حجتالاسلام مجید فاطمی، عضو شورای شهر مشهد در گفتگو با خبرنگار خبرگزاري شبستان در مشهد اظهار داشت: برای بررسی نحوه عملکرد مساجد، باید در ابتدا یک نقطه مطلوب را ترسیم کرده و سپس وضعیت موجود را با آن مقایسه کرد.
وی افزود: در طول تاریخ، مساجد همواره کانون تحولات سیاسی، اجتماعی و فرهنگی بشمار رفته و ساختار شهرهای مختلف در حول مساجد شکل گرفته است که این رویکرد در عصر مدرن مورد فراموشی قرار گرفته است.
کارکرد مساجد با نقطه آرمانی فاصله زیادی دارد
عضو کمیسیون فرهنگی، اجتماعی و زیارت شورای شهر مشهد با بیان اینکه امروزه کارکرد مساجد با نقطه آرمانی فاصله زیادی دارد، گفت: در جامعهای که مسجدمحوری حاکم نبوده و نقش مساجد نادیده گرفته میشود، وجود ناهنجاریها و معضلات اجتماعی امری بدیهی خواهد بود.
حجتالاسلام فاطمی تصریح کرد: اگر چه هیچ نهاد و سازمانی نمیتواند جای مساجد را بگیرد، اما باید اذعان داشت به دلیل غفلت و انفعالات فرهنگی در طول تاریخ، اصل مسجد محوری مورد فراموشی قرار گرفته است.
وی ادامه داد: از سوی دیگر حاکم شدن تفکرات غربی با محوریت سکولاریسم، مزید بر علت شد تا امروز شاهد آن باشیم که مساجد صرفا جایگاه فردی پیدا کرده و تنها مکانی برای ارتباط فردی انسان با خالق محسوب شوند.
نگرش موجود در ساختار مساجد مورد بازنگری قرار بگیرد
رئیس کارگروه فرهنگی شورای شهر مشهد با تاکید بر لزوم شکسته شدن ساختار موجود، اظهار داشت: البته امروز در سطح شهر مشهد، به دلیل همکاری مناسب ائمه جماعت، کانونهای مساجد و مردم، برخی مساجد نقش محوری خود را در عرصههای اجتماعی و سیاسی ایفا می کنند.
حجتالاسلام فاطمی خاطرنشان کرد: بر اساس آماری که در سالیان اخیر تهیه شده است، بسیاری از مشکلات و ناهنجاریهای اجتماعی موجود، ریشه در کمبود و یا عدم وجود مساجد دارد.
وی با بیان اینکه مساجد باید به کانون تحولات جامعه تبدیل شوند، گفت: مجموعه شهرداری و شورای شهر مشهد با همکاری اداره کل اوقاف، اقدامات خوبی را در راستای توسعه کمی و کیفی مساجد آغاز کرده است که تصویب احداث 110 مسجد از جمله آنهاست.
توسعه کمی مساجد نیازمند شکلکیری یک نهضت عمومی است
عضو شورای شهر مشهد افزود: البته این آمار افزون بر 110 مسجد است که پییشبینی میکنیم تا انتهای سال 94، این تعداد به بیش از 200 مسجد برسد که ممکن است اتمام آن تا چند سال به طول انجامد.
حجتالاسلام فاطمی با تاکید بر لزوم شکلکیری یک نهضت عمومی جهت احداث مساجد، تصریح کرد: متولیان فرهنگی و دستگاه های مرتبط باید توجه ویژهای جهت تحقق این مهم داشته باشند.
وی در رابطه با نقش مساجد در تحقق شعار سال، اظهار داشت: مراد ما از کارکرد سیاسی مساجد، توجه به مبانی حکومت دینی است؛ چرا که یک فرد مومن نمیتواند به عبادت دینی بپردازد ولی به مبانی حکومت دینی توجه نداشته باشد.
کانونهای مساجد نقش مهمی در تحقق شعار سال دارند
عضو کمیسیون فرهنگی شورای شهر مشهد خاطرنشان کرد: همدلی و همزبانی دولت و ملت باید در راستای آرمانهای انقلاب صورت بگیرد که بر این اساس بازخوانی دوباره آرمانها امری اساسی بشمار میرود.
حجتالاسلام فاطمی با بیان اینکه دولت و ملت نباید خود را جدای از آرمانها و منویات رهبری تصور کنند، گفت: در این میان کانونهای فرهنگی هنری مساجد میتوانند نقش مهمی را برای آگاهی و تحقق این همدلی ایفاد کنند.
پایان پیام/
نظر شما