شب لیله الرغائب، شب بخشش های بی پایان

لیله الرغائب؛ وعده‌گاه خداست؛ شبی که آسمانش پر از برق ستارگان است و هر دعایی که آسمان می‌رود به ستاره‌ای تبدیل می‌شود و در پهنه آسمان می‌درخشد.

خبرگزاری شبستان // بیرجند


درهای رحمت خداوند همواره به روی خواهندگانش باز است و دست عطایش گشاده، بنده های خدواند هر زمان که صدایش کنند، پاسخ می‌دهد و اگر خالصانه آرزو کنند، ‌می‌بخشد، امشب اما شب دیگری است؛ شب آرزوها و بخشش های بی پایان است.


"لیله الرغائب" شب اولین جمعه ماه رجب یکی از این فرصت های شریف است که سفارش فرموده‌اند اهل دعا و توجه و معرفت آن را غنیمت شمارند و از برکات آن مستفیض گردند چرا که نسایم رحمت الهی که همواره و بی انقطاع در وزیدن است در اوقات شریفه و زمان های خاص بیشتر است.


در این شب درهای آسمان به روی اهل زمین گشوده شده و ملائک در پی شنیدن نجواهای اهل ایمان پا بر روی خاک بی مقدار زمین می گذارند و بهترین فرصت برای انسان های دور مانده از اصل خویش است تا به استغفار پرداخته و آرزوهای خود را عاشقانه با حضرت حق نجوا کنند.

 

"لیلة الرغائب" از بوستان های بزرگ رجب المرجب است و آن اولین شب جمعه هر ماه رجب است، پیامبر اکرم(ص) فرمودند؛ از آن شب غافل نشوید که فرشتگان آن را لیلة الرغائب نامیده‌اند.


معناشناسی "لیله الرغائب"


در فرهنگ قرآنی اسلامی، برای برخی از زمان ها و مکان ها اقتدار و خصوصیات ویژه ای گفته شده است از این رو برخی از سرزمین ها چون بیت المقدس و مکه جایگاه قداست معنوی خاصی دارند و اعمال در آن مکان ها از پاداش و ارزش ویژه ای برخوردار هستند.


برخی از زمان ها نیز چون سحرگاهان و فجر و لیله القدر از چنین ویژگی های خاص بهره مند هستند و خداوند در آیات و حتی سوره هایی به ارزش و جایگاه ویژه آن ها اشاره کرده است و شب لیله الرغائب نیز از ویژگی ها و امتیازات خاصی نزد خدواند برخوردار است.


این ویژگی را می توان درباره برخی از ماه ها چون ماه رمضان و یا ماه رجب برشمرد که از ویژگی های انحصاری برخوردار هستند از جمله ویژگی های انحصاری ماه رجب، لیله الرغائب است.

 

کلمه «رغائب» جمع «رغیبه» به معنای چیزی که مورد رغبت و میل است و نیز به معنای عطا و بخشش فراوان است.

 

"لیله الرغائب" یعنی شبی که در آن عطاء و بخشش خداوند فراوان است و بندگان مخلص خداوند با رو آوردن به بارگاه قدس ربوبی و خاکساری در برابر عظمت حق شایسته دریافت انعام و عطا و بخشش بی کرانه حق می گردند و بندگان خوب و شایسته خداوند در این شب تمایل زیادی به رفتن به در خانه خداوند و ارتباط و انس با معبود خویش دارند.


عظمت و ارزش "لیله الرغائب"

 

شب لیله الرغائب دارای فضیلت و ارزش و عظمت فراوانی ایت چرا که اصولا شب جمعه، خود دارای ویژگی و ارزش خاصی است و اعمال عبادی فراوانی در آن وارد شده و زمان عبادت و مناجات و عرض حاجات با قاضی الحاجات است و همچنین ماه رجب اولین ماه از ماه های حرام و ماه خدا و هنگام عبادت و دعا و استغفار است و رحمت الهی در این ماه در حال ریزش و نزول است، به همین جهت این ماه را رجب الاصب گویند، چون «صب» به معنای ریختن است. پس لیله الرغائب، شرافت و ارزش شب جمعه و ماه رجب هردو را درخود جمع نموده و ارزشی دوچندان دارد.


اعمال شب "لیله الرغائب":

 

از جمله اعمال این شب نمازی است که اگر شخص آن را به جا آورد، پس از مرگ هنگامی که در قبر گذاشته شود خداوند تبارک و تعالی ثواب نمازش را به سوی او به بهترین صورت می فرستد تا همدم او شود و او را از تنهایی بیرون آورد.

 

کیفیت شب "لیله الرغائب"


روز پنجشنبه اول ماه رجب را روزه می داری و در فاصله آغاز شب تا گذشتن یک سوم آن، دوازده رکعت نماز، دو رکعت دو رکعت به جای آورد و در هر رکعت، یک حمد و سه بار انا انزلنا و دوازده بار قل هوالله را بخواند و در پایان هفتاد بار بر من وآل من درود فرستد، سپس به سجده رود و هفتاد بار بگوید: "سبوح القدوس رب الملائکه و الروح". سپس سر از سجده بر دارد و بگوید: "رب اغفر و ارحم و تجاوز عما تعلم انک انت العلی الاعظم". و دوباره سجده ای چون سجده نخست به جای آورد، سپس حاجتش را از خدا بخواهد به خواست خدا حاجتش برآورده می شود.هر کس این نماز را بجای آورد گناهانش بخشوده می شود، هر چند گناهانش به انبوهی کف های دریاها، ریگ های بیابان ها، هم وزن کوه ها و به شماره برگ های درخت ها باشد، در قیامت شفاعت او درباره هفتصد تن از خویشان و بستگان دوزخی اش پذیرفته می شود ودر شب اول قبر نیز پاداش این نماز در زیباترین چهره و اندام تمثل و تجسم می یابد.


منابع:
1-مفاتیح الجنان، شیخ عباس قمی: فضیلت اعمال ماه رجب
2- المراقبات، شیخ جواد ملکی تبریزی: اعمال ماه رجب.
3- ثواب الاعمال، شیخ صدوق
4- پایگاه اطلاع رسانی حریم یاس
5- پایگاه اطلاع رسانی خبر آنلاین

6- پایگاه اطلاه رسانی انلاین

 

پایان پیام/


نگارنده: زهرا رجائی مقدم
 

کد خبر 44668

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha