حجت الاسلام جواد ایروانی، عضو هیئت علمی دانشگاه علوم اسلامی رضوی در گفتگو با خبرنگار اندیشه خبرگزاری شبستان در پاسخ به این سوال که چگونه پیشرفت علمی می تواند ارتباط متقابل با رونق اقتصادی داشته باشد، اظهار کرد: بهترین شکلی که یک اقتصاد هم بتواند پویا باشد و هم مقاوم، آن است که مبتنی بر دانش باشد.
وی ادامه داد: اگر دانشی که در یک کشور تولید می شود، به صنعت رسیده و در مرحله بعد تولید ثروت کند، این بهترین نوع نظام اقتصادی را شکل خواهد داد که منجر به اقتصاد درون زا می شود.
حجت الاسلام ایروانی تصریح کرد: به همین جهت حداقل در 15 سال اخیر در کشور هم بر جنبش نرم افزاری و تولید علم تاکید می شود و هم شرکت ها و مراکز دانش بنیان که بتوانند آن حلقه دوم را ایجاد کنند.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم اسلامی رضوی تصریح کرد: در سال های اخیر در کشور ما در مرحله نخست یعنی تولید علم موفقیت های چشمگیری داشته ایم اما هنوز در مرحله دوم دچار ضعف هستیم که باید در این زمینه بیشتر تلاش شود.
این کارشناس اقتصاد با تاکید بر این که تولید علم لازم است اما به تنهایی کافی نیست، عنوان کرد: ممکن است ما در عرصه تولید علم و تدوین مقالات رتبه های بالایی در سطح منطقه یا جهان کسب کنیم اما این علم تولید شده بدون آن که تبدیل به صنعت و ثروت نشود، کارآمدی و سودی نخواهد داشت و تنها به بدست آوردن آمار و ارقامی اکتفا کرده ایم.
وی در ادامه بیان کرد: اما اگر مرحله دوم نیز شکل بگیرد یعنی علم تولید شده به صنعت و ثروت آنالیز شود، شاهد رشد خواهیم بود که در این راستا باید نیازسنجی شده و اساتید مراکز تولید علم به سمتی روند که تولید علم متناسب با نیاز کشور داشته باشند هم در علوم پایه و هم در علوم انسانی، به ویژه در علومی که مرتبط با مسائل صنعتی و اقتصادی کشور است.
حجت الاسلام ایروانی چشم انداز فعالیت های انجام شده در چند سال اخیر در خصوص مرحله تبدیل علم به صنعت و ثروت را امید بخش دانست و گفت: اما در این راستا بیش از پیش باید تلاش شود؛ یک حلقه مفقوده ای میان دانشگاه و صنعت یا به عبارت دیگر میان مراکز علمی و نیازهای جامعه در کشور وجود دارد که شرکت های دانش بنیان کمک می کنند این حلقه مفقوده شکل گرفته و این خلاء جبران و علم تبدیل به ثروت و صنعت شود.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم اسلامی رضوی یادآور شد: تجربه نشان می دهد برخی کشورهای اسلامی همچون مالزی که توسعه یافته اند، در این مراحل موفق بوده اند یعنی دانشی تولید کرده اند که به اصطلاح به درد صنعت خورده و در نهایت تولید ثروت داشته است و این گونه بنگاه های دانش بنیان به رونق اقتصادی این کشورها کمک کرده اند.
پایان پیام/
نظر شما