محمدرضا یوسفی، کارشناس قرآن و مدیریت در گفتگو با خبرنگار اندیشه خبرگزاری شبستان در پاسخ به این سوال که چگونه می توان امید به آینده را در میان جوانان بارور کرد، گفت: این مساله ابعاد گوناگونی دارد که از زوایای مختلف می توان به آن پرداخت.
وی با تاکید بر اینکه در آموزه های دینی ناامیدی پس از شرک، از بزرگترین گناهان محسوب می شود، ادامه داد: در بسیاری مواقع متاسفانه جوانان در مشکلات گذشته خود فرو رفته یا از ترس مشکلات آینده از راهی که قصد پیمودن آن را دارند اعم از مادی و معنوی، باز می مانند که قطعا این از کید و مکر و وسوسه شیطان است.
یوسفی تصریح کرد: در این راستا باید الگوهای مناسب به جوانان معرفی شده و سختی هایی که آنها در رسیدن به موقعیت تحصیلی، شغلی، مالی، معنوی و ... را متحمل شده اند، بازگو کرد تا زمینه رشد و امید در دل جوانان ایجاد شود که این مساله همت بالای رسانه ها را می طلبد.
وی نقش اعتقادات دینی و ایمان به خدا و معاد را در راستای ایجاد امید موثر عنوان کرد و گفت: مطابق با آموزه های دینی، خداوند همه افراد حتی گناهکاران را به امیدواری و اجتناب از یأس دعوت کرده است که توجه به این مساله را نباید دست کم گرفت.
این استاد حوزه تصریح کرد: اما در راستای ایجاد امید در میان جوانان باید نوع نگاه به مشکلات نیز مشخص شود؛ گاه برخی افراد از مشکلات پلی برای پیروزی می سازند و برخی مسائل و معضلات را سد و مانعی برای نرسیدن به موفقیت. بنابراین، نباید فراموش کرد که رسیدن به خواسته ها و موفقیت، تاوانی می طلبد که باید آن را پذیرفت.
وی در پاسخ به این سوال که چگونه می توان پذیرش سختی ها و مشکلات را در راستای رسیدن به موفقیت قبول و خود را آماده کرد، افزود: نخست نباید اجازه دارد ناامیدی در ما رخنه کند و در مرحله بعد آگاه شویم که در مسیر موفقیت، سربالایی ها و سرپایینی ها و فراز و فرودهایی است که ناخودآگاه باید از آنها عبور کرد تا به قله رسید و با بزرگ کردن مشکلات در ذهن، آن را مشکل تر از خودِ انجام کار مورد نظر نکرد.
نویسنده مقاله «بایسته های سبک زندگی سیاسی از منظر قرآن» تاکید کرد: البته این در مورد امور شدنی و ممکن است و نباید برای پدیده هایی که امکان وقوع آن نیست- مثلا زندگی در کره مریخ – تلاش بیهوده انجام داد و اصرار کرد بلکه باید همیشه به توانایی ها، ظرفیت و امکانات موجود توجه کرد.
وی بیان کرد: در این راستا باید داده های ذهن خود را در خصصو مسائل و ناکامی ها و اشتباهات گذشته خود، پاکسازی کنیم و با تغییر نگاه، به زندگی افرادی که به موفقیت رسیده و در این راه متمحل سختی و مشقت شده اند، بنگریم و الگو بگیریم در واقع به استقبال مشکلات رفته و از آنها نهراسیم تا با این کار بتوانیم با آرامش بیشتر به هدف نزدیک شویم.
یوسفی ادامه داد: اما پس از تشخیص، در مرحله بعد باید وارد میدان عمل شد و به دلیل تنبلی، کسالت، ناتوانی، بی نظمی و ... راه را بر خود نبندیم؛ در این مرتبه باید با اهل فن مشورت کرد و راه خود را با توکل بر خدا و استمداد از او در پیش گرفت و یقین داشت که امدادهای غیبی به کمک خواهند آمد و این مساله هم شامل اهداف مادی و هم معنوی می شود.
این کارشناس مذهبی یادآور شد: افراد مثبت اندیش، به دلیل آن که تمامی ابعاد یک پدیده را در نظر می گیرند و به جنبه های مختلف آن فکر می کنند، قطعا موفق تر هستند اما افرادی منفی نگر به دلیل نادیده گرفتن بسیاری از مسائل، روح آنها به تدریج کوچک و ناامید و شکست خورده می شود.
پایان پیام/
نظر شما