بازسازی تالار «سایه» اردیبهشت ماه و «قشقایی» خرداد ۹۴ به اتمام می رسد

خبرگزاری شبستان: رییس مجموعه تئاتر شهر برنامه های این مجموعه را تشریح کرد و از آماده سازی سالن های نمایش سایه و قشقایی در بهار آینده خبر داد.

به گزارش خبرنگار فرهنگی شبستان، نشست پریسا مقتدی، رییس مجموعه تئاتر شهر و محمود رضا رحیمی، عضو شورای هنری سالن سایه و دشتی، عضو شورای هنری سالن قشقایی ظهر امروز دوشنبه 25 اسفند در سالن کنفرانس مجموعه تئاتر شهر برگزار شد.

 

 

پریسا مقتدی  در ابتدای این نشست گفت: امسال از زمانی که مسئولیت را در تئاتر شهر بر عهده گرفتم جلساتی را با شوراهای هنری برای اجرای نمایش آغاز کردیم، از دوستان در سالن های مختلف دعوت کردیم که در این جلسه حضور داشته باشند تا تصمیم گیری بر اساس خرد جمعی باشد.

 

وی با اشاره به رویدادهای سال 93 تئاتر شهر گفت: ما در 2 حوزه تعریف هویت سالن های نمایش و بازسازی فیزیکی تئاتر شهر فعالیت داشتیم و جلسات مختلفی را با مسئولان مربوطه و هنرمندان داشتیم.

 

پریسا مقتدی درباره بازسازی سالن های مجموعه تئاتر شهر گفت: در سال گذشته ما بیش از 500 ساعت جلسه در حوزه بازسازی کلیه سالن ها و فضای ایمنی  تئاتر شهر داشتیم، این مجموعه سن و سال زیادی دارد و ما با مشکلات زیادی روبرو بودیم و می خواستیم با بازسازی این مشکلات  را رفع کنیم  و  برای بازسازی مجموعه با آتش نشانی و میراث فرهنگی نیز هماهنگ بودیم، همچنین با دفتر طرح های عمرانی وزارت ارشاد نیز جلسات مختلفی داشتیم.سعی کردیم تا حد امکان خطا را در بازسازی کمتر کنیم و بازسازی با کمترین مشکل در حوزه بهره وری انجام شود. ما در حوزه تکنولوژی از بهترین برندها با کیفیت و کمیت بیشتر کمک بگیریم.

 

رییس مجموعه تئاتر شهر اظهار داشت: ما سالن سایه را توانستیم به مرحله ای برسانیم که امکان اجرای نمایش در آن باشد، اگرچه این همه اتفاقی نبود که قرار بود در سالن سایه بیفتد. در سال جدید ما 25 روز کاری کارهایی انجام نشده در این سالن داریم، نیمه اردیبهشت ماه سالن سایه به طور کامل افتتاح می شود. سالن قشقایی بعد از آغاز بکار مجدد، نیمه خرداد به طور کامل آمده می شود.سالن اصلی 5 ماه کار نیاز به بازسازی دارد و سالن چهارسو بعد از اینها نیمه دوم سال بازسازی اش آغاز می گردد.

 

مقتدی تاکید کرد: پروژه تئاتر شهر یک پروژه ملی است و  تنها مربوط به شهر تهران نیست.

 

پریسا مقتدی درباره سالن های اجرایی و شورای هنری گفت: شورای هنری سالن اصلی را قبلا اعلام کردیم، عزیزان زیادی را دعوت کردیم خیلی نتوانستند همراه با ما باشند دکتر رفیعی، مسافر آستانه و همایون غنی زاده در سالن اصلی، امیر دژاکام، رضا گوران، نیما دهقان در سالن چهارسو، آروند دشت آرای و فارس باقری در سالن قشقایی ،حمید پوآذری، کتایون فیض مرندی در سالن چهارسو و در کلیه سالن ها آقای طباطبایی و آقای دادویی به عنوان عضو ثابت و شخصیت حقیقی و حقوقی شوراهای هنری تئاتر شهر هستند.

 

در ادامه نشست محمود رضا رحیمی، عضو شورای هنری سالن سایه گفت: اصلی ترین مفهوم ها تعریف معاونت هنری بود که این معاونت چه توانایی ها و اختیاراتی دارد ، هرچند نهادهای دیگر یاری گر این معاونت نیستند، این معاونت قرار بود تولیت هنری را به عهده بگیرد که الان به فقیرترین نهاد تبدیل شده است، بعد از تعریف معاونت هنری و مرکز هنرهای نمایشی به  سراغ تئاتر شهر رفتیم.

 

وی خاطر نشان کرد: مسئله دیگر تنوع اجرایی در تئاتر شهر بود که تئاتر ما به شدت در تمام مکان های هنری به تئاترهای تک شکل روی آورده است، تنوع های اجرایی زیاد می شود اما تنوع شکلی در تئاتر شهر وجود ندارد، تصمیم گیری های ما در تئاتر شهر به بازسازی یا نوسازی سالن سایه منوط شد.

 

رحیمی افزود:  معیار ما در سالن سایه اقتباس است. در دو بازده زمانی 15 روزه فرصت اجرای برای گروه های خارجی در این سالن فراهم آورده ایم.

 

دشتی، عضو شورای هنری سالن سالن قشقایی نیز گفت: ما نمی دانیم چکار می کنیم در تئاتر با یک برزخی روبرو هستیم که بین سخت افزار و نرم افزار هماهنگی وجود ندارد، ما با یک مکان پیچیده ای سروکار داریم نه به لحاظ لابیرنتی که در آن قرار داریم بلکه نگاه لابیرنتی که از بیرون وجود دارد.

 

دشتی خاطر نشان کرد: ما نه در جشنواره ها تعریف مشخصی برای سالن ها ارایه کرده ایم پس چه نیازی است که رویکردی برای سالن های نمایش تعریف شود، ما داریم به سمت و سوی برنامه ریزی برای آینده گام برمی داریم تئاتر شهر گذشته ای دارد که به سالن 92 مربوط می شود کسانی که تقاضاهایی برای اجرا داشتند یکی از چالش های ابتدایی ما این بود که شورای هنری وارد پروسه ای برای ارزیابی شوند که با قوانین نامعلومی روبرو بودند، شورای قشقایی این را پذیرفت که برای آینده برنامه ریزی کنند.

 

وی افزود: در گام نخست سالن قشقایی را به مرکز مطالعات اجرایی قشقایی و مرکزی برای حمایت از مطالعه و گروه های شیوه متعدد در جستجوی شیوه در تئاتر ایران تبدیل کردیم، این سالن تمرکز را از هر شب یک اجرا برداشته است و  فضای قشقایی را به گروه های واجد شرایط به مدت 15 روز از 9 صبح تا 10 شب قرار می دهد.

 

دشتی اظهار داشت: اهدافی که مرکز قشقایی دنبال می کند حمایت از گروه نمایشی، تقویت گروه های چرخشی، ایجاد بستر برای استقرار گروه ها، اهمیت دادن به گروه محوری به جای فرد محوری است .

 

وی افزود: مرکز مطالعات اجرایی قشقایی برای اولین بار بودجه مشخص اش را از 250 میلیون به 270 میلیون ارتقا داد و روزانه به هر گروه یک و نیم میلیون به عنوان سوبسید مطالعه و تمرین استقرار گروه ها  خواهد داد  و این برای تمامی گروه ها برای ارایه برنامه در سالن قشقایی یکسان خواهد داد.

 

وی از تشکیل تیم پژوهشی در سالن قشقایی خبر داد و گفت: خارج از بودجه مصوب 2 گروه بین المللی که بتواند مدلی از برنامه های قشقایی را لحاظ کنند نیز می تواند از برنامه قشقایی استفاده کند.

 

 

مقتدی درباره سالن چهارسو مجموعه تئاتر شهر گفت: این سالن آخرین سالنی هست که بازسازی می شود و اجراها در این سالن سی روز است، این سالن شکل فراخوان ندارد، همکاران تئاتری از سوی شورای هنری دعوت می شوند، ما تا پایان سال 8 بازده زمانی در چهارسو داریم و هنرمندانی که با معیارهای چهارسو همخوانی دارند زیادند اما نمی شود همه آنها را دعوت کرد.

 

وی خاطر نشان کرد: کارگردان های مولف و صاحب سبک ، داشتن دست کم سه اجرا در تئاتر شهر و برخورداری از آمار فروش موفق اجراهای گذشته، نمایش تولیدی نه بازتولید  از جمله اولویت های سالن چهارسو است.

 

پایان پیام/

 

کد خبر 446889

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha