باید برای تئاتر، آسیب شناسی داشته باشیم

خبرگزاری شبستان: یك هنرمند تئاتر و سینما گفت: عرصه های مختلف هنری كشورمان به ویژه تئاتر نیازمند آسیب شناسی است.

به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از حوزه هنری، كاظم نظری، هنرمند تئاتر، سینما و تلویزیون درباره هنر انقلاب گفت: بعد از انقلاب اسلامی ایران، چنین انتظاری طبیعی است كه عرصه های مختلف هنری نیز تغییر و تحول به خود ببینند و همراه و همگام با خواسته های ارزشی و انقلابی مردم پیش بروند.

وی ادامه داد: همان طور كه با هر انقلابی در هر گوشه جهان، خط مشی سیاسی و فرهنگی و اجتماعی آن جامعه تغییر می كند، پس از انقلاب نیز این انتظار می رفت كه در عرصه هنر شاهد تحولات گوناگونی باشیم كه تئاتر، سینما و تلویزیون نیز از این موضوع مستثنی نیستند.

نظری با بیان این كه این اتفاق در سال های اولیه انقلاب افتاده است، گفت: در دهه 60 و همچنین اوایل دهه 70 شاهد این موضوع بودیم كه هنرمندانی وارد عرصه شدند كه تفكرات انقلابی، ارزشی و اسلامی در كارهایشان نمایان بود اما اكنون گاهی آثاری را می بینیم كه در راستای توسعه فرهنگ و تحكیم مبانی نظام جمهوری اسلامی ایران نیستند.

این مدرس تاكید كرد: گاهی شرایط به گونه ای است كه خود ما جرئت نمی كنیم به دیدن بعضی آثار برویم و خانواده مان را با خودمان همراه كنیم؛ چرا كه آثاری مبتذل و سخیف به چشم می خورد كه سرشار از حرف های ركیك و افكار مغایر با انقلاب اسلامی ماست. این ها نشان دهنده این موضوع است كه هنر تئاتر كشور نیازمند آسیب شناسی است.

كاظم نظری همچنین افزود: همان طور كه معماری اسلامی ما در جهان شناخته شده است و از هنر غرب مجزاست، تئاتر و سینمای ما نیز می تواند چنین باشد و متمایز از تئاتر و سینمای سایر كشورها شناخته شود و مورد توجه قرار بگیرد.

وی با اظهار این مطلب كه تئاتر در تمام كشورها هنری فاخر است، ادامه داد: جامعه شناس ها می گویند هر جامعه ای را می توان از طریق تئاترش شناخت؛ چرا كه فلسفه و افكار آن جامعه در تئاتر متبلور می شود. با این حساب، باید ببینیم كه ما چقدر به تئاتر كشورمان بها داده ایم؟ چقدر از هنرمند عرصه تئاتر حمایت مادی و معنوی كرده ایم و حالا از او انتظار داریم اثری فاخر تولید كند؟

این هنرمند با تاكید بر این كه باید برای تئاترمان استراتژی داشته باشیم، گفت: هنرمندان را فراری ندهیم، به هنرمند اعتماد كنیم و فضا را برای فعالیتش ایجاد نماییم. البته هنرمند نیز باید اعتماد مسئولان را جلب كند و این اعتماد باید دوسویه باشد كه به اتفاق خوبی منجر شود.

نظری همچنین در پایان اظهار كرد: حوزه هنری در این سال ها تلاش خودش را كرده و بیشتر از بسیاری از نهادهای مسئول موثر واقع شده اما این اقدامات هنوز كافی نیست و از نظر مخاطب و سیاست گذار و سرمایه گذار و هنرمند در عرصه تئاتر كشور دچار مشكلاتی هستیم. یكی از مهم ترین كارهایی كه حوزه هنری می تواند در این عرصه انجام دهد، این است كه هنرمندان انقلاب را دور هم جمع كرده و هم اندیشی برگزار كند.

 

پایان پیام/

کد خبر 448444

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha