به گزارش خبرگزاری شبستان از اهواز، دکتر کریم بیت سیاح رئیس مرکز بهداشت غرب اهواز گفت: طرح بسیج سلامت نوروزی از ابتدای اسفند 93 تا ۱۵ فروردین با حداکثر امکانات و توان نیروی انسانی از ساعت 8 تا 20 با 12 اکیپ 2 نفره در سطح شهر و استقرار ناظرین در طول این مدت در ستاد مرکز بهداشت غرب که ضمن پیگیری شکایت های دریافتی مردم، کار نظارت بر 12 اکیپ را انجام بدهند، اجرا می شود.
وی عملکرد مرکز بهداشت غرب اهواز در طول مدت گذشته از آغاز طرح تا 5 فروردین ماه 1394 را شامل انجام تعداد یک هزار و 600 مورد بازدید از مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی، 520 مورد بازدید از اماکن عمومی(مسافرخانه، پارک و...)، 189مورد نمونه برداری از آب، 180 مورد نمونه برداری از مواد غذایی، یک هزار و 200 مورد کلرسنجی، 50 مورد برخورد با متخلفین بهداشتی و معدوم سازی سه تن مواد غذایی فاسد و تاریخ گذشته عنوان کرد.
وی از دیگر موارد انجام شده در این طرح، به تشکیل چهار جلسه برون بخشی، نصب 21 بنر با موضوعات بهداشتی، تهیه هزار عدد پمفلت بهداشتی و توزیع در محل استقرار کاروان های راهیان نور و مهمانان نوروزی، حضور در محل اسکان مهمانان نوروزی و نظرسنجی از آنان در مورد خدمات ارائه شده و.... اشاره کرد.
رئیس مرکز بهداشت غرب اهواز در پایان از شهروندان و میهمانان نوروزی درخواست کرد تا ضمن همکاری با ماموران بهداشت محیط، در صورت مشاهده هرگونه تخلف، موارد را به شماره تلفن گویای ۱۴۹۰ و یا شماره های تماس واحد کشیک 06133914220 اطلاع دهند.
وی با تاکید بر اینکه حفظ سلامت خانواده به خصوص در نوروز از اهميت ويژه اي برخوردار است، اذعان داشت: با توجه به تغييراتی که در الگوی مصرف غذايی خانوار در روزهای تعطیلات آغاز سال نو رخ می دهد بايد برای به حداقل رساندن مسائل ناشی از اين تغييرات نکاتی را رعايت کرد که مهمترین این نکات به شرح زیر می باشد:
- در ايام نوروز بهتر است برنامه غذايي مانند ساير زمان ها تنظيم شود.
- صرف آجيل و مغزها به عنوان ميان وعده و در مقدار متعادل باشد.
- همواره صبحانه يکي از مهمترين وعده های غذايی است.
- افراد بهتر است در ايام تعطيل شبها زودتر بخوابند تا صبح بتوانند با شادابی از خواب برخيزند و صبحانه کاملی شامل مقادير مناسبی نان، شير، پنير، گردو و... مصرف کنند.
- بهتراست از خوردن کره، خامه، سرشير تا حد امکان پرهيز و براي ايجاد تنوع غذايی در صبحانه ها از تخم مرغ، خيار، گوجه فرنگی، ميوه ها و آب ميوه استفاده کنند.
- زياده روی در مصرف شيريني و شکلات در ايام نوروز هم مانند ساير مواقع مي تواند منجر به بروز مشکلاتی براي سلامت شود.
- از غذاهای آبدار مثل سوپ ها، آش، ميوه های آبدار، سبزی های آبدار مثل خيار و گوجه فرنگيی و کاهو استفاده کنيد.
- از مصرف زياد چای و قهوه پرهيز کنيد.
- به اندازه مناسب تحرک بدنی و ورزش داشته باشيد.
بیت سیاح خاطر نشان کرد: هموطنان عزيزی که قصد مسافرت دارند بايد در طول سفر دقت کنند تا اصول تغذيه ای، بهداشت و ايمنی مواد غذايی را رعايت و به نکته های زير توجه کنند:
- در طول سفر مانند ساير مواقع به طور متناسب، متعادل و متنوع از تمام گروه های غذايی استفاده کنيد.
- برای جلوگيری از کم آبی و يبوست مقادير مناسبی آب بنوشيد.
- از خوردن غذاهای چرب، سرخ شده، شيرينی ها، شکلات و خامه اجتناب کنيد
- از ميوه ها به عنوان ميان وعده مناسب استفاده کرده و حتما قبل از استفاده آنها را خوب شستشو دهيد.
- بهتر است به جای مصرف نوشابه، از دوغ و نوشيدنی های کم کالری استفاده کنيد.
- برای برطرف شدن نياز مايعات بدن، آب بهترين نوشيدنی است، تا حد امکان از مصرف سانديس و نوشابه ها پرهيز کنيد.
- حتما در طول سفر به دريافت مقادير مناسب لبنيات دقت کرده و روزانه متناسب با نياز بدنتان حدود 2 تا سه ليوان شير يا ماست استفاده کنيد.
وی اضافه کرد: جهت حفظ ايمنی غذا و پيشگيری از انواع مسموميت های احتمالی، غذای مورد مصرف را بايد کاملا پخت؛ ممکن است با توجه به مدت تعطيلات و احتمالا تعجيل در ساعت حرکت در تهيه غذا کوتاهی شود، به گونه ای که غذا به ويژه گوشت ها به طور کامل پخته نشده و همين سبب آلودگی و فساد آن شود.
در صورت مصرف غذاهاd کنسروی قبل از مصرف از سلامت آنها اطمينان حاصل کنيد، در صورت مشاهده برآمدگی و فرورفتگی از مصرف آن ها خودداری کنيد؛ قبل از مصرف حتما آنها را 20 دقيقه بجوشانيد و بهتر است از خوردن سبزي ها به صورت خام به دليل احتمال آلودگی خودداری کنيد.
وی در پایان یاد آور شد: در صورتی که در هنگام سفر تمايل به مصرف غذا در رستوران داريد چند نکته را مورد توجه قرار دهيد:
- به رستوران های معتبر که اصول بهداشتی بيشتر در آنها رعايت شده است مراجعه کنيد. وضعيت بهداشت سالن، دستشويی ها، کارگران و ... تا حدی می تواند معيار سطح بهداشت رستوران باشد.
- در صورت امکان لوازم شخصی مانند قاشق، چنگال و ليوان مخصوص خود را همراه داشته باشيد.
- از مصرف بعضی از مواد غذايی مانند سالاد الويه، همبرگر، کباب کوبيده، پياز در مکان هایی قابل اطمينان نيستند، خودداری کنيد.
- به بهداشت فردی يعنی شستشوی دست ها قبل از مصرف غذا توجه کنيد.
- در مورد آب آشاميدنی در صورت امکان از آب معدنی استفاده شود و در غير اين صورت به بهداشت پارچ و ليوان ها توجه کنيد.
پایان پیام/
نظر شما