خبرگزاری شبستان- سرویس قرآن و معارف : در سال 1393 همگام با فرمایشات مقام معظم رهبری مبنی بر عزم ملی و روحیه جهادی برای تحقق حماسه فرهنگی و اقتصادی موقعیت مناسبی دست داد تا در قله برنامه های فرهنگی و اقتصادی کشور به به فعالیت قرآنی دستگاه ها و نهاد های قرآنی بپردازیم از این رو طی گفت و گویی با حجتالاسلام سید حسین کوششی، مدیرعامل اتحادیه مؤسسات قرآنی ـ مردمی کشور از کم و کیف برنامه های این سازمان در سال جاری مطلع می شویم که از نظرتان می گذرد.
توانمند سازی مدیران موسسات قرآنی، اولویت برنامه های سال 94
به عنوان اولین سوال مهم ترین رویکرد اتحادیه موسسات قرآنی در سال آتی چیست؟
توانمندسازی مدیران مؤسسات قرآنی در قالب برگزاری دوره های آموزشی مدیریتی و ارتقای سطح بینش آنها، از سرفصل برنامه های ما در سال 94 است.
گفتنی است از 20 تا 21 فروردین ماه سال 94 همایش ملی مدیران اتحادیه های موسسات قرآنی و مردم نهاد استان های کشور در یزد با رویکرد تبیین سیاست ها و برنامه های سال 94 برگزار می شود.
در حوزه تبلیغ و ترویج نیز همفکری و هم اندیشی با مدیران استانی به صورت امر جدی مطرح است و در حوزه اطلاع رسانی و فضای مجازی، تقویت خبرگزاری قرآنی که به صورت داخلی راه اندازی شده یکی از برنامه های اتحادیه است و برگزاری همایش های استانی در سطح کشور و مؤسسات تحت پوشش از جمله کارهایی است که انجام خواهد شد.
برگزاری دوره های تربیت مربی سبک زندگی
چقدر در تحقق مطالبات رهبری پیرامون مسائل قرآنی و سبک زندگی موفق هستید؟
یکی از منویات مقام معظم رهبری ترویج سبک زندگی قرآنی و اسلامی است و ما با استفاده از ظرفیت موسسات قرآنی مردم نهاد این هدف را دنبال می کنیم.
یکی از کمبودهای ما در این حوزه نبود معلمان زبده برای آموزش سبک زندگی است از این رو دوره های تربیت معلم سبک زندگی در سراسر استان های کشور برگزار می شود؛
گفتنی است؛ در راستای ترویج سبک زندگی اسلامی و قرآنی دوره های تربیت مربی سبک زندگی در سال 94 برگزار می شود؛بر همین اساس کارگروهی مشخص شده که جداول کلاس های آموزشی و منابع کلاس ها را تنظیم می کنند.
پیش بینی این است که بتوانیم در سال 94 حدود 1000 نفر معلم با تخصص سبک زندگی دینی در سطح کشور آموزش دهیم.
گسترش آموزش همگانی قرآن با رویکرد روخوانی، روانخوانی و حفظ قرآن
در بحث گسترش آموزش های عمومی قرآن چقدر از ظرفیت موسسات مردمی استفاده می کنید؟
در بحث توسعه و ترویج آموزش عمومی قرآن کریم اعم از روخوانی، روانخوانی، صحت نماز و حفظ قرآن فعالیت های خود را در سال 94 گسترش خواهیم دید.
برای آنکه بتوانیم مباحث مرتبط با حوزه قرآن را به صورت جدی بررسی کنیم ضرورت داشت که مرتبط با هر بخش، یک کارگروه تخصصی، کار کارشناسی انجام دهد و مباحث را در آنجا واکاوی کند، لذا چندین کارگروه در اتحادیه تشکیل شد و این کارگروه ها توانسته اند برکات خوبی را در حوزه های مختلف داشته باشد.
حمایت از فعالیت های پژوهشی موسسات قرآنی
آیا صرفا فعالیت های شما به حوزه آموزش قران منحصر می شود؟
گسترش فعالیت های پژوهشی و شناسایی موسسات توانمند از جمله رویکرد برنامه های سال 94 است بر همین اساس موسسات قرآنی که در حوزه پژوهشی فعالیت دارند را شناسایی و از پژوهش های کاربردی آنها حمایت می کنیم.
