به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اصفهان، دکتر مسعود احمدی افزادی، مدیر کل صدا و سیمای مرکز اصفهان امروز در دیدار با مسئول دبیرخانه کانون های فرهنگی هنری مساجد استان اصفهان اظهار داشت: مسجد مهم ترين پايگاه عقيدتى ، فكرى و معنوى اسلامى است و مسجد را می توان کاخ ریاست جمهوری پیامبر(صل الله علیه و آله و سلم) در مدینه دانست.
وی ادامه داد: با نگرشی اجمالی به تاریخ مساجد درمی یابیم که مساجد تنها برای ادای فرائض دینی نبوده، بلکه علاوه بر پایگاه تجمع طبقات گوناگون اجتماع برای ادای وظایف شرعی و دینی همواره پایگاهی برای استفاده های علمی، فرهنگی، آموزشی و... برای جوانان بوده است.
احمدی افزادی گفت: حضور در مسجد سبب همدلی و محبت می شود ازاین رو باید مراسم های خانوادگی با رعایت و حفظ شعائر اسلامی در این مکان مقدس برگزار شود.
وی، مساجد را بهترین مکان آغاز زندگی دانست و افزود: در دین مبین اسلام معتقد به برگزاری ازدواج صحیح ،آگاهانه و آسان هستیم بنابراین می توانیم مراسم ازدواج جوانان را در مساجد برگزار کنیم و نشا دهیم که دین اسلام دین نشاط و شادی است.
مدیر کل صدا و سیمای مرکز اصفهان گفت: به منظور ترغیب و تشویق افراد به ویژه نوجوانان و جوانان به مساجد می توانیم گالری های متنوع از مباحث اجتماعی فرهنگی هنری در مساجد برپا کنیم.
وی با بیان اینکه امروز دشمنان از طریق فضای مجازی و شبکه های اجتماعی برای ترویج فرهنگ غربی در تلاش هستند، افزود: امروز وظیفه ماست که برای مقابله با هجمه های فرهنگی، فعالیت خود را برای معرفی و شناساندن مساجد، کانون های فرهنگی هنری مساجد و اهمیت و جایگاه آنها در فضای مجازی وشبکه های اجتماعی قُوّت ببخشیم.
احمدی افزادی با اشاره به نقش تاثیرگذار کانون های فرهنگی هنری مساجد تصریح کرد: برای حضور بیشتر کودکان درمساجد که نسل راهبردی آینده ما در جامعه هستند باید برنامه ریزی صحیح داشته باشیم و از ابزارهای هنری و توانمندی نخبگان استفاده کنیم.
وی از آمادگی صدا و سیمای مرکز اصفهان برای فعالیت های ترویجی و تبلیغی کانون های فرهنگی هنری مساجداستان خبر داد و گفت:باید کانون های برتر و خلاق از طریق این رسانه ملی معرفی شوند.
مدیر کل صدا و سیمای مرکز اصفهان با اشاره به اینکه باید جریان سازی درحوزه محتوا صورت گیرد، گفت: باید فضای گفتمانی در کانون های مساجد ایجاد شود.
وی تصریح کرد: مساجد در ارائه الگوهای سبک زندگی اسلامی که موجب مصونیت جامعه از بسیاری از مشکلات میشود؛ نقش موثری دارند بر این اساس لازم است اقدامات بیشتری در این راستا انجام شود.
احمدی افزادی افزود: با توجه به کارکردهای فراوان کانونهای فرهنگی هنری مساجد، همه مساجد استان باید از این ظرفیت بهرهمند شوند و باید در این مراکز مهم کرسی های آزاد اندیشی برپا شود.
در ابتدای این دیدار حجت الاسلام رمضانعلی معتمدی، مسئول دبیرخانه کانون های فرهنگی هنری مساجد به ارائه گزارشی از وضعیت کانون های مساجد استان پرداخت و افزود: تا پایان سال جاری یک هزار و 700 کانون فرهنگی هنری درمساجد استان به ثبت می رسد و در حقیقت باید بگوییم در بیش از یک پنجم مساجد استان، کانون فعال است.
وی با اشاره به بیش از یک هزار باب کتابخانه مساجد گفت: کتابخانه های مساجد از نظر محتوایی غنی هستند و به دلیل مجاورت با مساجد فراگیر و در دسترس هستند.
حجت الاسلام معتمدی با بیان اینکه 53 کانون تخصصی در قالب 20 موضوع فعالیت می کنند، اذعان داشت: کانون های تخصصی محور برنامه ها و فعالیت های خاص و ویزه کانون های مساجد هستند.
وی افزود: اجرای طرح تلاوت نور در بیش از سه هزار مسجد استان، راه اندازی 15 خانه فرهنگ دیجیتال،110 هسته مطالعاتی، 110 مرکز خانه های نور و برگزاری همایش ها و دوره های آموزشی و اهدا ۳۰ هزار جلد کتاب به کتابخانه های مساجد از دیگر افتخارات دبیرخانه کانون های فرهنگی هنری مساجد استان اصفهان است.
مسئول دبیرخانه کانون های فرهنگی هنری مساجد بر تعامل دستگاه های فرهنگی برای اعتلا و پیشرفت فرهنگ که از دغدغه های مقام معظم رهبری است، تاکید و افزود: باید از موازی کاری در حوزه فرهنگ بپرهیزیم.
پایان پیام/
نظر شما