حجت الاسلام کاظم لطفیان، مدیرکل تبلیغات اسلامی خراسان جنوبی در گفتگو با خبرنگار شبستان در بیرجند با اشاره به شخصیت ممتاز حضرت زهرا (سلام الله علیها) اظهار کرد: همه مسلمانان به فضائل آن حضرت اعتقاد و اقرار دارند و عامه مسلمانان با هر اندیشه و از هر مذهبی ارادت خود را به ساحت حضرت زهرا(سلام الله علیها) ابراز میکنند.
وی با بیان اینکه اگر کسی فضائل حضرت زهرا(سلام الله علیها) را انکار کند باید در مسلمانی او ترددید کرد، افزود: بحث شیعه و سنی نیست؛ هر کسی در دایره اسلام و معتقدین پیامبر اکرم (صلی الله علیه و اله و سلم) قرار بگیرد نسبت به دختر رسول خدا نیز ارادات ویژهای دارد و در طول تاریخی کسی منکر فضائل ایشان نشده است.
هيچ کس نسبت به شخصيت حضرت زهرا(سلام الله عليها) ترديد ندارد
مدیرکل تبلیغات اسلامی خراسان جنوبی گفت: گروهی ممکن است به برخی از رویدادهای زندگی ایشان تردید کنند اما نسبت به شخصیت ممتاز حضرت زهرا(سلام الله علیها) کسی انکار نکرده است.
حجت الاسلام لطفیان با بیان اینکه امروز اهل سنت معتقد است که برای عرض اردات به اهل بیت(علیهم السلام) در هر خانواده یک نفر را به نام خاندان پیامبر اکرم(صلی الله علیه و آله و سلم) از جمله حضرت فاطمه(سلام الله علیها) نامگذاری میکنند، تصریح کرد: بنابراین جریان عمومی اسلام گرایش بسیار مطلوبی به حضرت صدیقه طاهره(سلام الله علیها) دارد.
وی به تعابیر بعضی از علمای اهل سنت درباره حضرت زهرا(سلام الله علیها) اشاره کرد و بیان داشت: گاهی این تعابیر عمیقتر از تعابیر علمای شیعه است که اگر آن را شیعیان میگفتند حتماً متهم به غلو میشد ولی علمای اهل سنت به راحتی در تبیین فضایل دختر پیامبر اسلام قلمفرسایی و کوشش کردهاند.
چرا قبر حضرت زهرا (سلام الله عليها) مشخص نيست؟
مدیرکل تبلیغات اسلامی خراسان جنوبی تاکید کرد: جریان عمومی اهل سنت برای تبیین فضائل حضرت فاطمه(سلام الله علیها) کمتر خست به خرج داده و تقریباً تمام روایات در ارتباط پیامبر و حضرت زهرا(سلام الله علیها) مشترک و ترددیدناپذیر است.
حجت الاسلام لطفیان با بیان اینکه چرا محل دفن آن حضرت(سلام الله علیها) اکنون مخفی و دقیقاً مشخص نیست، گفت: این مهم سری از اسرار مربوط به اهل بیت(علیهم السلام) است که تا امروز مصلحت ندیدهاند که این راز حضرت علی و فاطمه(علیه السلام) را افشا کنند.
وی با اشاره به اینکه اگر قرار به افشای این سر بود در قبل از غیبت امام زمان(عج الله تعالی شریف) این اتفاق میافتاد چرا که همه ائمه اطهار(علیهم السلام) آگاه به قبر حضرت صدیقه طاهره(سلام الله علیها) بودند، تصریح کرد: اینکه تمام امامان بزرگوار در حفظ اسرار مخفی بودن قبر حضرت کوشیدند معلوم میشود قصه بسیار عمیق و قوی بوده که باید راجع به آن بزرگوار خیلی مسائل ناشناخته بماند.
مدیرکل تبلیغات اسلامی خراسان جنوبی به بدعهدی برخی از افراد بعد از پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله و سلم)نسبت به حضرت زهرا(سلام الله علیها) اشاره کرد و افزود: حضرت زهرا(سلام الله علیها) از رویدادهای بعد رحلت پدر بزرگوارشان خوشحال نبودند و شخصاً تصمیم و تشخیص بر وصیت مخفی بودن قبر و تدفین شبانه گرفتند.
حجت الاسلام لطفیان با بیان اینکه تدفین شبانه و مخفی بودن قبر تصمیم حضرت علی(علیه السلام) نبود که خود این نیز اسراری دارد، گفت: آن چیزی که امروز در جامعه بیان میشود ظاهر قضیه است و قطعاً این قضیه باطنی داشته است که ما از آن ناآگاه هستیم.
