به گزارش خبرگزاری شبستان،با نگاهی به شرکت کنندگان در نشست اقتصادی شرم الشیخ به خوبی می توان ائتلاف موافقان و مخالفان السیسی را مشاهده کرد زیرا امارات حمایت همه جانبه ای از وی کرد و این کشور قبلا نیز حمایت قوی به عمل آورده بود اما قطر همانطور که انتظار می رفت علاقه ای برای سرمایه گذاری در کشور تحت قلمرو عبدالفتاح السیسی که همپیمانان آن یعنی اخوان المسلمین را از صحنه کنار زده است ندارد به ویژه که اگر توجه شود در دوره اخوان آنها سرمایه گذاری زیادی در مصر کردند.
کویت و بحرین نیز در جبهه مصر قرار گرفته اند و همراه عربستان به یک اندازه کمک کردند.از ترکیه همپیمان قطر هم خبری نبود. در میان کشورهای غربی آلمان ها تمایل خود را بر سرمایه گذاری نشان دادند.
اما بیش از هر فرد دیگری السیسی به طور حتم شادمان خواهد بود اگر این کمکهای عملی شود زیرا کابوس شب و روز وی اقتصاد و مشکلات اقتصادی است که می تواند بلای جان وی شود.
رای الیوم در مطلبی در این باره نوشته است: نشست سرمایه گذاری شرم الشیخ با امضای یادداشت تفاهمات سرمایه گذاری حدود 151 میلیارد دلاری که بیشتر آنها در بخش انرژی و سازندگی از سوی شرکت های عربی خلیج فارس و بین المللی از جمله شرکت اماراتی برای ساخت پایتخت اداری جدید مصر با ارزش 450 میلیارد دلار در مدت ده سال بود به پایان رسید.شرکت های اروپایی مانند زیمنس آلمان دهها میلیارد دلار در بخش انرژی نفت و برق و شرکت بریتیش پترولیوم توافقنامه ای به ارزش 12 میلیارد دلار برای تولید گاز و یک شرکت اماراتی برای ایجاد ایستگاه تولید برق خورشیدی و بادی به ارزش 9.4 میلیارد دلار به امضا رساندند.
نشستی که نمایندگان بیش از صد کشور در آن مشارکت داشتند در واقع نمایش سیاسی در درجه اول با هدف حمایت از دولت کنونی مصر و شرعیت بخشیدن به عبدالفتاح السیسی و اینکه مصر محیط و بستر مناسب برای سرمایه گذاری خارجی را دارد برگزار شد.
حضور چهار کشور عربستان،امارات، کویت و سلطان نشین عمان محسوس بود.که هریک از کشورهای عربستان، امارات و کویت چهار میلیارد دلار در بانک مرکزی مصر ودیعه گذاری کردند و سلطان نشین عمان نیم میلیارد دلار.
اما حضور سیاسی عربی و بین المللی در مقابل بسیار کمتر از حد انتظار دولت مصر بود و در بیشتر موارد به وزیران خارجه منتهی شد.باراک اوباما رئیس جمهوری آمریکا، ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه، فرانسوا اولاند رئیس جمهوری فرانسه و دیوید کامرون نخست وزیر انگلیس حضور نداشتند اما کشورهای خلیج فارس از جمله صباح الاحمد امیر کویت، حمد بن عیسی آل خلیفه شاه بحرین و شیخ محمد بن راشد نخست وزیر امارات و معاون رئیس آن حضور داشتند.
بانی برپایی این نشست یعنی عربستان در سطح مقرن بن عبدالعزیز ولیعهد حاضر شدند.انتظار می رفت که سلمان بن عبدالعزیز شاه سعودی حضور داشته باشد اما عدم حضور وی سئوالات زیادی درباره روابط جدید مصر و عربستان برانگیخت.
قطر در سطح پایین شرکت کرد و رژیم صهیونیستی و ترکیه هم به علت عدم دعوت حضور نداشتند.
رای الیوم می نویسد: السیسی به این اقدام یعنی برگزاری نشست اقتصادی نیاز داشت و ملت مصر بیشتر از وی نیاز داشت.سرمایه گذاری ده ها میلیارد دلاری اقتصاد مصر را به جلو می برد و هزاران شغل می تواند ایجاد کند به ویژه که مصری ها با بیکاری دست و پنجه نرم می کنند.این سرمایه گذاری می تواند بحران انرژی با انرژهای خورشیدی و بادی حل کند البته به شرط اینکه ثبات امنیتی و سیاسی در مصر وجود داشته باشد.
این سرمایه گذاری مشروط به پایبندی به شروط مطلوب که بارزترین آنها معاهده صلح با اسرائیل و مبارزه با تروریسم مطابق معیارهای غربی است که این موضوع دخالت نظامی در لیبی، یمن، سوریه و عراق را در صورت ضرورت ایجاب می کند.
به نظر می رسد که امارات حمایت قوی از السیسی می کند و نه تنها چهار میلیارد دلار در بانک مرکزی مصر ودیعه گذاری کرده است بلکه متعهد شده است که پایتخت جدیدی به مساحت 700 کیلومتر مربع شامل فرودگاه و 40 هزار اقامتگاه و مراکز دولتی و پروژه های مسکونی برای هفت میلیون نفر ایجاد کند.
رای الیوم در پایان نوشت: تصویر از خارج بسیار خوب است اگر این سرمایه گذاری عملی شود و جهش قوی دراقتصاد مصر ایجاد می کند اما در صورت نبود آشتی ملی واقعی، ادامه فساد و پارتی بازی و راند خواری و تسلط گربه های چاق بر سرنوشت اقتصادی مصر و سرمایه ها چه بسا عواملی که منجر به انفجار جامعه مصر در سال2011 شد تکرار شود.
نظر شما