احداث ۲۷۰ هتل برای رسیدن به چشم انداز ۲۰ ساله صنعت توریسم

خبرگزاری شبستان: معاون رییس جمهور با بیان اینکه از یک هزار و ۱۰۰ هتل موجود تنها ۱۳۸ هتل ۴ و ۵ ستاره هستند، خاطرنشان کرد: اگر بخواهیم به اهداف سند چشم انداز ۲۰ ساله در ۱۴۰۴ برسیم و صنعت توریسم را توسعه دهیم باید تعداد هتل های ۴ و ۵ ستاره را به ۴۰۰ هتل افزایش دهیم.

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری شبستان، مسعود سلطانی فر، معاون رییس جمهور و رییس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در نشست خبری امروز 16 فروردین ضمن تبریک پیروزی بزرگ مذاکره کنندگان هسته ای ایران گفت: امیدواریم توافق بزرگی که سیزدهم فروردین انجام شد مقدمه ای باشد برای برطرف شدن ذهنیتی که غرب از ایران پیدا کرده بود و تحریم هایی علیه ایران اعمال نموده و مشکلاتی برای مردم به وجود آورده است.

 

وی اظهار امیدواری کرد سال جدید سالی باشد که مشکلات کشور در مسیر حل شدن قرار بگیرد و روند توسعه کشور با سرعت بیشتری دنبال شود.

 

سلطانی فر با تجلیل از 500 هزار نوروزبان بی نوروز که سه ماه پیش از عید برای خدمات رسانی به مردم در سراسر کشور برنامه ریزی و تجهیزات آماده کرده بودند، خاطرنشان کرد: ستادهای سفر در طی 18 روز تعطیلات توانستند با برنامه ریزی هایی که انجام شده بود کارنامه خوبی در ارتباط با خدمات رسانی به مسافران نوروزی رقم بزنند و نسبت به سال گذشته توانستیم عملکرد بهتری داشته باشیم.

 

معاون رییس جمهور با بیان اینکه تمام اقدامات و خدمات ارایه شده در راستای کسب رضایت مردم بود، اظهار داشت: در مجموع با استفاده از تجربیاتی که سال گذشته داشتیم نوروز امسال خدمات مناسب تر و قابل قبول تری ارایه کردیم.

 

رییس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری با اشاره به تنوع مقاصد گردشگری و ساماندهی مکانی گردشگری داخلی اذعان داشت: در راستای معرفی جاذبه های گردشگری کشور و اطلاع رسانی از تنوع جاذبه های گردشگری و ارایه خدمات توانستیم تنوع مقاصد گردشگری را در داخل کشور افزایش دهیم.

 

وی با بیان اینکه کیفیت خدمات رسانی کمپ های دایمی و موقت در نوروز 94 افزایش یافته بود، یادآور شد: معرفی جاذبه های گردشگری استان ها در قالب اقلام تبلیغات و تلاش برای اطلاع رسانی مناطق گردشگری استان ها و شهرهای مختلف در قالب وسیع تری انجام شد.

 

برپایی نمایشگاه و فروشگاه صنایع دستی در 660 کمپ اقامتی

 

معاون رییس جمهور با بیان اینکه محصولات صنایع دستی در همه شهرستان هایی که به عنوان مقاصد گردشگری بود، عرضه شد، تصریح کرد: نمایشگاه و فروشگاه صنایع دستی در 660 کمپ اقامتی موقت مستقر در سطح کشور برپا شده بود.

 

سلطانی فر با بیان اینکه امسال توانستیم در بسیاری از موزه ها و اماکن فرهنگی و تاریخی زمان بازدید مردم را 2 ساعت افزایش دهیم، تاکید کرد: رشد 141 درصدی بازدیدکنندگان از اماکن تاریخی، فرهنگی و کاخ موزه ها نسبت به سال گذشته بیانگر میزان استقبال مردم از اماکن فرهنگی و تاریخی است.

 

شهادت 3 نفر از پرسنل نیروی انتظامی در خوزستان

 

معاون رییس جمهور با اشاره به وقوع حادثه تروریستی در یکی از چادرهای محل استقرار نیروی انتظامی در خوزستان خاطرنشان کرد: در روز 13 فروردین و در اقدامی تروریستی سه نفر از پرسنل نیروی انتظامی در حین ماموریت به درجه رفیع شهادت نایل شدند.

 

وی در ادامه با اشاره به اقدامات و برنامه های انجام شده در طی تعطیلات نوروزی در ستاد مرکزی هماهنگی خدمات سفر اذعان داشت: آمار ارایه شده بر اساس ثبت اقامت گردشگران داخلی در مراکز رسمی اعلام می شود.

