بسیاری از مشکلات شهری با ارتقای جایگاه شوراها حل می شود

رییس شورای اسلامی شهر قم، گفت: شوراهای اسلامی شهر و روستا سومین دوره خود را سپری می کنند اما همچنان در دولت، جایگاه ویژه ای برای شوراها دیده نشده است.

به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، حجت الاسلام والمسلمین سید محمد آتش زر، امروز (19خرداد) در حاشیه مجمع مشورتی روسای شوراهای کلانشهرها و مراکز استانها که در هتل خورشید برگزار شد، به خبرنگاران گفت: شوراهای اسلامی شهر سومین دوره خود را سپری می کنند اما همچنان در دولت، جایگاه ویژه ای برای شوراها  دیده نشده است.

 

وی ادامه داد: از طرفی مجلس هم که از جنس خود شوراهاست و باید از شوراها حمایت کند، حمایت لازم را نداشته است، لذا ما در دومین دوره شوراهای اسلامی شهر، سفری به تهران داشتیم و اولین جلسه را با شورای اسلامی شهر تهران برگزار کردیم و در آن جلسه پیشنهاد تشکیل مجمع مشورتی شوراهای کلانشهر را دادیم که آقای مهندس چمران از این پیشنهاد بسیار استقبال کردند و با پیگیری ایشان مجمع مشورتی کلانشهرها با کمیسیون های مربوطه شکل گرفت که مسئولیت کمیسیون فرهنگی شوراهای مجمع را قم بر عهده دارد.

 

وی افزود: این مجمع ادامه پیدا کرد و در دور سوم شوراها نیز هر سه ماه یکبار تشکیل می شود و این سومین جلسه مجمع مشورتی کلانشهرهاست که در قم برگزار می شود.

 

رییس شورای اسلامی شهر قم، با بیان اینکه در دور اول شوراها، شورایعالی استانها تقریبا موفقیتی به دست نیاورد، گفت: اما در دور دوم شوراها با قرار گرفتن مهندس چمران در راس شورایعالی استانه، این شورا در کشور وزنی پیدا کرد و توانست با نهادها به ویژه مجلس همکاری خود را آغاز کند. از آن زمان تاکنون این شورا لوایح متعددی را تهیه و به مجلس فرستاده است که برخی از آنها را که بسیار برای شهرداری ها راهگشا بود به تصویب رساند و اجرا کرد.

 

حجت الاسلام والمسلمین آتش زر، تاکید کرد: مطالبی که در جلسات مجمع تصویب می شود به شورایعالی استانها فرستاده می شود و آنها مصوبات مجمع مشورتی را به صورت لایحه تنظیم و به مجلس شورای اسلامی ارائه می کنند.

 

وی افزود: در مجمع مشورتی معمولا مهم ترین چالش های فراروی شوراها مطرح می شود که یکی از این دغدغه ها که مهم ترین آن نیز هست، بحث مدیریت واحد شهری است.

 

رییس شورای اسلامی شهر قم، با بیان اینکه در کشورهای توسعه یافته به هیچ وجه اداره امور شهرها به صورتی که در کشور ما هست، نیست، اظهار داشت: حتی در کشورهای کمتر توسعه یافته مانند عراق که دومین دوره شوراها را تجربه می کند، این مساله کاملا حل شده است، در عراق، مردم شوراها را انتخاب می کنند، شوراها استاندار را تعیین می کنند و استاندار تمام مدیران دستگاه ها را از جمله شهردار را حکم می زند در حقیقت شوراها در عراق یک پارلمان محلی هستند و استاندار هم به عنوان یک رییس جمهور محلی، کابینه خود را تشکیل داده و از شورای شهر، رای اعتماد می گیرد.

 

حجت الاسلام والمسلمین آتش زر، ادامه داد: اما در کشور ما به دلیل اینکه 20 سال پس از پیروزی انقلاب اسلامی، شوراها پا به عرصه وجود گذاشتند و تمامی نهادهای قدرت و اعمال حاکمیت و حتی نظارت، متولی پیدا کرده بود بدین جهت شوراها تاکنون نتوانسته جایگاه اصلی خود را در تعیین مدیریت واحد شهری پیدا کند و صدمات عمده این مشکل، برای مردم است.