همچنین برخی مؤسسات در حوزه آموزش عمومی و برخی در حوزه تبلیغ و ترویج قوی هستند که باید رتبه بندی دقیق صورت بپذیرد تا متناسب با توان مؤسسات به آنها مأموریت های مختلف واگذار شود.
در حوزه تبلیغ و ترویج نیز همفکری و هم اندیشی با مدیران استانی به صورت امر جدی مطرح است و در حوزه اطلاع رسانی و فضای مجازی، تقویت خبرگزاری قرآنی که به صورت داخلی راه اندازی شده یکی از برنامه های اتحادیه است و برگزاری همایش های استانی در سطح کشور و مؤسسات تحت پوشش از جمله کارهایی است که انجام خواهد شد.
گسترش و ساماندهی نمایشگاه های قرآن و دستاوردهای موسسات
یکی دیگر از برنامه هایی که در حوزه تبلیغ و ترویج فعالیت های قرآنی مورد توجه است بحث برپایی نمایشگاه قرآن است.
برپایی نمایشگاه های قرآن و معرفی دستاوردهای موسسات قرآنی را در سال آینده ساماندهی کرده و گسترش می دهیم.
راه اندازی بانک اطلاعات قرآنیان/ شناسایی 5 هزار فعال قرآنی
برای ایجاد وحدت رویه و انسجام در برنامه ها چه اقداماتی را انجام داده اید؟
راه اندازی سامانه فعالان قرآنی و تهیه بانک جامع اطلاعات آنها از جمله اقداماتی است که صورت گرفته و تاکنون بیش از 5 هزار فعال قرآنی از سراسر کشور شناسایی و از دورترین نقاط کشور انتخاب شده اند.
ضمن شناسایی فعالان قرآنی در عرصه های مختلف برنامه های خود را با تمرکز و جامعیت بیشتر اجرا می کنیم.
توسعه فضای قرآنی در هیئات مذهبی/پیش بینی ویژه برنامه ها در ایام فاطمیه
برای توسعه فضای قرآنی در هیئات مذهبی چه برنامه ای را پیش بینی کرده اید؟
با عنایت به جایگاه قرآن و اهمیت و نقش بیبدیل آموزههای انسانساز و روشنیبخش آن در هدایت و رشد و بالندگی فکری، اخلاقی و رفتاری آحاد جامعه و در راستای تحقق منویات مقام معظم رهبری جهت ارتقای زمینههای انس و آشنایی با قرآن کریم در هیأتهای مذهبی، تفاهم نامه ای بین چهار سازمان امضا شد.
در راستای توسعه و ترویج برنامه های قرآنی در هیئات مذهبی ضمن امضای تفاهم نامه با سازمان تبلیغات اسلامی و شورای هیئات مذهبی از ایام فاطمیه برنامه های خود را اجرا می کنیم.همچنین این رویکرد را در سال 94 با قوت بیشتری پیش خواهیم گرفت.
گفتنی است تدوین چشمانداز و سند راهبردی فعالیتهای قرآنی هیئت مذهبی کشور، طراحی و اجرای برنامههای آموزشی عمومی و تخصصی قرآن کریم و تربیت کادر آموزشی هیأتهای مذهبی کشور، طراحی و اجرای برنامههای تبلیغی و ترویجی قرآنی (کرسیهای تلاوت، ختم قرآن، مسابقات و محافل قرآنی)، تولید محتوای قرآنی برای مسئولان، خطیبان و مداحان هیأتهای مذهبی و طراحی و اجرای آموزشهای مجازی قرآنی از طریق درگاههای هیأتهای مذهبی از جمله برنامه های پبش بینی شده در راستای توسعه فضای قرآنی در هیئت های مذهبی است.
همچنین طراحی محصولات، نمادها و پوسترهای قرآنی ویژه هیأتهای مذهبی، طراحی و ایجاد محملهای لازم جهت فضاسازی و ارتقای فرهنگ و باورهای قرآنی در بین مخاطبان و اطلاعرسانی متقابل فعالیتهای دینی و قرآنی از طریق درگاههای مؤسسات قرآنی و تشکلهای دینی از دیگر برنامه ها است.
پایان پیام /
نظر شما