 

سلطانی فر افزود: ثبت اقامت گردشگران مختلف در مراکز رسمی شامل هتل ها، میهمان پذیرها، هتل آپارتمان ها، خوابگاه های دانشجویی، کمپ های اقامتی، مراکز آموزش و پرورش و اماکنی که به صورت موقت در تعطیلات نوروزی توسط شهرداری ها، میراث فرهنگی و هلال احمر احداث شود به عنوان جامعه آماری گردشگران داخلی احصا می شود.

 

معاون رییس جمهور افزود: در دوره 28 اسفند 93 تا 14 فروردین 94 در کل 31 استان کشور و 7 منطقه آزاد مجموعا 60 میلیون و 84 هزار نفر اقامت در شب ثبت شده است که با احتساب میانگین سفر یک فرد در یک دوره سفر 4 شب 15 میلیون نفر گردشگر و مسافر در این مدت داشته ایم.

 

افزایش 5 درصدی سفر در نوروز 94

 

رییس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری یادآور شد: در آمارهای ارایه شده برای تعداد مسافران گردشگران نوروزی، 200 هزار ویلای شخصی موجود در استان های شمالی کشور و هزاران خانه مسافری که در شهرهای زیارتی مستقر هستند در این آمار قرار نمی گیرند.

 

سلطانی فر با اشاره به اینکه بر اساس اعلام پلیس راهور میزان سفر در نوروز 94 سه درصد افزایش داشته است، تاکید کرد: طبق آمار احصا شده توسط سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری میزان سفر 5 درصد افزایش یافته است.

 

معاون رییس جمهور با اشاره به ضرورت احصای ترکیب اسکان گردشگران نوروزی در راستای برنامه ریزی های آینده برای احداث اماکن اقامتی، تاسیسات گردشگری اذعان داشت: شش درصد مسافران در هتل ها، هتل آپارتمان ها و میهمان پذیرها اسکان یافتند، 17 درصد در خانه های معلم در واحدهای آموزشی مربوط به آموزش و پرورش، 20 درصد اسکان در میهمان سراهای ادارات، خوابگاه های دانشجویی، 14.5 درصد اسکان مسافران نوروزی در کمپ های دایمی، شهرداری ها و هلال احمر و 14 درصد اسکان در خانه مسافرها و بقیه به صورت چادرهای مسافرتی در کمپ های موقتی که توسط شهرداری و با همکاری هلال احمر برپا می شود، انجام شده است.

 

وی با اشاره به تنوع مقاصد گردشگری نوروزی امسال یادآور شد: استان های مازندران، گیلان، بوشهر، هرمزگان، خوزستان، فارس، خراسان رضوی، اصفهان، کرمانشاه و خراسان جنوبی بیشترین اقامت مسافران نوروزی را در بین سایر استان ها به ثبت رسانده اند.

 

سلطانی فر ادامه داد: برای افزایش کیفیت خدمات رسانی به مسافران نوروزی تعداد بازرسی های انجام شده نسبت به سال گذشته 37 درصد افزایش یافت و 47 هزار مورد بازدید از مراکز اقامتی، رستوران ها، هتل ها و کمپ های اقامتی دایمی و موقت انجام داده ایم که این امر بر افزایش کیفیت خدمات رسانی تاثیر خوبی داشته است.

 

سلطانی فر افزود: در بازرسی های انجام شده حدود 92 واحد که شامل 28 مرکز اقامتی، 32 مرکز دفتر خدمات مسافرتی و 32 مرکز پذیرایی است در این ایام به دلیل انجام تخلفات تعطیل شدند.

 

احداث 270 هتل برای رسیدن به چشم انداز 20 ساله صنعت توریسم

 

خبرگزاری شبستان: معاون رییس جمهور با بیان اینکه از یک هزار و 100 هتل موجود تنها 138 هتل 4 و 5 ستاره هستند، خاطرنشان کرد: اگر بخواهیم به اهداف سند چشم انداز 20 ساله در 1404 برسیم و صنعت توریسم را توسعه دهیم باید تعداد هتل های 4 و 5 ستاره را به 400 هتل افزایش دهیم.

 

رییس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ادامه داد: برای تحقق این امر باید در مدت 11 سال باقیمانده 270 هتل 4 و 5 ستاره احداث کنیم و مهمترین کار در راستای تحقق این امر تسهیل در صدور مجوزهای لازم و فراهم کردن امکانات و کاهش یا حذف عوارض ساخت توسط شهرداری ها است.

 

شهرداری های تهران و اصفهان عوارض ساخت هتل ها را حذف کرده اند

 

سلطانی فر با بیان اینکه شهرداری های تهران و اصفهان عوارض ساخت هتل را حذف کرده اند، اذعان داشت: تامین تسهیلات ارزان قیمت مورد نیاز از محل تسهیلات صندوق توسعه ملی و در اختیار قرار دادن زمین در شهرهای کوچک از جمله اقداماتی است که می تواند امر هتل سازی را تسریع بخشد.

