راه اندازی بیش از یک هزار ۵۰۰ مرکز یادگیری محلی/ شناسایی بیش از ۳ هزار سواد آموز در سطح عالیه

خبرگزاری شبستان: رئیس سازمان نهضت سوادآموزی کشور از راه اندازی بیش از یک هزار ۵۰۰ مرکز یادگیری محلی خبر داد و گفت: بیش از سه هزار و ۶۰۰ نفر که تحصیلات اولیه خود را در نهضت گذرانده و به تحصیلات عالیه رسیده اند، تاکنون شناسایی شده است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از یاسوج، علی باقرزاده، رئیس سازمان نهضت سواد آموزی کشور عصر امروز (17 فروردین) در نشست خبری، گفت: اصحاب رسانه رکن اصلی جامعه پذیر کردن برنامه های دستگاه های دولتی و ایجاد تعامل و هم افزایی بین مردم و دستگاه ها و ایجاد همدلی هم زبانی بین بخش های مختلف جامعه هستند.

باقرزاده در امه، افزود: تعریف حداقلی از سواد وجود دارد که در اساس نامه سازمان، قوانین و مقررات و در کلام و پیام حضرت امام خمینی (رحمه الله تعالی  علیه) در سال 58 و اخیرا در مصوبه دولت به آن اشاره شده است.

وی بیان داشت: براساس مقررات و قوانین بی سواد مطلق کسی است که توانایی خواندن و نوشتن به زبان ساده فارسی و یا هر زبان دیگری را ندارد و نمی تواند در حد چهار عمل اصلی؛ یعنی جمع و تفریق، ضرب و تقسیم حساب کردن را انجام دهد که در کشور ما و دیگر کشورهای دیگر بی سواد گفته می شود.

این مسئول آموزشی کشور عنوان کرد: اگر 780 میلیون بی سواد در دنیا وجود دارد، مبنا همین خواندن و نوشتن اولیه است یا اگر ما براساس آمار رسمی کشور به طور مثال سه میلیون و 456 هزار بی سواد در گروه سنی 10 تا 49 سال وجود داشته، این براساس حداقل مهارت خواندن و نوشتن است.

باقر زاده تصریح کرد: ما از سرشماری نفوس و مسکن مرکز آمار ایران استفاده کردیم؛ یعنی از سال 1335 تا سال 1390 که هر پنج و 10 سال یک سرشماری انجام گرفته، آمار بی سوادی را نتیجه سرشماری تعیین کرده است.

وی اظهار داشت: از سال 90 که با کد ملی انجام گرفت و امکان رصد کردن وضعیت و راستی آزمایی نتایج سرشماری برای سازمان به وجود آمد، ما روش شمارش را اصلاح و پیگیری کردیم؛ زیرا نتایج سرشماری براساس خوداظهاری اعلام می شد و ممکن بود که پرشماری و کم شماری شود.

رئیس سازمان نهضت سواد آموزی کشور گفت: براساس سرشماری متاسفانه حدود 15 درصد شهروندان بالای 6 سال خود را بی سواد ثبت کرده بودند که معادل 9 میلیون 700 هزار نفر در سال 90 می شد.

باقر زاده افزود: حدود 6 میلیون نفر بالای 50 سال بود و حدود سه میلیون 700 هزار نفر زیر 50 سال بود که با اقداماتی که در طول سال های گذشته انجام گرفته و اصلاحات انجام گرفته برآورد ما این است که حداکثر آمار بی سوادی در گروه سنی 10 تا 49 سال، قریب به یک میلیون و 800 هزار نفر است و بخشی آموزش دیده و بخشی هم به عنوان باسواد شناسایی شده اند و بخشی هم آموزش ناپذیر و فوتی شناسایی شده که از آمار کم شده اند.

وی یادآور شد: سال گذشته کارهای متفاوتی در سطح کشور انجام گرفت و از نظر کمی حدود 443 هزار نفر تحت پوشش فعالیت های سواد آموزی قرار گرفتند که حدود 240 هزار نفر از این تعداد مطلقا خواندن و نوشتن نمی دانستند.

این مسئول کشوری عنوان کرد: حدود 200 هزار نفر از آنها دوره تکمیل و تحکیم سواد را پشت سر گذاشتند چون کسی که در حد ابتدایی باسواد می شود را در دوره تحکیم و توسعه سواد که معادل ششم ابتدایی است و می تواند در دوره متوسطه اول و دوم ادامه تحصیل دهد.

باقر زاده با بیان این که 52 درصد براساس سرشماری صورت گرفته از جمعیت 10 تا 49 سال در سال 55 باسواد بودند، خاطرنشان کرد: این آمار الان به حدود 95 درصد رسیده است.

وی اذعان داشت: اول انقلاب حدود 70 درصد بچه ها به دوره ابتدایی دسترسی داشتند که الان در استان به 99 درصد رسیده است که بخشی از توسعه آموزش و پرورش و بخشی نیز به آگاهی والدین برمی گردد که فرزندان خود را تحت هر شرایطی به مدرسه می فرستند.

معاون وزیر آموزش و پرورش  از راه اندازی یک هزار و 500 مرکز یادگیری محلی خبر داد و افزود: در بحث چهره های موفق و افرادی که بالای دیپلم رسیده اند بیش از سه هزار و 600 نفر تاکنون شناسایی شده اند که بالای 10 سال و 15 سال سن داشته و بی سواد مطلق بودند و با ثبت نام در کلاس های سواد آموزی و موفقیت و ادامه تحصیل الان تحصیلات دانشگاهی دارند که دیپلم را در این زمینه حساب نکرده ام.

باقر زاده گفت: در این زمینه پزشک، استاد، مهندس، متخصص، هنرمند، شاعر و نویسنده بودند که در کلاس های نهضت سواد آموزی به درجات عالیه رسیده اند.

پایان پیام/

 

 

 

 

 

کد خبر 449293

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha