به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از مشهد، علی غلامی، عضو هیأت علمی و استاد دانشگاه امام صادق (علیهالسلام) با اشاره به شعارهای تعیین شده از سوی مقام معظم رهبری در سالهای پیشین، شب گذشته (9 فروردین) و در دومین روز همایش حیات طیبه که در محل مجتمع ولایت برگزار شده بود، گفت: بر خلاف تصور افکار عمومی، دولتها در تحقق اهداف شعار سال نقش کم رنگتری دارند و بیشترین بار بر روی دوش عامه مردم است.
وی با بیان اینکه همواره حق و حقوق ملت در رسانهها مطرح میشود، اما کسی از حقوق دولتها حرفی نمیزند، تصریح کرد: حضرت علی (علیهالسلام) در خطبه 34 نهجالبلاغه به روشنی حقوقی که حاکمیت بر گردن مردم دارد را بیان میکند.
استاد دانشگاه امام صادق (علیهالسلام) فرمان بردن از حکومت و امر به معروف و نهی از منکر حاکم را از جمله وظایف مردم در قبال نظام دانست و اظهار کرد: برای تحقق برخی از شعارهای سال، نقش مردم کاملاً محوری است، اما متأسفانه جامعه با بهانههایی از قبیل انجام کارهای ریشهای و بنیادی، از انجام اموری که بر دوش دارد، شانه خالی میکند.
غلامی با مطرح کردن شعار «حرکت به سمت اصلاح الگوی مصرف» که در سال 1388 توسط مقام معظم رهبری مطرح شده بود، تصریح کرد: همواره عادت کردهایم که چشم به دیگران داشته باشیم، مثلاً برای اصلاح الگوی مصرف همیشه دولت را مقدم شمردیم و حتی سعی کردهایم با انتشار آمارهایی، نقش دولتها در جلوگیری اتلاف انرژی و منابع افزایش دهیم، اما حاضر نیستیم برای تحقق اصلاح الگوی مصرف و جلوگیری از پدیده اسراف از خانه و ماشین خود مایه بگذاریم.
وی با مؤثر دانستن نقش گروههای مرجع، همچون مسئولین و مدیران، روحانیون و افراد سرشناس و مقبول در الگوسازی، یادآور شد: افراد مطرح در جامعه باید در رفتار، اخلاق و حتی انتخاب پوشاک خود حساسیت لازم را به خرج دهند، زیرا مردم آنها را به عنوان یک الگو در نظر دارند.
عضو هیأت علمی دانشگاه امام صادق (علیهالسلام) با بیان اینکه نمیتوان با پوشیدن کتوشلوار ایتالیایی، اهمیت مصرف پوشاک داخلی را تبیین کرد، افزود: برخی از مدیران و سخنرانها در حالی که لباس خارجی به تن دارند، از لزوم توجه به تولیدات ملی سخن میگویند.
غلامی با اشاره ظرفیتهای صدا و سیما در بخشهای فیلم و سریال جهت تبلیغ کالاهای ایرانی، خاطرنشان کرد: نمیتوان نقش رسانه ملی را در معرفی کالاهای با کیفیت ایرانی نادیده گرفت، اما قطعاً با ورود گروههای دانشجویی و مردمی به عرصه تبلیغ و توسعه تولیدات داخلی، میتوان گامهای مؤثرتری در جهت رشد اقتصادی برداشت.
وی فرموده مقام معظم رهبری در خصوص سپردن کارها به مردم را دستورالعملی بسیار واضح دانست و تصریح کرد: در اواخر سال گذشته ایشان فرمودند «هر کاری را که به مردم سپردهایم پیش رفته است»، پس مردم خود باید در مسائل مهمی از قبیل حمایت از تولید ملی و اصلاح شیوههای مصرف ورود کنند.
استاد دانشگاه امام صادق (علیهالسلام) در پاسخ افرادی که راه حمایت از تولید داخلی را یارانه دولت به واحدهای صنعتی میدانند، اظهار کرد: دولت تا چه وقت میتواند به این کارگاهها یارانه دهد؟ آیا نباید مردم خود به سمت این کالاها بروند و اگر اشکالی نیز در ساخت آن کالاها وجود دارد، برای رفع آن تلاش کنند؟
غلامی با بیان اینکه هنوز اهمیت استفاده از کالاهای ایرانی برای مردم کشورمان به خوبی تبیین نشده است، خاطرنشان کرد: مردم اطلاع ندارند که اگر یک ماشین لباسشویی یا یخچال خارجی تهیه کنند، چند کارگر ایرانی بیکار میشوند و پس از آن، زندگیهایی از هم میپاشد و فقر و تورم در کشور نمود پیدا میکند.
وی با اذعان به مشکلات برخی کالاهای تولید داخل، قهر با کالاهای ایرانی را شیوه غلط برخورد با این موارد دانست و افزود: با خرید کالاهای خارجی، کارگاهها بسته میشوند و کارگران نیز با بیکاری دست و پنجده نرم میکنند، اما میتوان در مقابل این قبیل تولیدات داخلی، تمهیدات دیگری اندیشید.
عضو هیأت علمی دانشگاه امام صادق (علیهالسلام) موج سازی و استفاده مؤثر از فضای تأثیرگذار و گسترده مجازی را به عنوان راه حلی مطلوب مطرح کرد و ادامه داد: نمونههای موفقی از فشار افکار عمومی به تولیدکنندگان و اصلاح برخی کالاهای ایرانی درپی این موج سازی وجود دارد که الگوهای مناسبی هستند.
غلامی در پایان مهمترین دلیل عدم تحقق شعارهای پیشین مطرح شده توسط مقام معظم رهبری را عدم درک صحیح دانست و خاطرنشان کرد: متأسفانه هنوز اهمیت بسیاری از موضوعات برای ما روشن نشده است و به همین علت حاضر نیستیم وقت و هزینهای به این مسائل اختصاص دهیم و سادهترین کار، یعنی نشستن به انتظار دولتها را انتخاب میکنیم.
پایان پیام/
نظر شما