گروه قرآن و معارف خبرگزاری شبستان: غفلت مسلمانان از توصیه حکیمانه و آینده نگرانه پیامبر(ص) و فراموش کردن قرآن و متروک و منزوی شدن در بین آحاد جامعه سبب شد تا مستکبران چه در پوشش اسلامی و چه در هیبت غیر اسلامی با سلطه بر مسلمانان آنان را از پیشرفت مادی و معنوی بازدارند.
بازنگری به زندگی روزمره و بهره مندی از سبک زندگی قرآنی و اسلامی، راهگشای بسیاری از چالش های پیش رو است. متن زیر که از بیانات مقام معظم رهبری پیرامون کتاب انسان ساز قرآن است، می تواند دریچه ای نو برای شناخت حقایق بیشتر از این کتاب الهی باشد.
بی سوادی قرآنی در نظام جمهوری اسلامی ایران عیب
آموزش قرآن کریم به ویژه در نظام جمهوری اسلامی ایران، بایستی بیش از همیشه مورد توجه قرار گیرد. نظام خانواده اولین محلی است که می بایستی قرآن کریم را به کودکان و نونهالان آموزش دهد .
در مرحله بعد آموزش و پرورش و سایر موسسات و سازمان ها بایستی با جدیت روخوانی قرآن کریم را دنبال کنند. در هر حال، انقلابی که بر اساس اسلام و قرآن و ولایت پیروز شده و برهمین مبنا ماندگار خواهد بود، روز به روز باید تمسک آن به حبل متین الهی بیشتر گردد و این امر با آشنایی و آموزش و انس و تدبر ملت و به ویژه جوانان آن با قرآن میسر خواهد شد.در جمهوری اسلامی ایران، عیب است که افراد بویژه تحصیل کرده ها از خواندن قرآن نا توان باشند.
نقش پدر و مادر در تربیت قرآنی فرزندان
پدر و مادرم، پدر و مادر خیلی خوبی بودند.مادرم یک خانم بسیار فهمیده، با سواد، کتابخوان، دارای ذوق شعری و هنری، حافظ شناسس، البته حافظ شناس که می گویم، نه به معنای علمی و اینها، به معنای مأنوس بودن با دیوان حافظ ، با قرآن کاملا آشنا بود و صدای خوشی هم داشت.
ما وقتی بچه بودیم، همه می نشستیم و مادرم قرآن می خواند؛ خیلی هم قرآن را شیرین و قشنگ می خوان. ماها دورش جمع می شدیم و برای ما به مناسبت، آیه هایی را که در مورد زندگی پیامبران هست؛ می گفت.من خودم اولین بار زندگی حضرت موسی(ع)، زندگی حضرت ابراهیم(ع) و بعضی پیامبران دیگر را از مادرم به این مناسبت شنیدم. قرآن که می خواند؛ به این جا که می رسید، بنا می کرد به شرح دادن.بعضی از شعرهای حافظ را که الان هنوز یادم است، بعد از سنین نزدیک شصت سالگی از شعرهایی است که آن وقت از مادرم شنیدم؛
امام خمینی(ره) مجسمه ای از ارزشهای انقلاب ما بود
امام بزرگوار ما، مجسمه ای از ارزشهای انقلاب ما بود. از یکی از همسران پیامبر اکرم (ص) خواستند که آن بزرگوار را توصیف کند. در جواب گفت: کان خلفه القرآن یعنی قرآن مجسم بود.
ما امروز درباره امام بزرگوارمان باید عرض کنیم که او اسلام انقلابی مجسم، اسلام ناب مجسم در زندگی و اخلاق و احساسات و تصمیم گیری ها و نیز فانی برای خدا بود. خدای متعال هم به او پاداش داد، کاری که به دست این بزرگوار در این دوران انجام گرفت، کاری بی نظیر بود. بعد از کار پیامبران اولوالعزم کسی چنین حرکت عظیمی انجام نداده بود.
شرایط کنونی غفلت برای ما حرام است
ما ملت ایران باید بتوانیم در پرتو تعالیم اسلام با تمسک به اسلام و قرآن و در جهت رهنمودهای امام بزرگوار راحل مان، به سمت هدف های متعالی این انقلاب حرکت مان را با شتاب هرچه بیشتر ادامه بدهیم. یک لحظه توقف جایز نیست، ما باید بدانیم دشمنان زخم خورده –آنهایی که امیدوار بودند اسلام از دنیا محو بشود و علیرغم خواست آنان، اسلام روز به روز در دنیا عالمگیرتر شده است- همچنان در کمین اند تا ما یک لحظه غفلت کنیم لذا غفلت برای ما حرام است.
منبع: کتاب قرآن کتاب زندگی در آیینه نگاه رهبری
پایان پیام/
نظر شما