به گزارش خبرگزاری شبستان، ایالات متحده آمریکا با سواستفاده از استراتژی مبارزه با مواد مخدر در حال اجرای دوباره سناریوی تاریخی خود مبتنی بر تبدیل کردن آمریکای مرکزی و کارائیب برای برآورده کردن اهداف استراتژیک و نظامی خود است.
با وجود بالا گرفتن بحث ها در کشورهای آمریکای لاتین درباره اینکه استفاده از گزینه های نظامی برای مبارزه با مواد مخدر هیچ گونه تاثیری بر تجارت مواد مخدر نداشته و تنها پیامد آن زیرپا گذاشتن حقوق بشر و تشدید بحران انسانی و فساد رسمی بوده است متاسفانه حضور نظامی آمریکا در این مناطق روبه روز در حال افزایش است.
حضور نظامی آمریکا در آمریکای شمالی و مرکزی در دو سال گذشته بیش از دوبرابر شده است و با وجود اینکه یک دادگاه کلمبیایی در تابستان سال گذشته حکمی را مبنی بر لغو توافقنامه استفاده آمریکا از پایگاه های نظامی را صادر کرد اما ساخت این پایگاهها در کلمبیا همچنان ادامه دارد.
قرار است در تابستان سال جاری میلادی با استفاده از بودجه تخصیص داده شده برای انجام عملیات گردان جنوبی آمریکا و عملیات و تسلیحاتی پنتاگون در آمریکای لاتین تسهیلات نظامی در کشورهای گواتمالا، نیکاراگوئه، اکوادور و بلیز تاسیس شود، اما بیشترین سرمایه گذاری های پنتاگون در این زمینه در پاناما و در پایگاه هوایی آمریکا در سوتو کانو انجام می شود.
داگلاس فراسر، فرمانده گردان جنوبی آمریکا منطقه مثلثی تشکیل شده توسط سه کشور هندوراس، السالوادور و گواتمالا را پرخشونت ترین منطقه روی زمین در دوران کنونی دانسته است و این منطقه دقیقاً همان منطقه ای است که بیشترین سرمایه گذاری نظامی آمریکا به بهانه مبارزه با مواد مخدر در آنجا انجام شده است.
کنگره آمریکا در سال جاری میلادی لایحه تخصیص بودجه 25 میلیون دلاری پادگان ها برای سربازان آمریکایی در پایگاه واقع در سوتوکانو و هندوراس را به تصویب رساند.
این پایگاه شامل 500 نیروی آمریکایی است و از آن به عنوان محل استقرار هواپیمایی استفاده شد که در جریان کودتای نظامی سال 2009 میلادی مانوئل زلایا رییس جمهوری هندوراس را برای خروج از کشور از آن استفاده کرد.
ایالات متحده آمریکا همچنین بودجه ای را نیز به ساخت یک پایگاه نظامی در کاراتاسکا در ساحل آتلانتیک اختصاص داده است که در قراردادهای پنتاگون از آن به عنوان محل عملیات رو به جلو یاد شده است و در ماه آوریل نیز پایگاه نظامی دیگری در جزیره گواناجا در ساحل کارائیبی هندوراس تاسیس شد و قرار است از این پایگاه نیز به عنوان مرکز عملیات ضد مواد مخدر استفاده شود.
بودجه اختصاص داده شده از سوی پنتاگون برای انجام عملیات در هندوراس که در مدت شش ماه پس از انجام کودتا امضا شد 19 میلیون دلار بیش از دو برابر بودجه اختصاص داده شده در همین مدت زمان در حدود دو سال قبل از انجام کودتا بود
پنتاگون همچنین در حال ساختن پایگاههای نظامی به ویژه پایگاه های دریایی در سواحل آمریکای مرکزی است و آموزش ها و عملیات نظامی مشترک در این منطقه در حال انجام است.
در السالوادور علاوه بر عملیات نیروهای ویژه که با شرکت نیروهای نظامی از 25 کشور به رهبری آمریکا در ماه ژوئن انجام می شود پروژه ساخت چندین شلیک خانه برای استقرار نیروهای ویژه آمریکایی که هزینه ای معادل 665 هزار دلار دربرخواهد داشت در دست اقدام است و تکمیل آنها تا ماه آگوست به طول می انجامد.
ساخت این پایگاه های نظامی نه تنها تاکنون هیچ کمکی به پیشرفت پروژه مبارزه با مواد مخدر نکرده است بلکه تنها موجب نسل کشی و قتل عام مردم بی گناه کشورهای آمریکا لایتن شده است.
در قرون 19 و 20 زمانی که ایالات متحده آمریکا بیشترین مداخله های نظامی خود را در آمریکای مرکزی و کارائیب داشت ابتدا کار خود از دریا آغاز کرد تا در زمانی که دچار کمبود پایگاه های نظامی ثابت در منطقه است بتواند اهداف خود را از طریق ناوچه های توپ دار عملی کند.
پس از آن آمریکا به تدریج با ساختن پایگاه های نظامی در پاناما و کوبا در اوایل قرن بیستم و در دوران جنگ جهانی دوم توانست قدرت خود را در این منطقه افزایش دهد و پاناما در آن زمان تبدیل به یک مرکز نظامی منطقه ای شد.
اما انعقاد معاهده های کانال پاناما در سال 1999 که توقف فعالیت های پایگاه های آمریکایی در پاناما را الزام آور می کرد اخراج نیروی نظامی آمریکا از پورتوریکو در سال 2003 و از اکوادور در سال 2009 میلادی، اقدامات ضدامپریالیستی از سوی بسیاری از کشورهای آمریکای لاتین و مرکزی و روی کار آمدن برزیل، چین به عنوان ابرقدرت های جدید موجب محدودیت فعالیت های نظامی آمریکا در آمریکای لاتین شد.
اما آمریکا باز هم دست از اقدامات خود برنداشت و بار دیگر باز هم به بهانه مبارزه با مواد مخدر کلمبیا را مرکز نظامی خود کرد.
آمریکا و کلمبیا در اکتبر سال 2009 میلادی توافقنامه ای را امضا کردند که به موجب آن واشنگتن مجاز به استفاده از هفت پایگاه نظامی به مدت 10 سال در کلمبیا شد.
اما در حال حاضر رهبران آمریکای لاتین متفق با یکدیگر فریاد اعتراض خود را علیه آمریکا بلند کرده اند و می گویند که مراکش های نظامی آمریکا علیه قاچاقچی های مواد مخدر تنها اوضاع را وخیم تر کرده و مشکلات را بیشتر می کند و در این میان تنها این سوال مطرح می شود که جوامع آمریکای لاتین که زمانی فریب استراتژی دروغین آمریکا مبنی بر مبارزه با مواد مخدر را خورده بودن اکنون چگونه می خواهند پاسخگوی مردم خود در رابطه با وجود پایگاه های نظامی و آمریکا در این مناطق باشند؟
پایان پیام/
نظر شما