در رسيدن به انديشه حضرت زهرا(سلام الله عليها) نبايد غفلت شود
وی با تاکید بر اینکه امروز باید عطش خود درباره شخصیت حضرت زهرا(سلام الله علیها) را به سمت تبیین اندیشه والای ایشان ببریم، عنوان کرد: هر مسلمانی آرزو دارد که برای زیارت قبر مطهر حضرت برود و ابراز ارادت کند و این آرزو کاملاً منطقی است اما امروز مصلحت جامعه بر این قرار گرفته که قبر مطهر ایشان مخفی بماند.
حجت الاسلام لطفیان با بیان اینکه قبر حضرت علی(علیه السلام) نیز بنا به وصیتی که کرده بود، حدود صد سال مخفی ماند تا در زمان امامت امام صادق(علیه السلام) توسط آن حضرت قبر مطهر جد بزرگوارش آشکار شد، تصریح کرد: اما ائمه اطهار(علیه السلام) در مورد قبر حضرت زهرا(سلام الله علیها) این تشخیص را ندادند چرا که این سند معصومیت و مظلومیت شاید قرار باشد تا قیامت افشا نشود.
مدیرکل سازمان تبلیغات اسلامی خراسان جنوبی با بیان اینکه ما نباید از رسیدن به اندیشه حضرت فاطمه(سلام الله علیها)غفلت کنیم، افزود: آرزوی زیارت قبر مخفی حضرت باید به عنوان یک آرمان برای شیعه باقی بماند اما این هرگز به معنای غفلت از اندیشه ایشان نیست و باید تمام توجه خود را به این مهم معطوف کنیم که به اعتقاد من اهمیتش بسیار والاتر است.
حجت الاسلام لطفیان با اشاره به اینکه فضائل حضرت زهرا(سلام الله علیها) اینقدر توسعه فراوانی دارد که قلم و بیان قاصر از تبیین شخصیت ایشان است، گفت: پيامبراكرم(صلی الله و علیه و آله و سلم) حضرت زهرا(سلام الله علیها) را چنين توصيف مي كند: « لو كان الحسن شخصاً لكان فاطمه» اگر براي زيبايي تجسمي بود همانا فاطمه مي شد.
وی یادآور شد: به همين دليل فاطمه(سلام الله علیه) و زندگي حضرتش و همه اصول و فروع و متعلقات زندگي او زيباست و تجسمي است از زيبائي و پیامبر اسلام حضرت زهرا(سلام الله علیها) را به عنوان حقیقت زیبایی در عالم معرفی میکند.
مدیرکل تبلیغات اسلامی خراسان جنوبی با تاکید بر اینکه حضرت فاطمه(سلام الله علیها) تندیس همه خوبیهای عالم است، بیان کرد: اگر کسی بتواند این خوبیها را احصاء کند فاطمه(سلام الله علیها) را شناخته است که قاعدتاً این مهم برای ما قابل احصاء نیست.
حجت الاسلام لطفیان افزود: پیامبر اکرم(صلی الله علیه و آله و سلم) در ترسیم شخصیت حضرت فاطمه(سلام الله علیها) یک مفهوم گسترده و وسیع فرا روی ما قرار داده که هر جا زیبایی و خیری میبینید به نوعی منتصب به حضرت زهرا(سلام الله علیها) است لذا باید ابعاد گوناگون زندگی ایشان را تبیین کنیم.
برخي از تعابير امروزي جامعه؛ خلاف سلوک حضرت زهرا(سلام الله عليها) است
وی با بیان اینکه سبک زندگی حضرت زهرا(سلام الله علیها) در حوزه اجتماعی بسیار برجسته است، گفت: اما متاسفانه به آن عمل نمیشود و بعضی از تعابیری که امروز در جامعه است حداقل خلاف سلوک حضرت است.
مدیرکل تبلیغات اسلامی خراسان جنوبی ادامه داد: حضرت زهرا(سلام الله علیها) از یک سو فریاد میزند که «الْجارُ ثُمَّ الدّارُ؛ اول همسایه، سپس خانه» ولی ما میگوییم چراغی که به خانه روا است به مسجد حرام است و با این تعبیر مسئولیت اجتماعی خود را فراموش میکنیم امروز متاسفانه با بعضی ضربالمثلها تلاش برخی بر این است که مسئولیت اجتماعی خود را به فراموشی بسپارند یا تقلیل دهند.
حجت الاسلام لطفیان با تاکید بر اینکه سلوک اجتماعی حضرت زهرا(سلام الله علیها) فوق العاده بوده و به هیچ عنوان ایشان دچار غفلت اجتماعی نشده، تصریح کرد: حضرت به عنوان یک زن نقش محوری و آگاهانه در زمان حیات و بعد از رحلت رسول اکرم(صلی الله علیه و آله و سلم ) ایفا کرد.
نسخه فرشي حضرت زهرا(سلام الله عليها) را نتوانسته ايم به خوبي ارائه کنيم
وی بعد دوم زندگی حضرت زهرا(سلام الله علیها) را که امروز بسیار به آن نیازمندیم را بعد سیاسی ایشان ذکر کرد و افزود: حضرت زهرا(سلام الله علیها) سیاستمدار و زمانشناس تمام عیار بود و تحلیل سیاسی ایشان بسیار عمیق و قوی و آینده مدار بود اما سلوک سیاسی حضرت نیز امروز در جامعه مغفول مانده است.
مدیرکل تبلیغات اسلامی خراسان جنوبی با اشاره به اینکه نوع کنش و واکنش حضرت زهرا(سلام الله علیها) بعد از رحلت پیامبر (صلی الله علیه و آله و سلم) بر مبنای تئوریک بسیار قوی بنیانگذاری شده، بیان کرد: به هیچ عنوان کنشهای سیاسی حضرت زهرا(سلام الله علیها) روی میل شخصی ایشان رقم نخورده و بر اساس بنیان عقیدتی خاصی اتفاق افتاده است.
حجت الاسلام لطفیان به بُعد عقیدتی حضرت زهرا(سلام الله علیها) اشاره کرد و گفت: یک اشکال در تفکر ما وجود دارد که زندگی اهل بیت(علیهم السلام) را خیلی عرشی قلمداد میکنیم که باید هم بکنیم اما نسخه فرشی حضرت زهرا(سلام الله علیها) را نتوانستهایم به خوبی ارائه دهیم.
وی یادآور شد: حضرت فاطمه(سلام الله علیها) در شب عروسی پیراهن عروسیاش را بخشید. اما امروزه کدام عروسی در شب ازدواج خود صدقه میدهد که آن شب دغدغهاش، دغدغه اجتماعی باشد خیلی از زنان شب عروسیشان حواسشان به ظاهر و آرایش و لباسشان است اما حضرت در آن شب بعد اجتماعی زندگیش را تقویت کرد.
مدیرکل تبلیغات اسلامی خراسان جنوبی با اشاره به سلوک زندگی فاطمه (سلام الله علیها)، عنوان کرد: امروز نوع مهمانی که بخصوص در بخش بانوان است که برای هر مجلسی باید یک مدل لباس بپوشند اصلاً زیبا نیست و این سلوک اجتماعی منطقی نیست و در باب اسراف قرار میگیرد و در این جهت کاملاً خلاف سلوک حضرت عمل میشود.
حجت الاسلام لطفیان با بیان اینکه در مسئله فدک مبارزه حضرت زهرا(سلام الله علیها) اقتصادی نبوده بلکه عقیدتی و برای تبیین جایگاه اصلی عصمت و طهارت(علیه السلام) بوده، تصریح کرد: خطبه ی حضرت در مسجد پیامبر شاهد بر این مدعاست که پافشاری حضرت زهرا(سلام الله علیها) درقضیه ی فدک، صرفاً برای گرفتن یک قطعه زمین و میراث مادی نبوده است.
وی افزود: بر فرض به زهرا(سلام الله علیها) ده تا مثل فدک را میدادند در زندگی حضرت که تحولی ایجاد نمیشد آن به عنوان یک سمبل برایش مهم بود که پشت صحنه این موضوع نیز بحث عقیدتی مطرح است نه بحث اقتصادی.
آينده بشريت بر مدار سلوک فاطمه است
مدیرکل تبلیغات اسلامی خراسان جنوبی گفت: پشت صحنه نگاه حضرت زهرا(سلام الله علیها) اعتقاد به امامت اهل بیت(علیهم السلام) نهفته بود و هر چیزی که جایگاه ائمه اطهار(علیه السلام) را خدشهدار میکرد حضرت پشت آن میایستاد چه میخواست فدک باشد چه چیز دیگری باشد لذا باید به این موضوعات با نگاه عقیدتی نظر بیاندازیم.
حجت الاسلام لطفیان با بیان اینکه محور جامعهسازی و خودسازی حضرت فاطمه(سلام الله علیها) ممتاز است، ادامه داد: حضرت در محور جامعهسازی آنقدر خوب عمل کرده که همان سلوک توسط ائمه اطهار(علیه السلام) دنبال شده و آینده بشریت بر مدار سلوک فاطمه(سلام الله علیها) بنیانگذاری خواهد شد.
وي به حديثي از امام زمان (عج الله تعالی شریف) اشاره كرد و گفت: امام زمان (عج) ميفرمايد « وفي ابنة رسول الله(صلی الله علیه و آله وسلم) لي اسوة حسنة» يعني در وجود فاطمه زهرا (سلام الله علیها) براي من الگو و سرمشق زيبايي است و بر همین اساس مسیر آینده بشریت را سلوک فاطمه(سلام الله علیها) در همه ابعاد روشن خواهد کرد.
مدیرکل تبلیغات اسلامی خراسان جنوبی افزود: از این بالاتر چیزی نداریم که مصلح کل عالم در آینده بشرییت نقشه راه خود را از مادرش فاطمه(سلام الله علیها) گرفته باشد.
دليل اختلافات در تاريخ شهادت حضرت زهرا(سلام الله عليها) چيست؟
حجت الاسلام لطفیان در خصوص شهادت حضرت زهرا(سلام الله علیها) اظهار کرد: در این مورد دو نوع نگاه وجود دارد که از یک واقعیت تاریخی بعد رحلت رسول اکرم(صلی الله علیه و آله و سلم) نشأت گرفته یک گروه معتقد است که حقوق اهل بیت(علیهم السلام) در جامعه رعایت نشد و نسبت به دختر پیامبر بیتوجهی شد و گروهی دیگر معتقد است که هیچ جفای به دختر پیامبر صورت نگرفته است.
وی ادامه داد: شهادت یا مرگ طبیعی حضرت زهرا(سلام الله) تحلیل خاص خود را دارد که باید در یک بستر تاریخی تحلیل شود.
مدیرکل تبلیغات اسلامی خراسان جنوبی با اشاره به اینکه در خصوص تاریخ شهادت زهرا(سلام الله علیها) اختلافاتی وجود دارد، گفت:علت شایع اختلاف به این برمیگردد که ظاهراً چون لفظ هفتاد و نود در زبان عربي شبيه به همديگر نوشته ميشود «سبعون و تسعون»، لذا دو گونه نقل مشهور در خصوص زمان شهادت آن بزرگوار شده يكي هفتاد و پنج روز بعد از وفات نبي مكرم و يكي نود و پنج روز، اما بر اساس شواهد تاریخی روایت 95 روز متقن تر است.
حجت الاسلام لطفیان با اشاره به تقارن ایام نوروز امسال با شهادت حضرت فاطمه(سلام الله عليها) بر لزوم حفظ حرمت و شئون هر چه بیشتر و بهتر ایام فاطمیه در تعطیلات نوروزی تاکید کرد.
لزوم توجه به مساله همسرداري و خانه داري حضرت زهرا(سلام الله عليها)
وی همچنین در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه مسایل درس آموز حیات فاطمه (سلام الله علیها)، مسأله همسرداری و خانه داری اوست، گفت: حضرت زهرا (سلام الله علیها) در اين رابطه به امام علی(علیه السلام) سه نکته ممتاز زندگیش را مي فرمايند: «اي پسر عمو! از روزي که با تو زندگي کرده ام نه به تو دروغي گفته و نه خيانتي کرده و نه با تو مخالفتي ورزيده ام».
مدیرکل تبلیغات اسلامی خراسان جنوبی با بیان اینکه متاسفانه امروز در سبک زندگیها این سه نکته ممتاز فراموش شده، تصریح کرد: امروز توهم خیانت برخی زندگیها را دچار فروپاشی کرده و حریم زندگیها به دروغ آلوده شده است.
حجت الاسلام لطفیان ادامه داد: زن و مرد نباید اجازه دهد همسرش توهمی داشته باشد که کاری را بدون هماهنگی طرف مقابل انجام میدهد البته درست است که در برخی از ابعاد زندگی صاحب اختیار هستیم اما زندگی وقتی مشترک شد باید زیر نظر هر دو نفر اداره شود.
وی با اشاره به اینکه امروز بعضی به حکم قانون مانند تعهد قانونی در دادگاه و مهریه زندگی میکنند، عنوان کرد: با این حکمها میشود دو نفر را وادار کرد با هم زندگی کنند اما هیچ حکم قانونی نمیتواند دو نفر را وادار کند که همدیگر را دوست داشته باشند.
مدیرکل تبلیغات اسلامی خراسان جنوبی تاکید کرد: این از هنرمندی زن و مرد است که کاری بکنند که فراتر از مکتوبات قانونی عشق در زندگیشان مبادله شود و حضرت فاطمه (سلام الله علیها) این هنرمندی را داشتند که در رد و بدل کردن عشق صحنه زندگی خود را مدیریت کنند.
پایان پیام/
گفتگو؛ زهرا مهرور
نظر شما