به گزارش خبرگزاری شبستان ،عباس یوسف و محمد جاسم دانشجویان دکتری ادبیات فارسی در ایران بودند که این دو کتاب در واقع رساله های ایشان در رابطه با مقایسه و تطبیق آثار یک نویسنده و یک شاعر ایرانی با یک نویسنده و یک شاعر عراقی بوده است. عباس یوسف و محمد جاسم در حال حاضر اساتید دانشگاه در بغداد هستند.
دربخش آغازین مقدمه این کتاب چنین آمده است:
«یكی از مهمترین مباحثی كه امروزه در جهان و بهویژه در اروپا و غرب مطرح شده، بحث ادبیات تطبیقی است. ادبیات تطبیقی با نگرشها و حوزهی فعالیت جذاب خـود، توجه پژوهشگران زیادی را به خود معطوف داشته است؛ به گونهای كه علیرغم جدید بودن این مبحث، تحقیقات متعدد و با ارزشی در این باب انجام شده اسـت. این اصطلاح نخستینبار در اروپا، بـه وسیلـهی فرانسوا ویلمن فرانسـوی در سال 1827م، مـورد استفاده قرارگرفت. پس از وی هموطن دیگرش سنت بوو آن را به کار برد. ادبیات تطبیقی در ابتدا شیوهی علمی و مشخصی نداشت، بلکه نوعی مقایسه میان شاعران کشورهای مختلف بود. این اصطلاح به تدریج وارد دیگر مناطق جهان شد و به روشهای علمی مزین گردید و به عنوان شاخـهای از ادبیات مورد بررسی و مطالعـه قرار گرفت. در ادبیات تطبیقـی، روابط ادبـی ملل مختلف با هـم بررسی مـیشود و از تأثیر آنها بر یکدیگر سخـن بـه میان میآید. ...»
«رئالیسم در ادبیات داستانی ایران وعراق»، بررسی تطبیقی آثار سیمین دانشور و فؤاد تکرلی، تالیف عباس یوسف، با 535 صفحه در چهار فصل و با قیمت 28000 تومان راهی کتابفروشیها شده است.
پایان پیام/
نظر شما