به گزارش خبرگزاری شبستان از قزوین، مصطفی متولی، بخشدار آوج، امروز (21 خرداد) در جلسه انجمن کتابخانه های عمومی بخش آوج گفت: خانه فرهنگ آوج با حدود یک هزار متر مربع مساحت در مجموعه شهر راه اندازی می شود که نقشی مهم در ارتقای خدمات رسانی به علاقه مندان فرهنگ و ادب آوج دارد.
وی اظهار داشت: این خانه فرهنگ به عنوان مجموعه ای برخوردار از فعالیت های فرهنگی تفریحی آموزشی می تواند پاسخگوی نیازهای علاقه مندان باشد.
متولی ادامه داد: به منظور توسعه کتاب و کتابخوانی در این بخش نیز، زمینی به مساحت حدود 900 متر در مرکز روستای شهید آباد در نظر گرفته شده که پس از انجام مراحل مقدماتی، کتابخانه ای مجهز در آن ساخته می شود.
وی خاطرنشان کرد: اختصاص زمینی برای ساخت کتابخانه در روستاهای هرائین، پرسبانج، اردلان دشتک و حصار ولیعصر از برنامه های دیگر است که طی ماه های آینده پیگیری می شوند.
بخشدار آوج تاکید کرد: در حال حاضر کتابخانه های موجود با برخی مسائل و کمبودها دست و پنجه نرم می کنند که لازم است برای رفع این مشکلات برنامه ریزی های مدونی صورت بگیرد.
متولی برگزاری جلسات انجمن کتابخانه های عمومی را راهکاری موثر برای بررسی دقیق مسائل کتابخانه ها دانست و افزود: از جمله مسائلی که باید مدنظر قرار گیرد، غنی سازی منابع کتابخانه ها است زیرا کمبود منابع موجب رکود مراجعه به کتابخانه هاست.
وی یادآور شد: با توجه به اینکه کتابخانه ها برای پرداخت هزینه های جاری و تجهیز، نیازمند دریافت سهم نیم درصد درآمد شهرداری ها هستند، باید مسئولان مربوطه همکاری های لازم را در این زمینه داشته و به وظایف قانونی خود در این راستا عمل کنند.
متولی با اشاره به نقش مهم توسعه سطح فرهنگ در عقلانی تر شدن مصرف در جامعه اضافه کرد: اصلاح الگوی مصرف خانوارها به اصلاح اندیشه ها و باورهای مصرفی جامعه نیاز دارد.
وی ادامه داد: باورهای مصرف کننده نتیجه یادگیری شناختی است، این باورها نمایانگر شناخت و استنباط هایی است که یک مصرف کننده در مورد پدیده ها ویژگی های آنها و منافع حاصل از آن ها دارد که در این زمینه هرچه دانش عمومی جامعه بیشتر شود نوع و شیوه مصرف افراد بیشتر اصلاح می شود.
متولی تاکید کرد: کتابخانه های عمومی منبعی برای افزایش دانش عمومی جامعه هستند که کمک می کنند دانایی افراد افزایش یافته و به مرحله بالاتری از شناخت دست پیدا کنند تا تفکرات آن ها در تصمیم گیری ها عقلانی تر شود.
بخشدار آوج خاطرنشان کرد: استفاده افراد از منابع اطلاعاتی کتابخانه های عمومی، افق دید آنها را نسبت به آینده افزایش داده و احساس مسئولیت در قبال نسل های بعد بیشتر می کند، همان طور که نسل امروز در نگه داری منابع تجدید نشدنی و ملی حساسیت و دقت بیشتری نسبت به گذشتگان خود دارند.
وی ادامه داد: بنابراین کتابخانه های عمومی با گسترش کتابخوانی و مطالعه، باعث تعمیق و نهادینه شدن باورهای صحیح مصرف در جامعه می شوند.
متولی گفت: با توجه به مسائل مذکور بخشداری آوج حمایت از برنامه های کتابخانه های عمومی برای دستیابی به اهداف عالی توسعه مطالعه در جامعه را اولویت مهم خود می داند.
پایان پیام/
نظر شما