 

معاون رییس جمهور با اشاره به حضور 10 گروه هتل ساز خارجی در ایران و مطالعه بازار هتل سازی ایران توسط آنها تاکید کرد: تحریم ها مانع عمده بخش گردشگری و سرمایه گذاری خارجی در این حوزه است.

 

وی با بیان اینکه فضای همدلی و همگرایی در ستاد هماهنگی خدمات سفر حاکم بود، اظهار داشت: در گردشگری خارجی به سه برابر هتل های 4 و 5 ستاره و برای گردشگری داخلی به هتل آپارتمان 1، 2 و 3 ستاره نیاز داریم.

 

سلطانی فر با بیان اینکه 950 پروژه بخش گردشگری شامل هتل، میهمان پذیر و هتل آپارتمان در حال احداث است، یادآور شد: امیدواریم با تامین منابع بتوانیم این پروژه ها را به سرانجام برسانیم.

 

طرح تعطیلات زمستانی کلید می خورد

 

معاون رییس جمهور با بیان اینکه طرح تعطیلات زمستانی را به دولت داده ایم، خاطرنشان کرد: این طرح در کمیسیون های کارشناسی در حال بررسی است.

 

سلطانی فر با اشاره به نقش موثر آموزش و پرورش در تصویب این طرح تصریح کرد: با توجه به شرایط اقلیمی استان ها آموزش و پرورش اعلام کرده است که طرح تعطیلات زمستانی برنامه آموزشی این وزارتخانه را دچار مشکل می کند بنابراین با هماهنگی آقای فانی گروه های کارشناسی در وزارت آموزش و پرورش در حال بررسی این طرح هستند.

 

رییس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری زمان تعطیلات زمستانی را 16 تا 22 بهمن اعلام کرد و افزود: این ایام مصادف است با دهه فجر و تعطیلی بین ترم دانشگاه ها و از جهت آموزش و پرورش هم دوره فعالی محسوب نمی شود.

 

استقرار 50 درصد اماکن اقامتی کشور در مشهد مقدس

 

در ادامه، رحمانی موحد، معاون گردشگری سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری با اشاره به اقدامات انجام شده در حوزه خدمات رسانی به مسافران نوروزی اظهار داشت: 2800 پایگاه اطلاع رسانی در کل کشور، 230 تلویزیون شهری، توزیع 30 میلیون بسته و اقلام تبلیغاتی و پخش 4300 ساعت برنامه از صدا و سیما از جمله اقدامات اطلاع رسانی در معرفی مقاصد گردشگری به مسافران نوروزی بوده است.

 

وی با بیان اینکه 68 میلیون نفر بازدید از اماکن تاریخی، فرهنگی و موزه ها داشته ایم، خاطرنشان کرد: بازدید از کاخ موزه های تهران بین 20 تا 60 درصد افزایش یافته است که این امر بیانگر آن است که نگاه های درون منطقه ای به سفر افزایش یافته است.

 

رحمانی موحد با بیان اینکه 758 هزار نفر از پایانه های مرزی وارد کشور شده اند، بیان کرد: مهران، بازرگان و باشماق سه پایانه اصلی ورودی گردشگر در این ایام بوده اند.

 

وی با اشاره به عدم وجود خدمات بین راهی مناسب تاکید کرد: تعداد مراکز ارایه خدمات بین راهی در محورهای اصلی کشور مورد نیاز در حال حاضر 7 یا 8 برابر تعداد مراکز موجود است.

 

معاون گردشگری با اشاره به مراحل طولانی صدور مجوز برای ایجاد مراکز خدمات بین راهی یادآور شد: با توجه به استعلاماتی که انجام می شود مراحل صدور مجوز توسط سازمان حمل و نقل پایانه ها طولانی می شود که با رایزنی با آقای آخوندی وزیر مسکن، راه و شهرسازی تلاش می کنیم این زمان کاهش یابد.

 

رحمانی موحد با اشاره به بازرسی های انجام شده از مراکز ارایه خدمات، هتل ها، میهمان پذیر و هتل آپارتمان ها اذعان داشت: 5159 مورد تذکر شفاهی، 804 مورد اخطار کتبی داشته ایم و در 92 مورد نیز منجر به تعطیلی مراکز شده است.

 

وی با بیان اینکه 50 درصد اماکن اقامتی کشور در مشهد مقدس مستقر است، خاطرنشان کرد: 180 هتل و بیش از 300 هتل – آپارتمان در حال حاضر در مشهد فعالیت می کنند و 200 هتل و هتل – آپارتمان در حال احداث است.

 

پایان پیام/

 

 

 

 

کد خبر 448986

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha