كه لشکرهاي33 المهدي، 25 کربلا،19 فجر،10سيدالشهدا و 31 عاشورا که به ترتيب از چپ به راست ماموريت تصرف و تامين هدف را به عهده داشتند كار خود را آغاز كردند.
رضا گرزين از كارشناسان مسائل دفاع مقدس در گفتگو با خبرنگار خبرگزاري شبستان در خصوص عمليات كربلاي 8 ميگويد: اين عمليات از اهميت بسيار زيادي برخوردار بود و تداوم عمليات كربلاي 5 بود كه بايد آن مناطق تصرف شده تثبيت ميشد.
وي گفت: سپاه و بسيج و همه رزمندگان اسلام براي اين عمليات زحمات بسياري كشيدند كه ياد و خاطره همه آنها را گرامي ميداريم و اميدواريم بتوانيم ادامه دهنده راه آنها باشيم.
اين كارشناس دفاع مقدس در ادامه به بيان خاطرهاي از اين عمليات پرداخت و گفت: در اين عمليات آقاي گنجي فرمانده گردان بود و به قدري براي اين عمليات ارزش قائل بود و موقعيت حساس بود كه در مراسم تشييع جنازه برادر خود كه در عمليات كربلاي 5 شهيد شده بود، شركت نكرد تا بتواند عمليات كربلاي 8 را مديريت كند و اينگونه روحيه جهاد و ايثار در ميان رزمندگان مشاهده ميشد.
گرزين ادامه داد: شهيد دكتر حسين عباسي از فرماندهان دسته گردان مسلم ابن عقيل بود كه دانشجوي ترم سوم داروسازي بود و به خاطر عمليات درس خود را رها كرد تا بتواند در دفاع از كشور تلاش داشته باشد و در نهايت در عمليات كربلاي 10 در منطقه كردستان به شهادت رسيد.
وي گفت: بعد از عمليات آقاي گنجي كه فرمانده گردان بود همه نيروها را جمع كرد تا از آنها تشكر كند و در آن لحظه گفت؛ در خط با گير و دادي كه داشتيم در آن فضا ديدم كه دكتر عباسي آمده و مي گويد شما به عنوان فرمانده من و من هم به عنون سرباز شما وظيفه دارم كه هر امري داري انجام دهم و آنقدر برايم جالب بود كه اين آمادگي در ميان نيروها وجود دارد و با اين روحيه كار را دنبال ميكنند. و بعد از آن جريان هم دكتر عباسي را صدا كرده و به او اوركتي را هديه ميدهد.
گرزين افزود: اين عمليات از نظر بازتاب رسانهاي نيز در آن زمان از اهميت بسياري برخوردار بود زيرا از يك سو شرايط سياسي و نظامي جنگ پس از عمليات كربلاي 5 و از سوي ديگر اهميت زمين منطقه شرق بصره، موجب شد تا عمليات كربلاي8 بسيار با اهميت باشد.
به گفته فرزين در مورد اينعمليات خبرگزاري فرانسه به نقل از ناظران در تهران بيان داشت اهداف عمليات جديد كربلاي8 ايران كه صرفا نظامي است، محدود به نظر مي رسد. ايران بدون ترديد اين بخش جنوبي را براي حمله انتخاب كرد تا مانع از تحكيم خطوط دشمن در آنجا شود.
اين كارشناس دفاع مقدس تصريح كرد: رژيم بعث حتي از تسليحات شيميايي نيز استفاده كرد و بر اين اساس نشان داد كه هيچ پايبندي به مسائل حقوق بشر ندارد و به دنيا ثابت كرد كه از همه ترفندهاي غير انساني و غير اخلاقي استفاده كرده است.
سيد هادي حسيني يكي از جانبازان هشت سال جنگ تحميلي در گفتگو با خبرنگار خبرگزاري شبستان در قم در خصوص اين عمليات گفت: اين عمليات بسيار مهم بود و از ماهها قبل براي آن برنامهريزي شده بود.
وي گفت: از دو ناحيه قرار بود كه ما در عمليات شركت كنيم و ما قرار بود در كانال ماهي حركت كرده تا به مواضع دشمن ضربه بزنيم.
حسيني اذعان داشت: در هنگام عبور از كانال خمپارهاي از سوي دشمن زده شد كه بنده از سه ناحيه سر، صورت و كمر مجروح شدم و به عقب برگشتم اما مابقي نيروها با دشمن درگير شده و توانستند با موفقيت عمليات را سپري كنند.
اين جانباز جنگ تحميلي گفت: نكته قابل توجه اينكه در آن زمان رزمندگان اسلام نشان دادند كه با همه توان در دفاع از اسلام و نظام اسلامي آماده هستند و حتي جان خود را نيز فدا كردند و امروز نيز بايد همين روحيه در جامعه وجود داشته باشد تا بتوانيم به نتايج مطلوب و اثر گذار برسيم.
وي ادامه داد: انتظار رزمندگان اين است حداقل اقداماتي كه انجام دادهاند را جوانان امروزي قدر بدانند و اجازه ندهند تا خون شهدا پايمال شده و اثر آن از بين برود.
در پايان بيان اين نكته ضروري است كه عراق در آن زمان با وجود همه وجود و با نقض آشكار حقوق بشر در برابر رزمندگان ايستادگي كرد اما نتوانست پيشروي كند و نيروهاي اسلام با افكار خدايي و براي خدا توانستند از كيان نظام اسلامي دفاع كند كه اثرات آن همچنان پا برجاست.
پايان پيام/
گزارش از سيد مهدي حسيني
نظر شما