به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از حوزه هنری، دكتر یدالله وفاداری، پژوهشگر تئاتر، بیان كرد: انقلاب اسلامی ما توانسته در محتوای تئاترهایی كه اجرا می شوند تاثیر زیادی داشته باشد و می بینیم كه به ارزش ها توجه می شود، اما با این حال در زمینه شكلی تاثیر زیادی نگذاشته و نمایش ها به همان سبك و سیاق قبل اجرا می شوند.
وی با تاكید بر این كه متون انتخابی برای نمایش ها تغییر كرده اند، گفت: با این حال نباید از نظر دور داشته باشیم كه كار خوب و ارزشمند، حمایت لازم دارد. اگر هنرمند را به حال خودش رها كنیم و از او هیچ پشتیبانی انجام ندهیم و بعد توقع داشته باشیم كه آثار فاخری را شاهد باشیم، انتظار بیجایی است.
این عضو مركز هنرهای نمایشی حوزه هنری اظهار داشت: نهادهای مختلف می توانند برای حمایت از تئاتر ارزشی وارد عرصه شوند، از نویسنده و كارگردان حمایت كنند تا افراد دلسوز و علاقه مند بدون دغدغه مادی فعالیت حرفه ای انجام دهند.
وفاداری تاكید كرد: یكی از مهم ترین خلاءهایی كه در این زمینه احساس می شود، تئاتر انقلابی و ارزشی برای كودكان و نوجوانان است. مضامین نمایش هایی كه برای كودكان به روی صحنه می رود غالبا همان مضامین اخلاقی و آموزشی است. درست است كه این مضامین در تمام دوره ها باید وجود داشته باشد اما وقتی ما واقعه ای به بزرگی انقلاب اسلامی در كشورمان داریم، نباید از آن غافل بمانیم و باید ابعاد مختلف آن را در آثار نمایشی برای كودكان نیز مطرح كنیم.
وی با اشاره به اهمیت بخش نمایش در آموزش به كودكان گفت: یكی از مهم ترین شیوه های تاثیرگذاری بر افراد، تاثیرگذاری غیرمستقیم است. هنر نمایش با توجه به این كه از نمادها و نشانه ها استفاده می كند، می تواند تاثیر درونی و غیرمستقیمی بر افراد بگذارد و یكی از مسیرهای قابل توجه برای نهادینه كردن ارزش ها و آرمان ها در كودكان و نوجوانان است.
دكتر وفاداری اظهار داشت: حوزه هنری از نهادهایی است كه با امكاناتی كه در اختیار دارد، با سالن های نمایشی، با هنرمندان و نویسندگان مرتبط و ... می تواند نقش مهمی در این زمینه ایفا كند. ایجاد گروه تخصصی نویسندگان و كارگردانان تئاتر كودك با مضامین انقلابی، ارتباط گرفتن با مدارس، سراهای محله و ... می تواند آشنایی این قشر از جامعه با اهداف انقلاب را فراهم كرده و آن ها را در برابر خطر حمله نرم دشمنان واكسینه كند.
پایان پیام/
نظر شما