حجت الاسلام و المسلمین یحیی جهانگیری سهروردی در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در قم، با بیان این که سخنرانی حضرت آیتالله خامنهای رهبر معظم انقلاب در اجتماع پرشور زائران در رواق امام خمینی (ره) حرم امام رضا (ع) را میتوان در سه بخش تقسیمبندی کرد، عنوان کرد: بخشی از پیام رهبر انقلاب اسلامی، نگاهی به ماهیت نوروز داشت و دلیل مطرح کردن این مسأله تقارن ایام نوروز امسال با ایام فاطمیه بود که مقام معظم رهبری (مدظله) قصد داشتند یک نقشهراهی را برای همیشه تاریخ ایران اسلامی بدهند.
تبدیل ماهیت نوروز به ماهیت ارزشی و معنوی
مبلغ بین المللی حوزه با بیان این که مقام معظم رهبری (مدظله) پاسخی برای همیشه تاریخ درباره غمها و شادیهای ملی و منطقهای داده است، گفت: به هر حال به خاطر ماهیت ایرانی اسلامی ما که بخشی از تاریخ تمدن ایرانی و بخشی از آموزههای معنوی اسلامی نشأت میگیرد، اینها روزی با هم تصادم مییابند.
وی ادامه داد: امسال ایام فاطمیه با ایام نوروز تصادم داشت و ممکن است در سالهای بعد، ایام دیگری با یکدیگر تلاقی داشته باشد و این سوال برای خیلی از افراد جامعه وجود داشت که کدام یک را مقدم بدارند که در این خصوص رهبر (مدظله) در بخش اول سخنان خود در حوزه تبیین ماهیت نوروز، برای همیشه تاریخ به این سوال پاسخ دادند که چگونه این مسأله مواجه شویم.
حجت الاسلام و المسلمین جهانگیری سهروردی تصریح کرد: آنچه از سخنان رهبر انقلاب اسلامی در تبیین ماهیت نوروز برمیآید این است که نوروز دیگر آن آئین پادشاهان ستمگر و ظلمگوی تاریخ نیست، بلکه نوروز ماهیت خود را به ماهیت ارزشی و معنوی تبدیل کرده است.
استاد حوزه علمیه قم تأکید کرد: مقام معظم رهبری (مدظله) عملا با این مطلب بیان کردند که نوروز هیچ گاه با باورهای مذهبی و متعالی، درگیر و متعارض نیست بلکه هم سو است.
مقام معظم رهبری (مدظله) نگاه فقهی به ماهیت نوروز داشتند
وی یادآور شد: امروز مردم ایران، لحظههای آغازین سال جدید در اماکن مذهبی حضور دارند و این موضوع نشان میدهد که ماهیت نوروز تغییر کرده است و مقام معظم رهبری (مدظله) به عنوان فقیه روشناندیش و آیندهبین با این بیان، نقشهراهی را برای مردم ایران تبیین کردند.
حجت الاسلام و المسلمین جهانگیری سهروردی بیان داشت: حقیقت این است که در خصوص تلاقی ایام نوروز با مناسبتهای مذهبی، همیشه سوالاتی وجود دارد و میتوان گفت که یک بحث فقهی است و در اینجا مقام معظم رهبری (مد ظله) به عنوان یک فقیه وارد شدند.
پژوهشگر مطالعات اسلامی افزود: امام خمینی (ره) فرمودند که خرید و فروش خون اشکال ندارد، زیرا ماهیت خرید و فروش خون تغییر کرده است و به واسطه آن میتوان یک فرد را نجات داد، آیتالله خامنهای (مد ظله) نیز نگاه فقهی به ماهیت نوروز داشتند و به عنوان فقیه فرمودند که ماهیت نوروز تغییر کرده است.
حفظ نظام اسلامی معروفترین معروف/اولویتهای مهم را گم نکنیم
وی با بیان این که بخشی دیگر از سخنان مقام معظم رهبری (مدظله) در حرم امام رضا (ع)، بحث معروفترین معروف و منکرترین منکر بود، عنوان کرد: رهبر انقلاب اسلامی (مدظله) فرمودند که امر به معروف و نهی از منکر باید در جامعه وجود داشته باشد ولی مهم این است که اولویتهای مهم را گم نکنیم.
در امر به معروف و نهی از منکر هدفهای کلی را به خاطر مسائل جزئی فدا نکنیم
حجت الاسلام و المسلمین جهانگیری سهروردی تصریح کرد: مقام معظم رهبری (مد ظله) به این پرسش که مهمترین منکر و بزرگترین معروف چیست، پاسخ دادند و فرمودند که امروز بزرگترین معروف و معروفترین معروف، حفظ نظام اسلامی و منکرترین منکر، تضعیف و از بین بردن نظام اسلامی است و این سخن رهبر نه فقط برای سال جاری بلکه برای همیشه تاریخ بوده است.
