از افزایش امید به زندگی تا انتقال تجربه گذشتگان در سایه صله رحم

خبرگزاری شبستان: سفارش دین اسلام بر به جای آوردن صله رحم حتی در شرایط خاص - از جمله مشرک بودن طرف مقابل – دلایل متعددی دارد که از جمله می‌توان به افزایش طول عمر در اثر انجام این عمل شایسته اشاره کرد.

حجت‌الاسلام والمسلمین عبدالکریم بهجت‌پور، عضو هیئت علمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی در گفتگو با خبرنگار اندیشه خبرگزاری شبستان در خصوص چرایی توصیه دین اسلام در به جا آوردن صله رحم و دیدار با خویشان و نزدیکان و تاثیر آن بر سبک زندگی اظهار کرد: بی تردید صله رحم یکی از شاخصه ها و علائمی است که می توان به وسیله آن یک فرد مسلمان را معرفی کرد.

 

وی ادامه داد: اسلام صله رحم را به عنوان یکی از راه های بسته شدن و گره زدن دل ها با یکدیگر توصیه کرده تا جایی که اگر خویشان فرد از نظر اعتقادی با شخص مسلمان توافق کلامی چه در رتبه ایمان و چه در اصل ایمان نداشته باشند، باز هم باید این سفارش دین را به جا آورد حتی اگر آن افراد مشرک باشند.

 

این قرآن پژوه تصریح کرد: اما سفارش دین اسلام بر به جای آوردن صله رحم حتی در شرایط خاص - از جمله مشرک بودن طرف مقابل – دلایل متعددی دارد که از جمله می توان به افزایش طول عمر در اثر انجام این عمل شایسته اشاره کرد.

 

وی با اشاره به اینکه البته این مساله از بُعد روان شناختی نیز قابل بررسی است، عنوان کرد: زمانی که یک انسان تنها بماند یا احساس تنهایی کند، لذت کافی از زندگی نمی برد و به دلیل آن که لذت کافی از زندگی نمی برد، انگیزه او برای ادامه حیات و تلاش کمتر شده و این معنا امروز برای افرادی که در ارتباط با مسائل روان شناسی تاملاتی دارند، کاملا قابل درک است.

 

 

حجت الاسلام بهجت پور با تاکید بر اینکه نقش ارتباطات در شادی درونی و به تبع آن تداوم حیات غیر قابل انکار است، بیان کرد: همان طور که ثابت شده است کشیدن سیگار موجب بروز بیماری های مختلف و کاهش طول عمر شده و امید به زندگی را کم می کند، به همین نسبت قرار گرفتن در شرایط مطلوب و رضایت از زندگی که یکی از وسیله های ایجاد آن برقرار ارتباط با خویشان و نزدیکان است، باعث افزایش طول عمر خواهد شد.

 

این پژوهشگر قرآنی با بیان اینکه اما اتفاق بعدی که در سایه این نوع ارتباطات به وقوع می پیوندد، هم افزایی میان خویشان است، اذعان کرد: به عبارت دیگر صله رحم که از موارد تاکید شده در دین اسلام است، فرصتی ایجاد می کند که انسان ها با یاری یکدیگر و انتقال داده ها، داشته ها و تجارت، به یک هم افزایی مطلوبی دست یابند.

 

وی بیان کرد: این نکته مهم است که ما سینه به سینه از یکدیگر تجربه و درس می گیریم و این مساله امکان ایجاد یک زندگی بهتر را برای افراد مهیا می کند و نباید نقش صله رحم را در حمایت و انتقال تجربه ها و هماهنگ کردن داشته های خانوادگی نادیده گرفت و فراموش کرد.

 

عضو هیئت علمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی در پایان یادآور شد: همان طور که امروز شاهدیم چگونه و تا چه اندازه تلاش می شود آثار باستانی و گذشتگان چه به صورت نگاشته های تاریخ و چه به صورت بناها، به آیندگان انتقال یابد و معتقدیم انتقال چنین دانش هایی موجب افزایش تجربه ها شده و به این ترتیب تا حدود زیادی جوامع از گرفتار آمدن در چرخه باطل و اشتباهاتی که گذشتگان مرتکب شده اند، برحذر خواهند ماند و در حقیقت صله رحم یکی از مواردی است که زمینه انتقال تجربه گذشتگان را به افراد فراهم می کند.

پایان پیام/

کد خبر 448196

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha