به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از حوزه هنری، سید علی موسویان، نویسنده و كارگردان تئاتر درخصوص لزوم حمایت از تئاتر انقلاب و دفاع مقدس گفت: این گونه از تئاتر كشور مانند سایر بخشهای آن به طور كلی دچار ضعف شده است و نیازمند حمایتهای جدی و عملی از طریق تامین بودجه مورد نیاز آن است. دلیل آن را میتوان در نبود نگاه جدی مسئولان به تئاتر بررسی كرد كه منجر به تخصیص نیافتن بودجه به تئاتر و هنرمندان آن میشود.
وی ادامه داد: در زمینه تئاتر كشور برنامه ریزی و بودجه وجود ندارد. این امر باعث میشود تئاتر به عنوان یك كالای فرهنگی در سبد كالای خانوادهها لحاظ نشود و به صورت جدی چه از سوی مسئولان و چه از سوی مردم جامعه پیگیری نشود. ما در تئاتر پتانسیلهای خوبی داریم كه متاسفانه روز به روز از میان میروند و تبدیل به یك فعل نمیشوند. این ضربه بزرگی برای هنر كشور است.
این نویسنده تئاتر با اشاره به سخنان مقام معظم رهبری درخصوص به كار گیری هنر به عنوان یك وسیله برای القای زیباییها و مسائل انسانی و دینی، تصریح كرد: ما از تئاتر به درستی نمیتوانیم استفاده كنیم و بتوانیم فرهنگ و دیدگاههای خوب را اشاعه دهیم؛ كاری كه كشورهای غربی به خوبی به آن پی بردهاند و با زبان هنر سعی در القای فرهنگ، سبك زندگی و مفاهیم مورد نظر خود دارند و تا حدودی موفق به این كار شدهاند.
وی افزود: نمایشنامه خوب اگر وجود نداشته باشد كار خوب صورت نمیگیرد، اما نباید فراموش كنیم كه یكی از عوامل انگیزشی برای برای یك هنرمند مسائل مالی و رفع دغدغه نیازهای اصلی است. در این شرایط میتوان انتظار داشت كه یك نویسنده مانند سایر هنرمندان، در صورت حمایت شدن، اثر قابل قبولی را ارائه دهد. این موضوع باعث میشود متون خوبی در حوزه تئاتر انقلاب، دفاع مقدس، عاشورا، رضوی و... داشته باشیم.
موسویان گفت: بسیاری از هنرمندان تئاتر به خصوص نویسندگان، به ورطه ناامیدی افتادهاند و ترجیح میدهند معاش گذران زندگی خود را از راهی به غیر از تئاتر تامین نمایند و این ضربه بزرگی بر پیكر تئاتر كشور ما است. امید دارم با بازگشت روال كار به سالهای گذشته، شاهد حمایتهای مالی و معنوی از هنرمندان تئاتر باشیم كه خود باعث اجراهای عمومی پربارتر خواهد شد.
پایان پیام/
نظر شما