گذری به تاریخ با میزبانی امامزاده طاهر(ع)

خبرگزاری شبستان: محیط خاص و آرام بخش امامزاده طاهر(ع) با آن نورپردازی زیبا و بی نظیر با همراهی غروب روزهای نخستین بهار، امروز میزبان یکی از بزرگترین نمایشگاه های مذهبی در سطح کشور است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از البرز؛ نمایشگاه کوچه های بنی هاشم و یا نمایشگاه یاس نبوی، گذری به تاریخ به میزبانی امامزاده طاهر(ع) است، که در ایام فاطمیه مصادف با ایام نوروز میزبان خیل کثیری از علاقمندان به خاندان اهل بیت عصمت و طهارت علیه السلام است.

 

پیش از ورود به استان البرز بنرهای تبلیغاتی مهمانان نوروزی این استان را به بازدید از این نمایشگاه و زیارت امامزداه طاهر(ع) فرامی خواند، امامزاده طاهر نام امامزاده‌ای است واقع در شهر کرج که به واسطه مزار بسیاری از هنرمندان محل آمد و شد بسیاری از مردم است.

 

به منظور زیارت این امامزاده واجب التعظیم باید ابتدا از مسیر اتوبان کرج - قزوین و سپس از پل مهرشهر گذشت، در واقع این امامزاده در قسمت شرقی شهرک دریا و شمال باغ سیب مهرشهر و در حریم شمالی راه‌آهن کرج – قزوین واقع شده و راه دسترسی به آن از حریم راه فرعی آزادراه است، و بخشی از بنای فوق متعلق به دوره صفویه و بخش دیگر آن مربوط به دوره معاصر است.

 

مساحت اراضی آن بالغ بر شش هکتار است که در آن ساختمان حرم، صحن، پارک و فضای سبز، پارک کودک، پارکینگ خودرو، قبرستان و وضوخانه و بلوار شمالی با آب‌نمایی زیبا احداث شده‌است. ساختمان قدیم بقعه به علت فرسودگی بنا و انفکاک دیوارها در سال ۷۴ تخریب و ساختمان جدید با طرحی زیبا و درمساحت ۱۴۰۰ متر مربع بنا گردیده که دارای یک گنبد خانه، دو شبستان زنانه و مردانه، دو رواق شمالی و جنوبی، دو گل‌دسته و یک ایوان الحاقی زیباست. پارک و فضای بازی کودکان به مساحت شش هزار متر مربع در ضلع جنوبی حرم نمایی زیبا به آن بقعه بخشیده‌است.


گنبد بلند و نوساز و زیبایی دارد که مربوط به صحن و سرای امامزاده طاهر است. تاسیسات و بناهای قبلی امامزاده که کاملا تخریب شده بود توسط اداره اوقاف نوسازی شده‌است. مسئول امامزاده طاهر به نقل از اسناد و مدارک، نسبت امامزاده طاهر را به امام زین‌العابدین می‌داند ولی از سال دفن وی اظهار بی‌اطلاعی می‌کند.

 

امامزاده طاهر در محوطه بسیار وسیعی واقع شده، از این رو از برکت یکی از زیباترین گلزارهای شهدای این استان بهره مند است، هم چنین حیاط آن یکی از آرامستان های پر زائر است، آوازه این آرامستان به‌ واسطه شخصیت‌هایی است که در آن به خاک سپرده شده‌اند.

و اما؛ امروز به استثنای شخصیت هنرمندانی که در آرامستان این امامزاده آرمیده اند، نمایشگاهی بنا نهاده شده است، که فرصت درک بهار فاطمی را به انسان می دهد.

 

درب ورودی نمایشگاه با چند درخت نخل در حیاطی که دیوارهایش مزین به اسماء حضرت زهرا سلام الله علیها است، نخستین منظره از این نمایشگاه بی نظیر است.

 

داستان روایی، تصویری و صوتی گذری دارد به دل تاریخ به کوچه های بنی هاشم، ماجرا از آن جا آغاز می شود، که بانوی در تنهایی قبر فردی را ملاقات می کند، که به او می گوید: کسی که امام زمان اش را نشناسد به مرگ جاهلیت مرده است و این مقدمه سفر تاریخی آن 2 می شود.

 

سفر در گذر تاریخ آن ها را به کوچه های بنی هاشم می رساند، به مسجد پیامبر و آن لحظه ای که برای بار چندم پیامبر اسلام علیه السلام در مسجد با قرار دادن 2 انگشت در کنار یکدیگر مردم را به حفظ 2 امانت در کنار یکدیگر امر می کند.

سپس لحظات رحلت پیامبر اسلام به نمایش در می آید و راوی از بیان دیدگاه منابع معتبر اهل سنت بخشی از تاریخ را نقل می کند، که عنان حکومت در سقیفه افسار کش وسوسه ها و تردیدها شد.

هر غرفه نمایشگاه بالغ بر 10 دقیقه زمان می برد، زمانی که به واسطه تاریخ احساس نمی شود، و این چنین زمینه همراهی و ادامه راه می شود.

 

کوچه های بنی هاشم ادامه می یابد تا خود را درب خانه حضرت زهرا سلام الله می یابی، این جا آغاز مظلومیت اهل بییت(ع)  است؟ یا آن جا که جسد پیامبر اسلام دو شبانه روز بر روی زمین ماند؟ هنگامی که راوی روایت واقعه ای را می کند که بوی آتش و دود می دهد، حزب شیطان را می بینی که در آتش خود می سوزند و گمانشان چیز دیگری است.

 

مستندات روایی نمایشگاه بنا به گفته فراهم آوردندگان از قول بزرگان معتبر اهل سنت است.

 

به صحن و سرای خانه بهترین بانوی 2 عالم که میرسی، آرامش خانه تو را به خود می آورد از 10 غرفه نمایشگاه این غرفه هفتم است، اتاق های کاهگلی با چادری پر از گل های سپید یاس که بر زمین مانده و اتاق دیگر که رختخوابی پهن بر روی زمین شده است و بستر بیماری حضرت زهرا سلام الله است.

 

چاه و دلقی در وسط حیاط با پردازش نورهای سبز، و آن طرف تر آسیاب سنگی فرصتی برای تامل است.

 

بانویی که در ابتدای نمایشگاه در تنهایی وحشت قبر با همراهی همراه شده بود و تو را نیز در این مسیر همراه ساخته بود، به منزلی می رسد، که مزین به چادری بزرگ و سفید است و راه ورودی به آن چادر از گل های نرگس پوشانده شده است، همراه آن بانو به او می گوید که من محبت تو به اهل بیت علیه السلام و به امام زمان ات بودم و اکنون مژده دیدار مولایت را به تو می دهم.

 

بانوی محزون می گوید: چگونه با امامم دیدار کنم در حالی که از گناهان خود شرم دارم ؟ در این بین محبت اش به امام زمان اش پاسخ می دهد : امام تو هر لحظه شاهد و ناظر تو بوده و اعمال تو بر او عرضه می شده است.

 

 

آخرین منزل این نمایشگاه قبرستان بقیع است، قبرستانی که چهار تن از فرزندان حضرت زهرا سلام الله را در خود بدون مرقد و بارگاه جای داده است، این آخرین منزل است.

 

از خاک تا خاک، ابتدا و انتهای نمایشگاهی بود که فرصت یادآوری تاریخ را در بهار فاطمی به زائران امامزاده طاهر(ع) بخشید.

 

مهدیه دانایی

 

پایان پیام/

کد خبر 447825

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بنده خدا IR ۱۷:۱۷ - ۱۳۹۴/۰۱/۰۵
    2 0
    سپاس ، فوق العاده بود