به گزارش خبرگزاری شبستان،بحران سوریه در حالی وارد پنجمین سال خود شد که بشار اسد همچنان پابرجاست و مخالفان وی از تشتت رنج می برند.در ابتدای بحران سوریه کشورهای زیادی علیه نظام بشار اسد فعالیت می کردند اما هم اکنون تعداد این کشورها به تعداد انگشتان دست رسیده است و اولویت های آمریکا فرق کرده است.نظام سوریه پایداری کرد و از تنگنا خارج شد ارتش سوریه قوی است زیرا بخش اعظم ملت سوریه حامی آن هستند در حالی که حامیان مخالفان سوری روز به روز کمتر می شوند.
اما موضوع قابل توجه این است که سوریه کنونی مانند چهار سال قبل نیست و ویران شده و ده ها نفر از ساکنان آن آواره شده اند.
طارق الاحمد از رهبران حزب سوری قومی اجتماعی سوریه در گفتگویی با عربی پرس به اوضاع کنونی سوریه پرداخته است.
از ابتدای بحران سوریه همپیمانان آن به شکل قوی در کنارش قرار گرفته اند شما زوایای تحرکات روسیه در روند بحران سوریه به ویژه با توجه به اینکه از نشست جدید در مسکو سخن گفته می شود را چگونه ارزیابی می کنید؟
درست است از ابتدای بحران سوریه دستگاه دیپلماسی روسیه تصمیم به تحرک برای حل بحران سوریه از طریق سیاسی گرفته است.این امور در ژنو در برهه قبلی و امروز در نشست مشورتی ژنو که اخیرا برگزار شد تبلور یافت و دعوت برای نشست دیگری در راه است.
حمایت روسیه ثابت کرده است که موفق ترین راه برای ادامه مسیر است زیرا پیوند میان نظام سوریه و روسیه قوی است و برخی از طرفهای وابسته به مخالفان دولت روسیه را به عنوان یک فرصت به حساب می آورند.به ویژه که در روسیه نشستهایی برگزار شده است.
آیا برای برپایی نشست مسکو 2 باید شرط و شروطی وجود داشته باشد؟
با گذشت چهار سال از طول بحران سوریه مشخص شده است که نباید هیچ پیش شرطی وجود داشته باشد و همه تلاشها باید در راستای توقف خونریزی ها در سوریه باشد.روزند سیاسی گفتگو میان سوری ها را طلب می کند.تنها راهکار موجود گفتگو است.
روند مطلوب چگونه است؟
عامل مهم در هر گفتگو یا نشستی حفظ هیبت و ابهت نظام سوریه است به هر اندازه که ثبات در سوریه برقرار شود و دولت دست بالا را داشته باشد احتمال راه حل سیاسی قوی تر است.
درباره طرح ها امیدهای زیادی به امکان موفقیت طرح استفان دیمستورا نماینده سازمان ملل در امور سوریه وجود دارد اما گروههای مسلح با آن مخالفت می ورزند آیا این طرح احتمال موفقیت دارد؟
دیمستورا در موقعیت کاملا متفاومت از حیث وجودش در عرصه میدانی است.طرح وی با مصالحه هایی که از سوی دولت سوریه با اصل تعلیق می شود منافاتی ندارد.دیمستورا قدرت تحرکت به شکل مستقیم را دارد.اما باید همه تحولات میدانی از تحویل و تجهیز را بداند.
درست است که دولت سوریه صاحب تصمیم است زیرا قدرت اجرایی است و توان تصمیم گیری و سیاستگذاری را دارد اما با توجه به وابستگی های گروههای مسلح به طرف های خارجی امکان بن بست هر تلاشی برای آشتی و توقف درگیری ها از سوی این گروهها وجود دارد و چه بسا به توافقات بین المللی با دیمستوار برای اجرایی کردن هر تصمیمی نیاز باشد و گرنه تلاشها به جایی نمی رسد.
نظر شما