این مبلغ بین المللی گفت: رهبر انقلاب اسلامی در سخنان خود به این موضوع اشاره داشتند که ممکن است برخی زنان جامعه در حجاب خود کوتاهی کنند و یا افرادی باشند که برخی از منکرهای دین را مرتکب شوند، اما آنها دلشان برای نظام و انقلاب میتپد و در جایی که لازم باشد به صحنه میآیند.
وی اظهار داشت: ما گاهی اوقات در پدیده امر به معروف و نهی از منکر، به خاطر مسائل جزئی، هدفهای کلی را فدا میکنیم و در بحث حجاب ممکن است برخوردهای ما به گونهای باشد که اصل نظام هدف قرار بگیرد و برخی افراد به خاطر مسأله حجاب به انقلاب اسلامی بدبین شوند، در حالی که بسیاری از این افراد در مسیر انقلاب هستند و معروفترین معروف را شناختند؛ آیا به خاطر پوششی که منکر است، باید هدفهای متعالی را که حفظ نظام اسلامی است فدا کنیم؟.
حجت الاسلام و المسلمین جهانگیری سهروردی تصریح کرد: راهبردترین سخنان مقام معظم رهبری (مد ظله) این بود که مبادا کاری کنیم که به خاطر منکرهای جزئی، معروفترین معروف که حفظ نظام اسلامی است خدشهدار شود که این سخنان رهبر معظم را میتوان به سخنان امام راحل (ره) ارتباط داد که فرمود: «حفظ نظام اسلامی حتی بر نماز هم مقدم تر است».
استاد حوزه و دانشگاه افزود: بنا بر آموزههای دین اسلام «الصلاة عمود الدین؛ نماز ستون دین است»؛ اما امام خمینی (ره) در تبیین اولویتها، حفظ نظام اسلامی را مقدم بر نماز عنوان کردند، مقام معظم رهبری (مد ظله) نیز نقشهراهی را برای جامعه تبیین کردند که در بحث امر به معروف و نهی از منکر اولویتها را گم نکنیم.
تفاوت سخنرانی امسال رهبر با سالهای گذشته/ نقد دولت نباید موجب تضعیف دولت و نظام شود
وی عنوان کرد: سخنان رهبر معظم انقلاب تا بدینجا برای همیشه تاریخ بود ولی بعد از آن سخنانی ایراد کردند که برای این برهه از تاریخ بود و آن این بود که با توجه به بالا رفتن احتمال توافق ایران و پنج + 1، نظام جمهوری اسلامی ایران باید صدای واحدی را به دنیای اسلام مخابره کند.
حجت الاسلام و المسلمین جهانگیری سهروردی اظهار داشت: مقام معظم رهبری (مد ظله) در سخنان خود در حرم رضوی به این مورد اشاره داشتند که اگر دولت در جایی اشتباه میکند باید نقد شود و نقد دولت کار درست و ارزشی است، اما نقد دولت نباید موجب تضعیف دولت و نظام شود.
نویسنده کتاب «مصلحت در فقه» ادامه داد: گاهی به خاطر نقد دولت، هم دولت و هم نظام تضعیف میشود و مردم از نظام ناامید میشوند که بسیار خطرناک است.
وی تصریح کرد: امروز دنیا چشم به ایران دوخته است و توافق هستهای چه اتفاق بیفتد و چه اتفاق نیفتد، همه باید همدل باشیم و مهمتر این که همه باید همزبان هم باشیم؛ یعنی نه تنها دلهای ما یکی باشد، بلکه شعارهای ما نیز باید یکی باشد، باید به پا خیزیم و تجلی وحدت را داشته باشیم.
حجت الاسلام و المسلمین جهانگیری سهروردی بیان داشت: ممکن است به خاطر گرایشهای مخالف و موافق دولت، تشطط آرا وجود داشته باشد که در این مورد نیز مقام معظم رهبری (مدظله) نقشه راهی بیان کردند و فرمودند که تشطط آرا در قالب نقد خوب است اما باید همدلی و هم زبانی بین دولت و ملت نیز وجود داشته باشد.
مبلغ بین المللی حوزه با بیان این که سخنرانی امسال مقام معظم رهبری با سالهای گذشته بسیار متفاوت بود، گفت: سخنرانی رهبر معظم انقلاب در روز اول سال جاری فقط برای یک سال نبود بلکه برای همیشه تاریخ بود و باید سخنان ایشان را در سال های آینده نیز مد نظر قرار دهیم.
پایان پیام/
نظر شما