 

وی بر ضرورت وجود مدیریت واحد شهری تاکید و خاطرنشان کرد: بارها اتفاق افتاده است که شهرداری خدمتی را انجام داده و مثلا محلی را آسفالت کرده اما دو ماه بعد یک اداره حفار آنجا را دوباره کنده است، همیشه هم مردم این مسایل را از چشم شورا و شهرداری می بینند، ما هرچقدر هماهنگی در وضعیت فعلی ایجاد کنیم این مشکلات همچنان وجود دارد، این مشکلات زمانی حل می شود که شهرداری ها متولی تمام امور خدماتی شهر شوند، وقتی مدیریت واحد شهری ایجاد شود، می توان تمام امور شهر را سیاست گذاری کرد و براساس سیاست واحد، شهر را اداره کرد.

 

رییس شورای اسلامی شهر قم، با اشاره به اینکه دلیل ایجاد حاشیه نشینی، همین عدم مدیریت واحد شهری است، گفت: ما باید به این مهم برسیم که مدیریت واحد شهری ایجاد شود، دولت باید دیوان سالاری موجود را اصلاح کند، به سیاست گذاری روی بیاورد و در راستای اصل 44 قانون اساسی، وظایف خود را به بخش خصوصی واگذار کند و بهترین راه در این امر، سپردن مدیریت واحد شهری به دست شوراهاست که در این صورت مردم برای شرکت در انتخابات شوراها انگیزه پیدا می کنند و سعی می کنند افرادی را به شوراها بفرستند که کارشناس تر، دست پاک تر و متخصص به امور باشند تا امور را برای مردم تسهیل کنند.

 

وی در ادامه با تاکید بر محورهای مجمع مشورتی شوراها عنوان کرد: یکی از مهم ترین موضوعاتی که مورد بررسی قرار می گیرد، بررسی مصوبات کمیسیون فرهنگی مجمع مشورتی است که ما به دنبال این هستیم تا شهرداری ها صرفا از حالت خدماتی خارج شده و رویکرد خدماتی اجتماعی فرهنگی داشته باشند.

 

حجت الاسلام والمسلمین آتش زر، با تاکید بر اینکه اگر شهرداری ها رویکرد اجتماعی و فرهنگی پیدا کنند، دست شان برای انجام کارها بازتر می شود، ابراز داشت: همه ما می گوییم که دغدغه فرهنگی داریم اما هنوز باور نکرده ایم و اگر این باور ایجاد شود لااقل، به اندازه مسایل عمرانی به مسایل فرهنگی اهمیت می دهیم.

 

رییس شورای اسلامی شهر قم به نحوه تعامل فرمانداری قم با مصوبات شورای اسلامی شهر قم اشاره کرد و گفت: شورای اسلامی شهر قم 9 نفر عضو دارد که از همه تخصص های لازم برخوردار و تقریبا به تمامی مسایل نیز وارد هستند و علاوه بر آن نیز دو مشاور قدر حقوقی دارند و چیزی که تصویب می شود، کمترین مشکلات را باید داشته باشد، وظیفه فرمانداری نیز تطبیق مصوبات شورای اسلامی شهر با قانون است، در غیر این صورت تذکر می دهد.

 

وی تاکید کرد: ما نظارت فرمانداری ها را نظارت قانونی می دانیم و باید هم اعمال شود، مصوبات ما باید با قانون مطابقت داشته باشد و هر کجا خارج از وظایف شوراها بود، تذکر داده شود و ما هم اصلاح می کنیم ولی ورود در ماهیت مصوبات را وظیفه فرمانداری نمی دانیم.

 

حجت الاسلام والمسلمین آتش زر، در بخش دیگری از سخنان خود به تشریح وضعیت پروژه های ملی شهر قم پرداخت و عنوان کرد: با عنایت مقام معظم رهبری و دولت خدمتگذار حرکت های خوبی در اجرای طرح های ملی در استان قم انجام شده است، بسیاری از پروژه ها با تسهیلات و فروش اوراق مشارکت در حال اجراست، دولت خیلی در این زمینه به ما کمک کرد و در دولت نهم و دهم همراهی را جهت آبادانی قم بیشتر می بینیم.

 

پایان پیام/

کد خبر 44672

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha